Въпросът за военните заплати и за отстъпки от придобивките стигна и до Парламента!

Pan.bg 27 сеп 2012 | 21:01 views (4153) commentaries(15)
img Новина на Pan.bg

Въпросът за военните заплати и за отстъпки и от придобивките стигна и до Парламента!
Това потвърдиха няколко независими източника на ПАН.БГ още в ранния следобед.
Очаква се утре в 9 часа в деня за Парламентарен контрол първи на въпросите да отговаря Аню Ангелов, министър на отбраната!

Новината бе официално призната и от сайта на Народното събрание. Ето какво пише там:

"Парламентарен контрол - 9.00 часа, 28 септември

I. Аню Ангелов, Министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АНГЕЛ ПЕТРОВ НАЙДЕНОВ и СПАС ЯНЕВ ПАНЧЕВ относно възнагражденията в Министерството на отбраната, структурите на подчинение на министъра на отбраната и в Българската армия.

2. Въпрос от н.п. ВЛАДИМИР ЦВЕТАНОВ ТОШЕВ относно увеличение на възнагражденията на военнослужещи във Въоръжените сили на Република България."

Гледайте и слушайте утре в 9 сутринта!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 15

 1. #1
  Batman 27 сеп 2012, 22:40
   
  0
   
  0

  Haide g-n Naidenov zashtitete Armiata !!! Ot 20 godini ste v Parlamenta i shev na komisiata za natsionalna sigyrnost !!!

 2. #2
  rosmariel 27 сеп 2012, 23:12
   
  0
   
  0

  Хайде,да видим какви ще ги сътвори този път!Да не стане пак само като лъжливото овчарче,защото този път може и да го изядат вълците!!!

 3. #3
  военнослужещ 28 сеп 2012, 09:45
   
  0
   
  0

  Гледах отговора на Министъра на отбраната по време на парламентарния контрол. Изглежда г-н Ангелов започва да се осъзнава, но дано не се окаже късно.

 4. #4
  айде бе 28 сеп 2012, 10:07
   
  0
   
  0

  Изобщо не останах с такова впечатление,а точно обратното!Нека да видим какво ще реши днес съвета по отбрана!

 5. #5
  10,9,8,7... 28 сеп 2012, 10:23
   
  0
   
  0

  Това не са държавници, а рекетьори.Не е чудно - героите от мутропрехода са на власт.Разбиването на армията съвпадна с появата на големите разбойнически формирования в началото на 90-те години.И другаде начело на държави са стояли и стоят генерали, но генерали от армията.Тук - някакъв си уж генерал, от нещо си,напуснал отдавна това нещо си и реставриран с няколко звания отгоре.Ще ти дам пет лева, ама ще ти отрежа едното ухо.Мерси!Гузни са, действат потайно, полека и гилдия по гилдия.В крайна сметка ЗСО е един за всички и никой от разните /без/силови структури да не си мисли, че ще мине ей така.Една от поредните промени за вдигането на стажа помня,че го гласуваха малко след полунощ.Двете години наведнъж пък ги обявиха веднага след втория тур на изборите миналата есен.Поведение на презрени, долнопробни шмекери.Дано Господ ги натръшка с родата им до девето коляно.Ние явно не можем.

 6. #6
  9 28 сеп 2012, 11:02
   
  0
   
  0

  Тия заплати е въпрос на време на отпаднат. Който напусне ще хване, който не няма да хване.

 7. #7
  Boy-scout 7th Cavalry 28 сеп 2012, 11:40
   
  0
   
  0

  Съгласен с № 5 - 10,9,8,7... Ньойски министъp на отбpаната - Ньойска политика!

 8. #8
  констатация 28 сеп 2012, 11:59
   
  0
   
  0

  От изнесеното до тук стават ясни две неща.
  1. С приемането на тези промени системата за кариерно развитие ще се затлачи окончателно. Хората, които нямат необходимото образование и искат да напуснат достойно след, като са си дали младостта и здравето ще са принудени да стоят до 54
  Аз имам колеги, които са капитани и майори от дълги години с академия и просто няма длъжности където да се развиват. Признаването на селскостопанския факултет на ВА Раковски за военно образование допълнително в началото на мандата на това правителство допълнително я затлачи. За какво кариерно развите говорим?
  2. Ще се вдигне разхода на консумативи с писането и печатането на рапорти и заявления всяка седмица за да се заобиколи ограничението календарни дни.
  Само, че тези консумативи са от нашия собствен джоб.
  И какъв ще е стимула за служба в армията. Преди имаше апартаменти, ранно пенсиониране и 20 заплати. Сега останаха само 20-те заплати. Желаещите рязко ще намалеят според мен.
  И на края един въпрос. Тези, които си платиха навремето годините от военното училище как ще бъдат компенсирани ако бъдат приети промените?
  Май ще трябва да се съдим в Страсбург?

 9. #9
  10,9,8,7... 28 сеп 2012, 12:12
   
  0
   
  0

  Затлачването е ясно.Какво ще прави някой на възраст 47-50 г.,прекарал на една длъжност 10 г. и не се вижда вариант да получи ,,кариерно развитие'.Ще стои още поне петилетка да тормози себе си, службата,за смях и подигравка на по младите си колеги и дежурен виновник за големите капацитети от ,,горе'.Ако го изгонят или напусне след като има 27 години и чака навън да навърши възраст, рискува след като е освободен пак да повишат стаж и възраст и така ще дочака ако е жив и здрав до 70 години.

 10. #10
  onyx 28 сеп 2012, 15:28
   
  0
   
  0

  Колеги,
  да не ни увеличават заплатите, само да върнат променените текстове в ЗОВС за формирането на заплатите на базата на средната заплата в бюджетаната сфера и добавките-които бяха свързани с минималната работна заплата.Преди време отпуските наистина бяха в календарни дни, но ако го приемат този текст, пак има начин да не си губим отпуските-ще си докладва ме само работните дни(от понеделник-до петък и другата седмица пак по същият начи) без почивните и от календарни стват работни. Това което го прави този министъ(не искам да му казвам името, че се срамувам от факта, че е бил офицер)по-голямо безхаберие не съм виждал. Ако беше патриот и радетел за Българската армия и имаше достойнство да се беше махнал от този пост. В едно е прав,че трябва да се направи реформа-да се махнат тези които нестват за нищо(да не използвам една народна дума), такива дето немогат пиро в тиква да забият, а тръкат ръкавели по цял ден по бюрата и тези с големите стомаси(те не са станали от работа), които не мога да покрият един физически норматив, а са на служба-хрантутници.
  Приятен ден колеги

 11. #11
  onyx 28 сеп 2012, 15:36
   
  0
   
  0

  Колеги,
  да не ни увеличават заплатите, само да върнат променените текстове в ЗОВС за формирането на заплатите на базата на средната заплата в бюджетаната сфера и добавките-които бяха свързани с минималната работна заплата.Преди време отпуските наистина бяха в календарни дни, но ако го приемат този текст, пак има начин да не си губим отпуските-ще си докладва ме само работните дни(от понеделник-до петък и другата седмица пак по същият начи) без почивните и от календарни стват работни. Това което го прави този министъ(не искам да му казвам името, че се срамувам от факта, че е бил офицер)по-голямо безхаберие не съм виждал. Ако беше патриот и радетел за Българската армия и имаше достойнство да се беше махнал от този пост. В едно е прав,че трябва да се направи реформа-да се махнат тези които нестват за нищо(да не използвам една народна дума), такива дето немогат пиро в тиква да забият, а тръкат ръкавели по цял ден по бюрата и тези с големите стомаси(те не са станали от работа), които не мога да покрият един физически норматив, а са на служба-хрантутници. Също так да е забравя и гългокраките експерти и екскомунстически офицери в МО.
  Приятен ден колеги

 12. #12
  С голям стомах :0 :) 28 сеп 2012, 15:39
   
  0
   
  0

  До onix, Аз съм с "голям стомах", но не смятам, че съм хрантутник. ПироН (не се пише се пиро) мога да забия във всякаква тиква. Не е лошо човек и да потърка ръкавели по бюрата за да се научи да пише грамотно. До сега се разединявахме на стари и млади, на войници, сержанти и офицери. Хайде да не почваме и на физически недъзи. Армията е част от обществото. Процентът на неставащите е същия и в армията и извън нея. Хайде успех и приятен ден

 13. #13
  666 28 сеп 2012, 23:48
   
  0
   
  0

  И аз им пожелавам да нямат покой нито на тоя,нито на оня свят така наречените управляващи!
  И бъдете сигурни колеги,че Аню не го е измислил това сам.Той изпълнява поръчка,а именно това което СД е набил в главата на ББ.
  А къде е президента? :)) Нищо ново! Спомнете си кой винаги отсъстваше от държавата когато имаше нечий показен разстрел..

 14. #14
  Рода Дуло 28 сеп 2012, 23:54
   
  0
   
  0

  Кога е пушенето и кога са следващите парламентарни избори?

 15. #15
  офицер 01 окт 2012, 19:48
   
  0
   
  0

  Военнослужещите предлагат тяхното увеличение на заплатите да отидат за пенсионери, майки, лекари и учители. Време е всички най-после да разберат, че всички в тази държава сме хора и зависим едни от други - ние сме военни, жените ни са майки, сестрите учителки и лекари, а родителите пенсионери. Замислете се сега кой подклажда напрежение. Замислете се кои са лошите и кои искат целия народ да е беден, прост, болен и озлобен... ще се сетите сами :)

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка