Путин подкрепи идеята за създаване на казашки подразделения в Националната гвардия

Pan.bg 10 юли 2021 | 17:33 views (1058) commentaries(0)
img pan.bg

Владимир Путин подкрепи идеята за създаване на отделни казашки подразделения в Росгвардия, заяви пълномощникът на държавния глава в Севернокавказкия федерален окръг Юрий Чайка, говорейки в Налчик на Евразийския форум на казашката младеж "Казашко единство - 2021".

Според него, казаците трябва да бъдат териториално подразделение на Росгвардия. Чайка отбеляза, че е написал писмо до президента и той е подкрепил тази инициатива.

Пълномощникът добави, че говорим за чисто казашки формирования.

"Това ще бъдат, според нас, казашки полкове, ще бъдат създадени батальони, а именно изключително казашки. Те ще бъдат разположени на мястото на дислокация, на местоживеенето на казаците. Това е нашата мисъл, идея. Трудно е да се каже как ще го реализираме, но ще се опитаме да го реализираме в такава плоскост“, каза той.

През март Чайка излезе с идеята да включи казаците в защитата на държавните обекти и осигуряването на обществената безопасност. Тогава той каза, че казаците от Терек могат да установят сътрудничество с подразделенията на Министерството на отбраната и Националната гвардия.

Росгвардия е създадена през 2016 г. на базата на вътрешните войски на Министерството на вътрешните работи. В нейния състав влязоха също и ръководни органи и подразделения на Министерството на вътрешните работи за контрол в областта на оръжейния оборот, частни охранителни дейности, отряди на СОБР и ОМОН, Центъра за специални сили на Силите за оперативно реагиране и авиацията на Министерството на вътрешните работи, както и други подразделения.

Войските на Росгвардия участват в осигуряването на обществената безопасност, охраняват особено важни обекти, участват в борбата срещу тероризма и екстремизма, подпомагат граничните органи, упражняват федерален държавен контрол върху циркулацията на оръжия и в областта на частната охранителна дейност и още много различни задачи.

Източник: РИА Новости Снимка: РИА Новости / Виталий Тимкив

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка