Eurofighter Jagdflugzeug GmbH ще поддържа европейските изтребители Typhoon

Pan.bg 20 апр 2012 | 20:05 views (2042) commentaries(0)
img НОВИНА НА СПИСАНИЕ КРИЛЕ

Съгласно подписания договор с агенцията на НАТО NETMA (Eurofighter and Tornado Management Agency) компанията Eurofighter Jagdflugzeug GmbH ще осигури поддръжката на намиращите на въоръжение във ВВС на Великобритания, Германия, Испания и Италия изтребители Typhoon. Петгодишният договор е част от пакет споразумения с четирите страни, който включва интегриран подход за постоянно усъвършенстване на изтребителите и ще замени редица стари договори, като същевременно ще удължи постигнатите договорености за по-дълъг период. Новият договор демонстрира ангажимента на всички страни да осигурят постоянно развитие на програмата, осигуряване в дългосрочен аспект експлоатацията и на трите основни производствени серии самолети,както и бъдещата им модернизация.
image
Договорът е фокусиран и върху ефективността и намаляване разходите по експлоатация на изтребителите, като същевременно ще осигури запазване работни места и на инженерния потенциал на европейски авиационни компании.
Партньорските компании на Eurofighter Jagdflugzeug GmbH - AleniaAermacchi в Италия, BAE Systems във Великобритания и Cassidian в Германия и Испания, ще работят в тясно сътрудничество с МО и ВВС на тези страни за подобряване качеството на предлаганите услуги, както и създаване на солидна база за будещи дейности, включително и потенциални възможности за експорт.
Договорът ще подпомогне да се запазят около 100 000 работни места в споменатите четири страни, както и развитие на инженерните и технологични възможности. Споразумението е важно не само за компанията, но и за ВВС на отделните страни, тъй като ще доведе до намаляване на експлоатационните разходи и осигуряване на по-голям процент изправна авиационна техника.
Днес Eurofighter е най-голямата програма за ново поколение изтребители, имаща подписани договори за производство на 556 изтребителя, 321 доставени и намиращи се на въоръжение в 16 авиационни формирования на шест държави. Бойният дебют на Typhoon бе през 2011 година в конфликта с Либия, където бе използван в различни мисии „въздух-въздух” и „въздух-земя”.
image
"Европейският боец" на изложението в Куала Лумпур

Продължава и активния маркетинг на изтребителя, като той взема участие във всички аерокосмически изложения. За последно пълномащабен модел на Typhoon бе изложен на централно място по време на 13-то издание на изложението в Малайзия - Defence Services Asia Exhibition. В края на 2011 година четири британски изтребителя Typhoon прелетяха от базата си Butterworth в Шотландия
до Малайзия за участие във военновъздушното учение BERSAMA LIMA, постигайки ненадминато ниво на изправни самолети.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка