Протестът на полицаите за по-високи заплати остава, ще се включат и малко достойни военни

Pan.bg 21 сеп 2012 | 14:27 views (2259) commentaries(7)
img otbrana.com, заглавието е на PAN.BG

Протестът на служителите в МВР, организиран Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ относно исканията им за увеличение на заплатите на служителите в МВР и законодателни промени ще се състои на 23 и 24 септември 2012г. Това е последната информация на федерацията, която е излъчена след вчерашното отворено писмо на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод на предстоящите протести.

На 23 септември 2012г., протестиращите ще се срещнат в 16.00 часа в градинката пред МВР, където ще бъде обявено и началото на протестния митинг. Именно от там, в 16.45 часа, протестиращите служители ще тръгнат на шествие до Министерство на финансите, а в 18.00 часа ще тръгнат обратно към градинката пред МВР, а мероприятието ще продължи до 21.00 часа. На 24 септември 2012г., членовете и симпатизантите на СФСМВР ще се срещнат да протестират отново пред сградата на МВР в 8.20 часа сутринта, а официалният край на двудневния протестен митинг ще бъде обявен в 10.20 часа.

Към настоящия момент, СФСМВР е подкрепена от Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/, които ще се присъединят към протестиращите служители на МВР на 23 септември 2012г. В свое отворено писмо – декларация те настояват за "действия гарантиращи повишаване на професионалния и социален статус, доходите и жизненото равнище на държавните служители и работещите по трудови правоотношения в сектор "Сигурност" и призовават "Българската държава да приема за свои партньори активните синдикални организации в сектора и да се вслуша в исканията им."

Официално становище в подкрепа на исканията на СФСМВР бе изразено и от Професионално обединение на държавните служители, които призоваха държавните служители да бъдат единни, за да има шанс да им бъде обърнато внимание. Те призоваха "всеки един от нас да подкрепи усилията на колегите от МВР за подобряване условията им на труд" и допълниха: "уважаваме тяхната смелост да отстояват интересите си и вярваме в правото им исканията им да бъдат чути и обсъдени."

СФСМВР, получи сериозна подкрепа и на международно ниво, които изпратиха официални писма до министъра на вътрешните работи. В тях те го призовават да подкрепи исканията на СФСМВР и да проведе резултатен социален диалог. Официални писма до Министър Цветанов са изпратени от:
- Европейски полицейски съюз /EPU/

-
Холандския Полицейски синдикат АСР

- Испанска полицейска конфедерация /СЕР/

- Австрийския синдикат Kameradschaft der Exekutive ?sterreichs

- Германски полицейски синдикат / DpolG/

- Национален съюз на полицията и наетите по договор лица в Румъния / SNPPC/
- Молдовския Профсъюз на сътрудниците на полицията «DEMNITATE»

- Обединен полицейски синдикат на Латвия /LAPA/

- Литовски синдикат в системата на вътрешните работи /VRSPS/

- Полицейски синдикат Сърбия /PSS/

В своите писма, международните партньори на СФСМВР пишат на Министър Цветанов, че "пренебрегването на проблемите и исканията на най-големия синдикат в Министерство на вътрешните работи поставя безопасността и сигурността под сериозно напрежение.
Силните синдикални и работодателски организации, правото на сдружаване, правото на договаряне на условията на труд и политическата подкрепа са фундаментални условия за социален диалог и са съществена част от ефективното управление."

Писмата на представителите на международните партньори завършват с обръщение към Министъра на вътрешните работи, в което пишат "надяваме се, че ще започнете процеса на преговори с представителите на СФСМВР и ще намерите решения, за да изпълните техните искания, защото липсата на политическа воля за преговори и социален диалог и политиката на пренебрегване на най-големия полицейски синдикат в България, ще има негативен ефект върху цялото общество и имидж на Република България като страна членка на ЕС."
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  DDT 21 сеп 2012, 16:55
   
  0
   
  0

  Заглавието не е особено коректно. Защо военните да са пълнеж към протеста на полицаите? Защо военните да протестират пред друго министерство? Полицаите са си формулирали исканията (25%), военните за какво ще протестират? Когато военните си организират протест полицаите ще дойдат ли да ги подкрепят? Полицаите желаят ли тяхната подкрепа или видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала краката? Излезли ли са с някаква обща декларация? Много защо, a има и още? Механизмът за протест на военните е по-друг, но... Има и втори - сега е момента тримата командири на видовете въоръжени сили и началника на СКС да покажат мъжество и достойнство и предизвикат извънредно съвместно заседание на Съвета по отбрана начело с Върховния главнокомандващ и Министър председателя и Комисията по национална сигурност и поставят пред тях УЛТИМАТИВНО разрешаването на всички проблеми в най-разумни срокове като кажат, че всички ресурси, включително и човешки са изчерпани за нормалното функциониране на командваните от тях сили и за изпълнение на конституционните задължения на БА. Стига са си заравяли главите в пясъка като штрауси, а са им стърчали само голите задници. По този начин ще изчистят имиджа на генералитета и съм сигурен, че и последния кадрови войник ще ги подкрепи. Останалото са кокошкарски изпълнения и посмешище за цивилните гарги.

 2. #2
  Ум Белия Делфин 21 сеп 2012, 18:03
   
  0
   
  0

  Ти наистина си безнадежден романтик ако вярваш че нашите генерали са способни на подобно нещо.

 3. #3
  Preslav 21 сеп 2012, 18:07
   
  0
   
  0

  DDT - заглавието е абсолютно коректно. Ти сам четеш всеки ден новините. Следвайки логичния им край се стигна дотук - първо военните искаха да правят ОРГАНИЗИРАН протест заедно с МВР в градинката, след тов от легия "Раковски" каза че няма да протестират, а ще изчакат. Но пък познавам поне 10 човека, дойстойно военни, които САМОСТОЯТЕЛНО ще подкрепят протеста на МВР и ако могат ще си кажат и те исканията. За това "ще се включат и малко достойни военни" е точно това, което ти написах по-горе... Следвайки фактите.

 4. #4
  Зигфрид 21 сеп 2012, 23:47
   
  0
   
  0

  Когато някой не иска да направи нещо винаги може да намери оправдание.Сигурен съм,че и жителите на градовете и селата,които не са въстанали през Априлското въстание са имали оправдание.Лесно е да се правиш на мъж пред компютъра и да псуваш еди -кой си министър.Въпроса е когато се прибегне до протест дали имаш смелост да протестираш?

 5. #5
  kod 23 сеп 2012, 14:43
   
  0
   
  0

  Къде ще протестират "САМОСТОЯТЕЛНО"? Пред МВР ли?
  Чий ще го търсят там?
  И какво означава да подкрепят "САМОСТОЯТЕЛНО"?? Нещо като "независим служител"?

 6. #6
  Чефо 24 сеп 2012, 18:30
   
  0
   
  0

  Цялата работа е , че ще излязат на протест само младите, защото всеки един ,,чичка,, си пази хляба,и са си прави хората ,но докато не излезем на протест всички било военни,полицаи и всички такива служители няма да стане нищо и ще си правят с нас каквото искат.И DDT ШТраус всъщност се пи с ,,Щ,,!!!

 7. #7
  Питащ офицер 28 сеп 2012, 09:45
   
  0
   
  0

  Бих искал да запитам, кой е тоя тулуп Preslav, дето определя кой е достоен офицер и кой не е? Би ли дошъл да ми каже в лицето, че съм недостоен, защото не се включвам в игрите на полицаите? И ако тоя дрисльо е администратор на сайта - ебем ви информацията в него.
  Очаквам го да ми се появи и да ми каже в лицето, че съм недостоен офицер.
  Телефонът за връзка с мен е 0878609994.
  Очаквам обаждане. Ако не се обади отворения тулуп, значи е обикновен помияр.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка