Путин: Русия е готова да се откаже от разполагането на ракети 9M729 в ​​европейската част на страната

Pan.bg 26 окт 2020 | 16:59 views (872) commentaries(3)
img пан.бг


Путин: Русия е готова да се откаже от разполагането на ракети 9M729 в ​​европейската част на страната
Според президента това е възможно само при условие на взаимни стъпки със страните от НАТО.
Руският президент Владимир Путин обяви готовността си да не разположи ракети 9M729 в ​​европейската част на страната, които Вашингтон ги нарече нарушаващи Договора за елиминиране на ракети със среден и по-малък обсег (Договор РСМД). Но това е възможно само при взаимни стъпки от страните от НАТО, предупреди държавният глава.

„Оставайки ангажирана с последователна позиция относно пълното съответствие на ракетата 9M729 с изискванията на съществуващия преди това договор за INF, Руската федерация въпреки това е готова добросъвестно да продължи да не разполага ракети 9M729 в ​​европейската част на страната, но само при условие на взаимни стъпки от страните от НАТО. , с изключение на разполагането в Европа на оръжия, забранени преди това съгласно Договора за РСМД “, заяви Путин в изявление, публикувано в понеделник.

Руският лидер също така предложи да се обмислят "конкретни варианти за мерки за взаимна проверка за отстраняване на съществуващите опасения". "По-конкретно бихме могли да говорим за мерки за проверка във взаимоотношенията на комплексите Aegis Ashore с пускови установки Mk 41 в базите на САЩ и НАТО в Европа, както и ракети 9M729 в ​​съоръженията на въоръжените сили на Руската федерация в Калининградска област", уточни президентът на Руската федерация.
Мерките за проверка биха били потвърждение за отсъствието на наземна инфраструктура, както и оръжия, по характеристиките и класификацията на които страните не биха могли да се споразумеят (руска ракета 9М729), в съоръженията, обхванати от споразуменията. "

Президентът потвърди, че Русия се ангажира с мораториум върху разполагането на наземни ракети за среден и по-малък обсег (РСМД), докато ракетите "американско производство" не се появят в определен регион. Той продължава да смята призива към НАТО да обяви подобен контрамораториум също от значение.

"Потвърждаваме придържането си към предварително обявения мораториум на Руската федерация за разполагане на наземни ракети РСМД, докато ракетните оръжия от подобни класове американско производство се появят в съответните региони. Също така вярваме, че призивът ни към страните от НАТО да разгледат възможността за обявяване на контрамораториум не е загубил своята значимост," в изявлението.Оттегляне на САЩ от Договора за РСМД

Путин смята, че оттеглянето на САЩ
от Договора за ликвидиране на ракети със среден и по-малък обсег (Договор РСМД) е сериозна грешка, която увеличава рисковете от разгръщане на надпревара във въоръжаването и увеличаване на конфронтационния потенциал.

"Руската федерация продължава да вярва, че Договорът за INF е важен елемент от архитектурата за осигуряване на международна сигурност и стратегическа стабилност. Договорът изигра специална роля за поддържане на предсказуемост и сдържаност в ракетната сфера в европейското пространство", заяви Путин в изявление.

„Смятаме оттеглянето на САЩ от Договора за РСМД, в резултат на което прекрати операцията си, за сериозна грешка, която увеличава рисковете от разгръщане на ракетна надпревара, увеличаване на конфликтния потенциал и плъзгане в неконтролирана ескалация. обща европейска сигурност “, подчертава руският лидер.

Държавният глава също призова страните да търсят схеми за осигуряване на стабилност в азиатско-тихоокеанския регион "в свят без договор за РСМД ".


© Алексей Дружинин / Пресслужба на президента на Руската федерация


източник
тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  F.KOSTOV 26 окт 2020, 19:10
   
  5
   
  25

  Кагебистката гнида знае, че аборигенската му икономика не може да издържи на надпревара във въоръжението със Запада и започна да предлага да прави отстъпки. Опитва се да избегне грешката на ръководителите на Се Се Се Ре-то да се съревновават със Запада. Западът не трябва да прави отстъпки в никакъв случай. Сега е моментът да се наложат антидъмпингови мита за внос на руски стоки. Трябва да ги ударим сериозно и държавни руски енергийни компании да имат все по- малко пазарен дял за износа за Европа. Трябва да ги фалираме и унищожим напълно по икономически начин.

 2. #2
  САМО НАПРЕД 26 окт 2020, 20:18
   
  11
   
  5

  юд€й$кото ЛАЙНО ко$това ОТНОВО $€ РАЗ$МЪРДЯ!

  АДОЛФ БЕШЕ АБСОЛЮТНО ПРАВ ЗА
  комунягите ,педалите,мангалите и юдеите!

 3. #3
  ванете 26 окт 2020, 21:21
   
  9
   
  2

  Пак изплува една мърша.

Напиши коментар

Задължителни полета*