Беларус върна войските на местата за постоянна дислокация

Pan.bg 12 сеп 2020 | 21:16 views (661) commentaries(0)
img
pan.bg

След учения в района на Гродно, белоруските войски се завърнаха на местата си на постоянна дислокация, заяви министърът на отбраната Виктор Хренин в събота, 12 септември, след среща с президента Александър Лукашенко. В същото време той уточни, че силите и средствата на ракетните и артилерийските сили, ВВС и силите за ПВО остават на учебно-бойно дежурство.

"Продължаваме да реагираме адекватно на случващото се на държавната ни граница", - увери ръководителят на военното ведомство, цитиран от РИА Новости. Той отбеляза, че активността на силите на НАТО в близост до беларуските граници продължава да тревожи Минск.

Тактически учения в посока Гродно се проведоха на 28-31 август като част от цялостна проверка на бойната готовност на белоруските въоръжени сили. Предвижда се, наред с други неща, привеждане на отделни военни части до най-висока степен на бойна готовност с повикване на военнослужещи от резерва.

Хренин каза още, че авиоразузнаването от чужбина следи отблизо събитията в Беларус.

По-рано ръководителят на беларуското министерство на отбраната заяви, че деструктивните сили, ръководени от ръководството на Полша, Литва, Чехия и Украйна, са направили опит за противоконституционна смяна на властта в републиката. Според него западните държави са започнали хибридна кампания срещу Беларус след неуспешен опит да извършат „цветна революция“.

Източник: vesti.ru Снимка: Министерство на отбраната на Република Беларус

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*