Акция с "Кугър"-и срещу терористи и бедствие в Марица

Pan.bg 21 май 2012 | 19:33 views (4716) commentaries(3)
img ПР НА ИЗЛОЖЕНИЕТО "ХЕМУС"

Елитни подразделения на армията и МВР ще демонстрират как се обезврежда терористична група и как се спасяват бедстващи хора. Акцията може да се наблюдава на живо на 1 и 2 юни в коритото на река Марица в Пловдив, тъй като е част от програмата на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2012“.
Два хеликоптера „Кугър“ на авиобазата в Крумово и хеликоптер на Гранична полиция са включени в демонстрацията, стана ясно по време на тренировката на 21 май. Първата задача е свързана с обезвреждане на терористична група. Отряд за специални операции се спусна по метода „бързо въже“ от хеликоптер и със стрелба блокира терористите, а после ги залови. Групата бе съставена от елитни бойци на 68-а бригада „Специални сили”. Линейки откараха ранените атентатори под конвойот джипове „Хамър" и „Пустинна котка“.
Във втората задача – търсене и спасяване на бедстващи хора, хеликоптер на Гранична полиция направи оглед на района като изпращаше видеоматериал в командния пункт на земята. След това спасител се спусне от вертолета с бордова лебедка, оказа първа медицинска помощ на пострадалия и го евакуира.
Съвместната демонстрацията на бойни умени в екстремна обстановка ще се проведе за първи път, за да покаже как формирования на Българската армия и МВР могат да действат заедно при провеждане на специални операции, поясняват от ВВС. Откритото учение е планирано за 1 юни 2012 г. от 17.30 до 18.30 ч и на 2 юни от 12.30 до 13.30 ч на южния бряг на река Марица срещу панаирния комплекс в Пловдив. На полигон „Змеево“ ще има демонстрационни армейски стрелби на 31 май.
По време на изложението „Хемус 2012“, което ще се състои от 30 май до 2 юни в Международен панаир Пловдив, посетителите специалисти ще имат възможност да се запознаят с най-новите технологии и изделия на отбранителната индустрия. Ще видят въоръжение за сухопътни войски, вонноморски и военновъздушни сили, оборудване на бойците и общо осигуряване на армията. Голяма част от експозициите включват модерни средства срещу тероризма и кибератаките, за защитата на населението и унищожаване на остарели боеприпаси. Международна конференция ще обсъжда темата „Решения и технологии за интелигентна
отбрана“.
Водещи компании от 9 държави ще участват в изложението, което се организира от фондация „Хемус '95”, а основни партньори са Международен панаир Пловдив и Сдружение „Българска отбранителна индустрия“. Форумът се провежда под егидата на министрите на отбраната и на икономиката.


image
Антитерористичният отряд се спуска от хеликоптер „Кугър“ по време на тренировка за съвместната демонстрация на армията и МВР. Тя ще се проведе в рамките на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2012“ в Пловдив.

image
Елитни бойци обезвреждат атентатори със стрелба. Операцията може да се види на 1 и 2 юни в Пловдив по време на изложението „Хемус 2012“

image
Залавяне на терористична група бе показано на тренировка преди откритата демонстрация на съвместни действия на армията и полицията
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Незнаещ 21 май 2012, 20:15
   
  0
   
  0

  "...Джипове „Хамър“, известни с името „Пустинна котка“..."

  Тея двете машинки са малко различни.

 2. #2
  Fishbed 21 май 2012, 20:56
   
  0
   
  0

  Прав сте, редактиран е текстът.

 3. #3
  Kiro Kirov Kirestiya 21 май 2012, 23:01
   
  0
   
  0

  В цяла България бракониери хвърлят бомби и избиват рибата във водоемите, а служителите на ИАРА и патрулните полицаи ги е страх, защото онези се разхождат с калашниците. Толкова ли не могат да им се спретнат няколко акции, така че спец. отрядите да ги арестуват, а криминални полицаи и експерти на ИАРА да съберат доказателствата, след като са обезвредени?

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker