/ВИДЕО, СНИМКИ/: Руски вертолет Ми-8 разгони американски военни в Сирия

Pan.bg 16 окт 2020 | 20:10 views (1437) commentaries(0)
img
pan.bg

Имайте предвид, че поредната журналистическа „сензация“ не излезе от материала.

В новинарските агрегатори се появи информация, че в Сирия американски военни са „разпръснати“ от руски хеликоптери. Т.В текста на новината се съобщава, че поредният опит на американците да блокират движението на руския патрул в околностите на сирийското населено място Дивар сериозно и негативно е засегнал репутацията на американските военнослужещи, които според оригиналната публикация са били маскирани като цивилни.

Журналистите пишат, че „за да демонстрира сериозността на намеренията си, руският военен хеликоптер Ми-8, летящ на свръхниска височина, изплашил провокаторите, като ги обърнал в бягство“.

image

Имайте предвид, че поредната журналистическа „сензация“ не излезе от материала. Факт е, че кадрите от „бягството на американските провокатори“, представени в Мрежата, са заснети на 11 октомври. Всъщност този случай вече беше отразен от медиите, но всъщност пътят на руския патрул беше блокиран не от прикрити американци, а от обикновени местни жители, които хвърляха камъни по колите.

За мирното разпръскване на протестиращите руските военни трябваше да прибегнат до помощта на армейската авиация. Хеликоптерът Ми-8, придружаващ конвоя, се спусна и надвисна над тълпата. Видеото ясно показва как жителите махат с ръце към руската машина и всъщност не се опитват да „избягат“.

image

Въпреки това редица журналисти за пореден път се опитаха да придадат "жар" на новината и, позовавайки се на предполагаеми местни източници, обявиха, че протестиращите и координаторите на спонтанния митинг са маскирани американски войници.

image

Как журналистите видяха в жените и децата агенти на ЦРУ и служители на Пентагона, както и какви „източници“ използва вестникът, не се съобщава. Трябва да се отбележи, че в мрежата се появяват различни журналистически спекулации по темата за военните действия в Сирия или Нагорни Карабах със завидно постоянство.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com/ csn-tv.ru

Превод и редакция: pan.бг

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*