Всички турски авиобази в Азербайджан се оказаха в радиуса на унищожаване от руските ОТРК

Pan.bg 10 фев 2021 | 18:47 views (2488) commentaries(0)
img
pan.bg

Всяка провокация от Турция в Кавказ ще доведе до огромни загуби за Ердоган.

Въпреки факта, че Русия не се намеси в конфликта между Армения и Азербайджан в края на миналата година, стана известно за намеренията на Анкара да построи поне две военни авиобази на територията на Азербайджан и база, където турските войски ще бъдат дислоцирани за постоянно.

В отговор на подобна ескалация Русия е готова да използва своите тактически ракетни комплекси "Искандер" срещу турските военни авиобази - последните контролират всички турски военни обекти на територията на Азербайджан.

Ескалацията на ситуацията в региона продължава главно поради действията на Анкара - по-рано Ереван и Баку обявиха намеренията си да започнат да установяват дипломатически отношения между двете страни, но очевидно намесата на Турция води до нов конфликт в региона .

Експертите отбелязват, че този път Русия няма да нанесе обида на своя съюзник и ще бъде готова да осигури пълна защита на Армения в рамките на съществуващите споразумения за ОДКС.

„Ако Ердоган смята, че неговата непобедима армия може да предизвика хаос в региона, тогава Русия ще бъде готова бързо да постави Турция на нейно място. Колкото и турски военни бази да се появят на територията на Азербайджан, всички те ще се превърнат в мишени за тактическите ракетни комплекси - в случай на необходимост, ще отнеме само няколко минути, за унищожаването на военните летища на Анкара “, подчертава специалистът.

Прави впечатление, че по неизвестни причини Турция разполага няколко хиляди свои военни на границата с Армения, което създава допълнително напрежение.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка