Военен: Стига сте мрънкали за повишение на заплатите! Друг военен: Не мога нищо да си купя с думи като "патриотизъм"...

Pan.bg 26 сеп 2012 | 15:46 views (5126) commentaries(32)
img От otbrana.com

Стига мрънкане, да сме станали дизайнери, като не ни харесва! Това пише до „Отбрана” Огнян Цветков, който се представя като военнослужещ с доста голям чин и възраст. Мнението му е част от обществената дискусия, която тези дни се разгоря по повод усилията на Министерството на отбраната да бъдат повишени заплатите на военнослужещите от следващата година.

Писмото

Аз съм военнослужещ, с доста голям чин и възраст. Тъй като непрекъснато общувам с колеги от чужбина, трябва да Ви кажа, че колегите от чужбина получават право на пенсия на 62 години! И държавата за наше голямо съжаление, съществува не за да ни осигурява "кариерното развитие" и "социалните придобивки", а ние сме се цанили на тези длъжности, за да я пазим!
Нали се сещате: "Не питай какво ще даде страната ти за теб, а ти какво можеш да й дадеш на нея." Така, че заплатите ще са такива (а също така и пенсиите, и заплатите при пенсиониране), каквито държавата може да си позволи, а не такива, каквито на нас ни се искат! Стига мрънкане, да сме станали дизайнери, като не ни харесва!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
До читателя с големия чин: Всяка година ни променят условията за служба


Стига с този "патриотизъм" и "родолюбие". Като вляза в магазина нищо не мога да си купя с тях, а имам деца и трябва да ги храня. Това пише до „Отбрана” наш читател, представил се като капитан Макаров, по повод да коментара на Огнян Цветков „”Заплатите са такива, каквито държавата може да си позволи”.

Писмото

Всеки неграмотник който може да чете може да се представи с на възраст и с голям чин. Аз си мислех, че чиновете са високи и ниски. Първо нека да уточним в коя чужбина точно възраста е 62 години. За тези с гооолемите чинове и заплати може....Второ ние сме се цанили да служим при едни условия, а след това ги променят всяка година. Нали е така и във тази вашата чужбина. И накрая стига с този "патриотизъм" и "родолюбие". Като вляза в магазина нищо не мога да си купя с тях, а имам деца и трябва да ги храня. Цените са двойни от 2009 г. насам. Предполагам при големите чинове заплатата е мойта X 2 и децата са големи, вече са кадрови
войници и се изхранват сами. Нали се сещате за сития и гладния.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 32

 1. #1
  аха 26 сеп 2012, 15:51
   
  0
   
  0

  Искам да попитам военния с голям чин и възраст на колко години е?

 2. #2
  sumpf 26 сеп 2012, 15:54
   
  0
   
  0

  Това е дърт комунист генерал дето заплатата му е 3000 лв.Такива да ги очистят от армията,че само страдаме заради тях!!!

 3. #3
  MAM 26 сеп 2012, 16:00
   
  0
   
  0

  Като влезеш в магазина и нямаш лев, хляб няма да ти дадат.
  Този с големия чин да си гледа работата. Вероятно е искал да каже, че седи на голям чин и за другите не го е грижа.
  Ако си спомняте преди време казваха, че навсякъде в Европа се карало през лятото с фарове. Оказа се поредната лъжа. И неговото изказване е в този дух. Мигар няма хора, които да не са разговаряли с колеги от други страни. На неговото изказване и децата в детската градина няма да повярват.
  Жалко е, че някои нямат срам.

 4. #4
  4erni 26 сеп 2012, 16:28
   
  0
   
  0

  Този наистина е много възрастен, щом има голям чин. Чинове отдавна във войската няма. Военнослужещите имат звания. Или е много възрастен и забравя ;) и/или е платен агент провокатор ;0 ;)

 5. #5
  Гайдата 26 сеп 2012, 16:51
   
  0
   
  0

  Някой дърт глупак ще да е,сутрин си забравя памперсите и звъни на жена си да му ги носи.Колегите ти от чужбина без да ме интересуват аз искам,като влезна в магазина не да се оглеждам за преоценени стоки,а да си купя нещо качествено без да поглеждам цената и да си правя цял месец калкулация дали ще ми стигнат парите да си платя тока,парното водата или телефона да дам на децата си пари за училище.Теб това не те интересува,гражданина с големия ЧИН,нали 20 години съм в тази армия само болести ми е донесла 10 пъти променят условията за пенсиониране,на
  на едно поколение би трябвало на каквито условия си сключил договора на такива да се пенсионираш а не всяко правителство армията да да му трън в окото кефнало им много рано се пенсионира ли военните аре да им вдигнем възрастта ай осъзнайте бре.

 6. #6
  Гайдата 26 сеп 2012, 17:38
   
  0
   
  0

  >" Така, че заплатите ще са такива (а също така и пенсиите, и заплатите при пенсиониране), каквито държавата може да си позволи, а не такива, каквито на нас ни се искат"< На вниманието на дядката с големия "ЧИН". Държавата ни така заради ония хрантутници в парламента 240 калпака.Защо ни са толкова много михлюзи? Колко пъти населението ни е намаляло,а тези михлюзи все 240.Тридесет депутата са ни напълно достатъчно.За сведение на дядката с големия ... на Индия депутатите са 500 човека ,а населението им знаеш ли колко е, а деди?Населението на Индия надхвърли 1.2 милиарда души ко ша кажеш:).Парламента на Австрия имат само 5 служебни автомобила ,а нашите михлюзи на всеки калпак кола затова ни е такава държавата деди,анадънму деди.Пази чина да не ти го вземе някой.:)

 7. #7
  До военния с големия ЧИН 26 сеп 2012, 17:44
   
  0
   
  0

  Навярно докато си писал тези патриотични слова вече си пуснал рапорта за пенсиониране и ти е през "големия пагон" какви заплати ще вземат бившите колеги..... нали удари тавана .... айде сега някъде на цивилна службичка да изядеш мястото на някой млад безработен.

 8. #8
  До възрастния с големия ч 26 сеп 2012, 18:29
   
  0
   
  0

  Г-н голям член,ти апартамент от армията взели,натрупа ли стаж за пенсия необеспокояван?Кажи от кога не си виждал жив воиник,от колко години търкаш стола в някоя канцелария?Можеш ли да отговориш книжен плъх мръсен.Ето от такива като теб няма нужда армията.

 9. #9
  аха 26 сеп 2012, 18:32
   
  0
   
  0

  Ако господина(другаря)с големия чин е чел внимателно ще види че мненията са по скоро против въвеждане на възраст за пенсиониране а не "реване"за увеличение на заплатите(което и без това ще е мижаво и лично за мен обидно)!Подозирам че господина с големия чин ще го засегне само увеличението(което за него няма да е мижаво)без да се интересува че ако бъде въведена възраст за пенсиониране ще съсипят живота на много хора които са си дали здравето и младините и най накрая ще бъдат изхвърлени като кучета на улицата!

 10. #10
  реалист чепик 26 сеп 2012, 18:48
   
  0
   
  0

  Аууу децата били кадрови войници. Каква шеметна кариера ги чака. Циганите във военния завод в Казанлък вземат повече пари от военнослужещите. Как после човек да служи достойно, като всички магазинери, продавачи, сервитьорки и какви ли не вземат повече от униформените. В тази армия до една година няма да остане никой, помнете ми думите. Сега има 900 вакантни места а след няколко месеца ще са два пъти по толкова.

 11. #11
  ай стига бе, 26 сеп 2012, 18:56
   
  0
   
  0

  ако този голям чин по цял ден си говори с чуждестранни колеги то явно няма работа и е време да си върви.

 12. #12
  Военен далеч от пемсия 26 сеп 2012, 19:34
   
  0
   
  0

  Първо в нашата армия няма "чинове", а "звания" и второ тоя дядка явно е отдавна в архива...или пък от къде да знам може да е толкова ценен, че тези от МО дето осъществяват "гражданския контрол" са измислили специален щат за него. Що се отнася до военните под пагон: те дават и ще дават на тази държава (в т.ч. здравето си) и трябва да могат да напускат армията по достоен начин. Страшното е, че армията се превърна в ОПИТНО ЗАЙЧЕ в ръцете на господа политиците. Кой ли не се изцвъка на нея ?Това не е добре за никоя държава и за никой народ...
  А тези дето крякат, че военните имат много "привилегии" да заповядат при нас или да изпратят децата си в армията - места има....

 13. #13
  малък чин 26 сеп 2012, 19:37
   
  0
   
  0

  Заради такива големи "чинове" армията се раздели на два лагера - ония долу дето се блъскат като изхабени брадви но трябва да са патриоти и другите горе дето не са виждали жив танк, самолет или автомат от 15 години но имат самочувствието на велики пълководци.

 14. #14
  :( 26 сеп 2012, 19:38
   
  0
   
  0

  Защо гледа до колко години работят колегите му а не гледа какви заплати и преференции имат.И не е ли честно при каквито условия сме почнали при такива да продължим.Аз заради преференциите започнах,обещаха ми"Кариера и Бъдеще"(Стани един от нас) и с годините всички преференции ми отнеха,а сега вече съм амортизиран,нищо не умея което да ми е полезно в цивилния живот,освен ако искам да стана престъпник.Съсипаха спортистите и те станаха на времето мутри.Сега военните какви ще станат?

 15. #15
  до 14 26 сеп 2012, 19:47
   
  0
   
  0

  Приятелю, не губи надежда. В армията нямаме бъдеще нито аз нито ти. Затова и аз напускам. И да ни подмине реформата сега, ще ни стигне другия път. А и всички знаем че тези които сме под 35 години не може да се пенсионираме, а за тези над също не е сигурно. Армията си отиде, отиде си отдавна, просто всичко се случи бавно и мъчително. Влязох в армията с идеята да служа на родината си, еее сблъсках се с действителноста. Предполагам ти също.
  Моя съвет е да се преквалифицираш, за да имаш шанс за по добро бъдеще. Никога не е късно да започнеш от начало и да живееш по добре.
  А на Аню, майната му, той е генерал без армия.

 16. #16
  голям ч....... 26 сеп 2012, 20:02
   
  0
   
  0

  пичове не се ядосвайте тоя с големия ЧИН е някое дърто ВКР това е в техен стил. а че ни ебават то е ясно но като сме свалили гащите така ще е

 17. #17
  Milioner4e 26 сеп 2012, 20:02
   
  0
   
  0

  Аз нямам право на фирма и какъвто е допълнителен доход !!! Аз нямам право да употребявам алкохол , тъй като 24 часа в денонощието трябва да съм на разположение и ако ме извикат в 22:00 на работа и съм пил ще ме уволнят! Аз нямам право да отида на почивка където и да е без да имам разрешение , нямам право без разрешение да напусна страната !!! Аз съм военен , но нямам обувки , имам един камуфлаж и той е скъсан , а трябва да съм опрятен !!! Аз имам право да получавам пътни пари , но всяко билетче трябва да е нотариално заверено !!! Аз имам право на квартирни , но ако ме проверят дали са редовни документите ми , те няма да са тъй като ако има прах в квартирата е равносилно че не живея там , не дай си боже да не ме познават всички в квартала!!! Аз имам 37 дни отпуска , но не мога да ги ползвам когато имам нужда!!! Аз давам 24 часови дежурства и отговарям за имущество за милиони!!! НЕКА МИ ПРИПОМНЯТ КОИ СА МИ ПРИВИЛЕГИИТЕ , ЗА ДА ИМ ОТГОВОРЯ КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ПРИВИЛЕГИЯТА ЗА НАС И КОЛКО НИ СТРУВА ТЯ !!!!

 18. #18
  айде бе 26 сеп 2012, 20:10
   
  0
   
  0

  Написаното от военния с голям чин граничи с цинизъм и е гавра с редовите военнослужещи!
  За сетен път се убеждавам в две неща-първото е че жалкото състояние на разнебитената ни армия е благодарение и на такива като него и второто -явно хората за него са като разходен материал(използваш и след това изхвърляш)!Защо не застане пред хората от Крумово,Граф Игнатиево и тези които са на мисии и им го каже в очите!

 19. #19
  Военен далеч от пемсия 26 сеп 2012, 20:17
   
  0
   
  0

  Сбогом на оръжията май а...Да де ама що си мислите, че няма да има армия ! Ще има: в МО ще остане "армията" на цивилните "експерти" под формата на дебелогъзи лелки и зализани гейчета. Така, че и Аню и този след него ще има какво да командват. Само дето няма да има вече военни на които да прехвърлят вината когато се оакат.

 20. #20
  Batman 26 сеп 2012, 20:21
   
  0
   
  0

  Ne! Ministar Anio da si hodi !!! Tozi Predatel !!!
  Iskat da likvidirat Armiata !!! Da se mahat tezi Gerberi !!! Prizovavam vsi4ki ofitseri , serganti, voinitsi i tehnite semeistva da glasuvat protiv Gerb !!! Voenni i politsai glasuvahme za tiah a te ni sasipaha !!!Doly Borisov ,doly Diankov, doly Anio Angelov !!! Da si hodiat tezi nekadarnitsi i natsionalni predateli !!! Ne se uvolniavaite bratia a se borete srestu tiah !!!!

 21. #21
  .... 26 сеп 2012, 20:43
   
  0
   
  0

  Този дъртия педал с големия чин е ген-майор от резерва и съветник на президента затова смотаняка дърт взима пенсия и заплата и затова е толкова силен .

 22. #22
  BE...nekorektniq kym sist 26 сеп 2012, 20:49
   
  0
   
  0

  МАМ разбрах кой си. Даси жив и здрав ти и твоето семейство. Пожелавам Ви го от сърце! много си прав за магазина и левчето. Аза големите чинове ще кажа едно - то е като успешна секретарка - мисля че е ясно за какво говоря ! Всш, всш всш т.е някаква мелодия! За съжаление Те са виновни - ГОЛЕМИТЕ ЧИНОВЕ - а не някой друг. Лошото е че има хора от по ниските нива, които им се радват и ... стават техни любимци. Нищо че взимат заплата на летци без да летят и дежурят, нищо че удрят самолети в земятя и продължават да се опитват да правят демонстративни полети и т. н. Да са ни живи и здрави Д....., Н...., и другите

 23. #23
  denim 26 сеп 2012, 21:37
   
  0
   
  0

  Огнянчо,защо ти трябваше да пишеш тия редове ,бе мойто момче.Голям патриот си станал,а забравили Габровница и как ходеше като напратен пес ,а сега си от голямото добрутро.Що не си търкаш панталончето в бюрцето и да си мълчиш.Светът е малък,а армията ни още по-малка,знаем се бе г-н полк.Цветков.Айде и не се сърди на тия дето не им стигат шубите и кобинките заради такива умове като тебе и други подобни "патриоти".То и министърчето ни беше такъв службар ,а сега горд лизач.

 24. #24
  1 26 сеп 2012, 21:43
   
  0
   
  0

  Колеги, хайде да не се вайкаме , а да запретнем ръкави и сами да решим нашето бъдеще. Защото само ние можем да си решим съдбата. Не да чакаме генерали бездушни и поковници на 55 г. да решавам вместо нас. Те имат и стаж и години, така, че и за 10 заплати ще ни предадът!
  Не им пука за никой. Да изметем предателя Аню и бездшушника Симеонов.
  Не чакайте полицаите да ни помагат. Човек е силен само тогава когато сам си върши работата, а ние ако се обединим не сме никак малко!

 25. #25
  1 26 сеп 2012, 21:49
   
  0
   
  0

  Колеги, хайде да не се вайкаме , а да запретнем ръкави и сами да решим нашето бъдеще. Защото само ние можем да си решим съдбата. Не да чакаме генерали бездушни и поковници на 55 г. да решавам вместо нас. Те имат и стаж и години, така, че и за 10 заплати ще ни предадът!
  Не им пука за никой. Да изметем предателя Аню и бездшушника Симеонов.
  Не чакайте полицаите да ни помагат. Човек е силен само тогава когато сам си върши работата, а ние ако се обединим не сме никак малко!

 26. #26
  2 26 сеп 2012, 21:58
   
  0
   
  0

  "1"-изключително прав си,да се взимаме в ръце и да си кажем това което толкова таяхме - сега ако отстъпим ще отстъпваме винаги-винаги ще ни се подиграват,не само да гледат извън страната каква е страната ситуацията,а видят какво дават и какво искат,Миховизма изтърпяхме,не ли време да си кажем мнението???

 27. #27
  alex 26 сеп 2012, 22:06
   
  0
   
  0

  Taka e! Плод на управленско безсилие е непрекъснатите рестрикции към различни категории от обществото.Ще вземем от военнослужещите за да дадем на майките,на пенсионерите и т.н. Абе аланкоолу-като неставате,защо си мислите че народа е глупав!? Сега,ако променят условията за пенсиониране (пределна възраст за даденото звание или повече от 27г. и др.)от всички мои близки, познати,колеги и от техните семейства и близки, ще имат много поздрави на изборите! А.А. ако има грам останало достоинство да не се съгласява с никакви промени на сегашните условия (и защото той се е ползвал с пълна сила от тях)или да си ходи,а за цялото правителство ние ще се погрижим след няколко месеца!!!

 28. #28
  агент джон смит от Сикрет 26 сеп 2012, 22:50
   
  0
   
  0

  аз не харесвам мишо шамара или други кат него,но не обичам ГЕРБ, а уважавам герба!
  да изринем ГЕРБ от лицето на политическата карта на следващите избори!
  а на тоя сдуханяк дето е научил едно две клишета (сигурен съм че не знае кой е казал тези думи за държавата)и ги упражнява по интернет само да го питам той дали е прокопсал до полковник в армията карайки само на фотосинтеза? най-вероятно не е карал на фотосинтеза а е цоцал яко от държавната поилка поне 30 години с пълни шепи и цяло гърло,без да е извършил кой знае каква обществено полезна работа.
  отделен е въпросът, че работата с увеличенията на заплатите бе инициирана не от профсъюзите, а от правителството с една единствена цел, да се постави дискусията за привилегиите на масата и разбира се дежурната - да се отклони вниманието от проблемите.

 29. #29
  taina 27 сеп 2012, 10:29
   
  0
   
  0

  ot kade doide ti be Anyu li si ganyu li si eba ni maikata vtori 6ans nyama da imate na izborite sasipahte vsicko hubavo v taz armiya

 30. #30
  Огнян Цветков 27 сеп 2012, 16:54
   
  0
   
  0

  Мили мои колеги, от два дни аз съм най-мразения и оплюван военнослужещ в БА. Позволих си да напиша това прословуто писмо с конкретен адресат: военните пенсионери, поддържащи двата сайта pan.bg и otbrana.com. Написах го, защото ми омръзна от сутрин до вечер да чета едни и същи вайкания, посланията на които са: „Ех, едно време, ние когато служехме..,” Да, това го няма в прав текст, но кредото на списващите тези сайтове, е това. Застанах с името си, защото така съм свикнал – и в съда, срещу бившия министър Цонев, и в живота. Считам, че е малко долно да плюеш един човек, скрит зад удобен „никнеим”. Та затова от два дни десетки колеги ми се обаждат, гневни: „Как не те беше срам да напишеш ТОВА!” На тях отговарям: „Аз също съм от ВАШАТА страна на барикадата, не се сърдете на МЕН!” Аз нямам годините за пенсия, не съм „генерал с 3 000 лв заплата”, но не бих си позволил да напиша: „Стига с този патриотизъм и това родолюбие!”, като някои колеги! И не общувам „по цял ден с чуждестранни колеги, понеже нямам работа” – правя го, когато съм бил и ще бъда на мисии! Просто исках да обясня, че в чужбина за да започнеш да получаваш цялата си пенсия, се изисква определена възраст, до тогава получаваш процент. Не го искам и България, ама така е в много Европейски страни, за мое и Ваше съжаление! Хайде, останете здрави, аз обещавам повече да не чета и да не пиша в тези два сайта!

 31. #31
  Preslav 27 сеп 2012, 17:44
   
  0
   
  0

  Г-н Цветков, не знам до колко сте запознати с нашия военен сайт - ПАН.БГ, но той не се списва от военни пенсионери. Проверете си пак източниците и тогава говорете.
  Второ, не се оправдавайте с това - "Аз не съм виновен, аз съм с вас!". Сам казвате, че десетки са ви се обадили да ви критикуват, защото ясно са възприели изказванията ви...
  Трето - аз съм Преслав Панчелиев на 32 години (да не кажете, че се крия зад никове и че съм пенсионер), основател на ПАН.БГ, (военен журналист в списание КРИЛЕ и списание ОКЕАН), сайт превърнал се в защита и опора на обикновените военнослужещи в България.
  Четвърто - ако желаете, напишете още веднъж в Отбрана или тук - имел airgroup2000@dr.bg точно какво сте искали да кажете и на коя страна заставата зад барикадата. Даваме ви право на нов отговор, ще е интересно и полезно.

 32. #32
  офицер 02 ное 2012, 09:18
   
  0
   
  0

  Списък на служители от МО:
  560 Огнян Георгиев Цветков, Главен експерт, военнослужещ

  От в-к "Сега", 08.10.2010г: "Старши специалистът Огнян Цветков и прекият му началник полк. Гуджев бяха призовани пред съда (по делото за Николай Цонев), тъй като са автори на няколко становища за необходимостта от закупуването на машината. Вместо обаче да изяснят дали армията е имала нужда от подобна придобивка, двамата заявиха пред съда, че са изготвили два взаимноизключващи се документа. Цветков разказа, че е дал анализ на шефа на "Логистика" ген. Бойко Арабаджийски, че не е целесъобразно да се купува поточната линия, защото армията не планира ново строителство на сгради".

  Base pay in the military USA (2003):
  2nd Lieutenant
  Starting base pay: $26,204.40 - $2183 на месец
  After 10 years: $32,961.60 - $2746 на месец

  No Comment!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка