Аню Ангелов: До края на месеца ще постигнем консенсус и ще има определен процент на увеличение на заплатите...

Pan.bg 21 сеп 2012 | 16:30 views (3051) commentaries(7)
img МО

„Постигаме постепенно сближаване на позициите с Министерство на финансите“. Това каза министър Аню Ангелов днес, 21 септември, в отговор на въпрос за възможността за увеличаване на заплатите в системата на отбраната. „Считам, че до края на месеца ще постигнем консенсус и ще има определен процент на увеличаване на възнаграждението на военнослужещите. Но какъв ще е той ще се реши при обсъждането на бюджета до края на месеца“, допълни министър Ангелов.
Той обясни, че е постигнато съгласие относно разграничаването на привилегиите и компенсациите на военнослужещите.
Министърът на отбраната посочи, че има само една привилегия, която не е характерна за армиите от страните-членки на НАТО и на Европейския съюз – наличието единствено на изискване за осигурителен стаж при пенсиониране, но не и изискване за възраст.
Министър Ангелов обясни, че всичко останало са компенсации заради лишаването на военнослужещите от определени граждански права и заради специфичните условия на службата.
В отговор на въпрос той заяви, че военнослужещите не трябва да се отказват от заплатите, които взимат при пенсиониране, защото държавата им е гарантирала това право, когато са постъпвали на служба.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  General Stonewall Jackson 21 сеп 2012, 18:17
   
  0
   
  0

  Now main task - Aniu down!

 2. #2
  САС 21 сеп 2012, 19:08
   
  0
   
  0

  Аньо ние още коледния бонус не сме похарчели ти сега ново увеличение ще ни натресеш....то бива бива ама...

 3. #3
  1 21 сеп 2012, 19:39
   
  0
   
  0

  Изтрито АДМИН. Предложение до 1 - ей първокласнико, вземи прочети историята на България и виж защо сме оцелели 1320 и кусур години - благодарение на армията ни. Точка по въпроса.

 4. #4
  Бай Боец 21 сеп 2012, 19:46
   
  0
   
  0

  И какви данъци плащаш?

 5. #5
  бай Иван 21 сеп 2012, 22:44
   
  0
   
  0

  след като дигнахте годините толкова много дали ще има пенсионери ,или някой дърт генерал с памперс както винаги .ще държите сержантите до 51 и ще ги изритате без всякакви заслуги ,когато най малко стават за нищо

 6. #6
  awiator 22 сеп 2012, 10:26
   
  0
   
  0

  Много ми е интересно защо след като армията беше съкращавана толкова пъти и от 110000 души сега е почти 3 пъти по-малко, а заплатите на военнослужещите не се увеличиха с толкова....нали и така се спестиха средства от заплати и когато режеха безогледно, казваха че така ще се освободят пари за подобно увеличение? На практика икономията я има, но май е разпределена за други цели, а военните.....те да си чакат....така и така нямат друга алтернатива освен службата...поне повечето от тях....а за другите.....секирата идва догодина и който сам си пусне рапорта за напускане, "Добре дошло" за началниците, тъкмо няма да се чудят от къде да режат живо месо. Позната практика, нали господа?

 7. #7
  Major 22 сеп 2012, 14:27
   
  0
   
  0

  Погледнете по глобално на отбраната колеги, армията е на доизживяваме. Какво да се лъжем и бием в гърдите че сме градили боеспособна армия след като между 5-10% от кадровия състав е реално годен за служба. Останалите са там заради това че в момента работата им предлага известа сигурност в кризата - напомням ви че преди нея нямаше даже кой да дава караули. Но кризата минава и армията уредява. А и за какво ни е питам ви аз??? Последните доклади от стратегическия преглед доказаха че сега действащата армия не може да отблъсне каквато и да е заплаха. Погледнете хората служещи в поделенията - клошари с униформи с много малки изключения. Какъв кадрови подбор да има след като на конкурси се явяват хора които с години са търсели работа, но са били неспособни на реализация и кой ги взема на работа.... армията.
  Секирата както казва колегата авиатор тепърва предстои и за разлика от преди 15 години когато си отиваха много подготвени и качествени бойци, сега ще си замината поредната порция банкоматчици. Армията ни се самопрочиства и ако искаме да я градим наистина боеспособна да наблягаме на качеството, не на количество. Давам пример - в моето поделение има редник от женски пол освободен от въоръжен наряд заради страх от оръжие. Представяте ли си??? Абсурдно е нали, но е факт.
  И накрая ще кажа че не може да искате повече пари, защото нямате ефективност и елементарни познания, а сте в армията просто временно докато намерите нещо друго. Как тогава да се модернизира? Не гледайте само от собствената си гледна точка. А и който желае е свободен да напусне, никой не задържаме на сила.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка