Легия "Раковски" чрез Pan.bg: В неделя в 11 часа пред Военния клуб в София - среща с военнослужещите!

Pan.bg 28 сеп 2012 | 23:39 views (5399) commentaries(27)
img Заместник-председателят на легия "Раковски" Росен Райчев предложи на служителите в Българската армия да се срещнат в неделя, 30 септември в София пред Централния военен клуб в 11 часа сутринта и всеки да каже своето мнение по въпроса относно вдигането на заплатите и очакваните премахвания на част от привилегиите. Ето какво публикува г-н Райчев в Pan.bg.
В същото време във Фейсбук бе създадена поредната група за защита на военните:
http://www.facebook.com/groups/162227980567491


От известно време следя дискусията относно предложенията на министерството и се убеждавам все повече и повече че управляващите постигат целта си като всяват разкол между нас да се делим на стари и млади на офицери , сержанти и воиници а най вече на военни и цивилни .За съжаление римската максима "разделяй и владей" е много ефективна. Колеги във вашите изказвания има много истини но и голяма доза дезинформация както и в различните изказвания на този или онзи министър а също така и на отделните медии . В момента се пуска пушилка за да се отклони вниманието на хората от основните проблеми при формиране на бюджета на страната и както винаги се насажда омраза на хората към силовите министерства и в частност към армията.Мога да го твърдя това защото преди 2 дни бях на среща с министъра където той ни обясни какви са предложенията на министерството и защо се правят така. В същото време в медиите излязоха полвинчати и леко преиначени публикации по въпроса и ако не го бях чул от устата на министъра щях да надам вой до бога /защото и аз съм от прецаканите точно хванеш минимума и хоп с 5 години, таман стигнеш до тях и хоп възраст за пенсия/.Не ме разбирайте погрешно много от нещата не ми харесват и на мен защото никой не ми гарантира че следващото съкращение /реформа/ няма да ме хване и мен . Много от вас ще ме заподозрат че изпълнявам поръчка на този или онзи бързам да уточня че са много далеч от истината. В момента изпълнявам длъжността Заместник Председател на легия "Раковски" и съм член на легията от 1994г. Бях свидетел на много опити организацията да се използва за различни интереси слава богу неуспешно. На тези които питаха във другата дискусия къде
е Легията да защити правата на военните ще отговоря Къде бяха те когато Тя имаше нужда от тях? Какво направиха те за да се свържат със нас и заедно да работим за отстояване на нашите права? Защото е много удобно да стоим пред компютъра и да пишем коментари а когото се налага да застанеш с лицето си пред властимащите да ни няма никакви. Легията не е престанала да съществува и да гони задачите си които са за полза на ВСИЧКИ а не само на някой а това повярвайте ми ни струва много нерви средства който излизат от собствения ни джоб /защото няма от къде да дойдат иначе /а също така се отразява и на семействата ни. Много хора затова че не се продадоха бяха уволнени от нашите редици и МНОГО ХОРА СЕ УПЛАШИХА И СЕ ОТДРЪПНАХА /преклонена глава сабя не я сече/ в крайна сметка организацията се обезкръви когато се срещаме с хората масово се казва "ние сме с вас само не ни споменавайте...". Мога да пиша още много по темата но не смятам че е необходимо повече . Нека се върнем на основния въпрос какво да се направи за да не ни използват като разменна монета и да ни противопоставят едни на други а също така да се помисли и то в кратки срокове как да изкажем нашето мнение по начин по който да бъдем чути и да не бъдем в нарушение на закона. В тази връзка в момента извършваме консултация с юристи за да сме чисти пред закона и хем да се чуе мнението на хората хем да не пострада никой от това защото няма полза от това някой да бъде наказан или уволнен никой после всички ще му казват Браво ти си много смел ама няма да издържа семейството му нека не сме по-католици от папата. Подготвяме няколко варианта за действие затова приемаме предложения но нека не са от сорта само на коментари а вземете и се организирайте по гарнизони и в неделя да се видим в София към 11ч. ще се опитаме да осигурим помещение където да дискутираме нещата но ще ви помоля още от сега нека да бъдем конструктивни. Като получим потвърждение за помещението ще пиша допълнително.
Колеги, нека да не се плюем едни други всеки има право на глас нека сме толерантни и да не се делим а да се съберем и да работим заедно. Навремето едни умни глави са написали на Народното събрани "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА" за съжаление много от тези дето работят там не си го спомнят. С риск да се повторя нека да сме конструктивни а не първосигнални. С уважение към всички Зам.Председател на Легия "Раковски" Росен Райчев

Предложих да се съберем в София в неделя от 11 часа за да решим какво да се предприеме и какви ще са исканията явно не си чел коментара до край не съм обиждал никой и съм се представил с името си а не се крия зад цифрички така че ще те помоля да не използваш епитети по мой адрес.Предлагам който има интерес да дойде пред Военния клуб в неделя от 11. Аз ще съм там до 12 часа ако някой има желание да заповяда
Колеги за връзка с нас използвайте имейла ни bol.rakovski@abv.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 27

 1. #1
  незнайко 29 сеп 2012, 02:44
   
  0
   
  0

  А къде е ПРЕДЕДАТЕЛЯ НА ЛЕГИЯТА?????

 2. #2
  Офицер 29 сеп 2012, 09:08
   
  0
   
  0

  Аз имам един въпрос, към Заместник-председателят на легия "Раковски" Росен Райчев, понеже няма да мога да присъствам на събитието в 11 часа, колкото и да ми се иска. Аз съм офицер от ВМС и днес - събота също работим, така че пътуване до Софиа за неделя сутринта е трудно. Но задавам въпроса си тук и дано той да може да отговори. Може някой друг от тълпата да попита това също. Разбрах, че имате в легията юридически съветник и въпоса е в тази насока: Как можем ние - болшинството от армията да поискаме официално и легално оставката на Министъра на отбраната. Мисля, че мнозиноството от нас - подчинените му вярваме, че той не ни представлява правилно, затова вярвам, че не бива да чакаме до изборите. Говоря за легален начин, защото всички знаем другият. Нека опитаме по правилният начин първо!

 3. #3
  Анти Ньойи 29 сеп 2012, 11:01
   
  0
   
  0

  Според мен всеки може да му иска оставката на Аню Ньойски, след като той сам не се сеща да си я подаде. Нали уж е демокрация? Като си облечеш цивилните дрешки и си вземеш личната карта, да не те елиминират от протеста, можеш да си изказваш свободно мнението и да издигаш всякакви демократични лозунги. А защо не се обърнем към военнопатриотичните съюзи? Те нали непрекъснато се тупат по гърдите, че бъдещето на армията не им е безразлично? Тъкмо ще разберем що за хора са. Те имат право да протестират когато и където си пожелаят!

 4. #4
  Анти Ньойи 29 сеп 2012, 11:04
   
  0
   
  0

  Забравих да питам: Защо пред Военния клуб, а не пред МО? Пак половинчати работи...

 5. #5
  знайко 29 сеп 2012, 12:21
   
  0
   
  0

  ПРЕДЕДАТЕЛЯ НА ЛЕГИЯТА НЕ ПРЕД КОМПЮТАРА , А Е ПРИ ХОРАТА

 6. #6
  знайко* 29 сеп 2012, 12:36
   
  0
   
  0

  ПРЕДЕДАТЕЛЯ НА ЛЕГИЯТА не е пред компютъра ,а сред колегите за да чуе проблемите на военнослужещите !!!!

 7. #7
  navigon2010 29 сеп 2012, 13:43
   
  0
   
  0

  спяха интернета на 4 5 км

 8. #8
  Игорь Сафронов 29 сеп 2012, 13:48
   
  0
   
  0

  Причина № 1.
  Поезд уходит! В программе может принять участие только 100 человек. Те, кто не успел вписаться, не смогут принять в нем участие.

  Причина № 2.
  По сути это отличный способ улучшить свое финансовое положение! Я собрал именно те рецепты, которые работают на практике. Это проверенные технологии и они действительно дают отличный результат.

  Причина № 3.
  Цена на тренинг не всегда будет оставаться такой низкой и совсем скоро будет увеличена.

  Причина № 4.
  Я оказываю поддержку с помощью e-mail, что по сути является бесплатным коучингом до результата.

  Причина № 5.
  Сколько уже можно ждать? Вам самим не надоело мучиться и из-за того, что Вы сами себе не даете заработать больше денег? Если Вы примете участие в тренинге, то у Вас будет шанс решить множество проблем!

 9. #9
  Иван Милов 29 сеп 2012, 16:53
   
  0
   
  0

  Уважаеми колеги,
  на всичките въпроси къде е председателя на Българска офицерска легия "Раковски", аз съм тук. Успях чак сега да седна зад клавиатурата, за да напиша нещо. Бях при колегите от гарнизоните. Аз както и колегата Росен Райчев заставаме тук, а и навсякъде, не анонимно, а с името си. Не съм си позволявал никога да обидя или засегна някого. Написаното от Росен са думите, които подкрепям аз и другите колеги!!!
  За това направихме, от името на БОЛ "Раковски", към всички колеги и към тези които милеят за Българската армия, предложението утре неделя 30.09 да се съберат пред Военния клуб в 11 часа. Защо пред Военния клуб? Отговора е, че там е мястото където могат да се съберат всички колеги, за да обсъдим и вземем решение за това как да постъпим в създалата се ситуация. Военния клуб е най-обичайното място, в което можем да се съберем, той не е само за провеждана на конференции и презентации, той е на българските военнослужещи. С този довод поисках да ни се разреши използването на голямата зала и такова разрешение ни беше дадено. Утре след 11:00 часа влизайте направо в голямата зала. А, за да се проведе каквото и да е мероприятие на обществено място, е необходимо да се спази ЗАКОНА ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ. В него е указан начина, по който се получава разрешение за подобно мероприятие. Това е консултирано с юристи.
  Благодаря на админа ПРЕСЛАВ за коректното администриране на сайта и форума!!!
  Ако имате въпроси, мнения, предложения изпращайте ги на нашата поща bol.rakovski@abv.bg. Аз и колегите ще отговаряме до колкото можем. Ще ви помоля да бъдете коректни и да пишете вашите имена както го правим ние.
  До утре!!!
  Иван Милов - Председател на БОЛ "Раковски"

  ПС:Ще се опитам да остана тук известно време и ако мога да отговоря на въпроси, с позволението на ПРЕСЛАВ разбира се, за да не се приеме за спам!

 10. #10
  q 29 сеп 2012, 17:14
   
  0
   
  0

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/09/29/1916161_voennite_dogovorili_s_diankov_uvelichenie_na_zaplatite/

 11. #11
  Иван Милов 29 сеп 2012, 17:19
   
  0
   
  0

  Към q,
  това е каквото са се разбрали Военния министър и Дянков!

 12. #12
  капитан Падналими 29 сеп 2012, 17:20
   
  0
   
  0

  Последно, кога са преговорите между двете министерства, щяха да са вчера щяха да са днес? Може ли да се вярва на министъра на отбраната, че ако бъдат поискани по-рестриктивни мерки или не бъде прието "мизерното" увеличение на заплатите ще стане от масата за преговори?

 13. #13
  Иван Милов 29 сеп 2012, 17:24
   
  0
   
  0

  Днес е била срещата между двамата Министри!!! Това е само предложение представено на Мин. на финансите!

  Военното министерство е договорило с министъра на финансите Симеон Дянков увеличение на заплатите от следващата година с 8-10 на сто. Това съобщи пред "Дарик" радио министърът на отбраната Аню Ангелов.

  Министърът заяви, че това са идеи, които обаче няма да се осъществят ако не се стигне до разбирателство с финансовото министерство за увеличение на заплащането.

 14. #14
  Иван Милов 29 сеп 2012, 17:58
   
  0
   
  0

  Колеги, последното което проверих е, че това е договорено между двамата. А какво ще бъде нашето становище и начина, по който ще го заявим, ще решим утре на срещата във Военния клуб.

 15. #15
  bvmnvg 29 сеп 2012, 18:10
   
  0
   
  0

 16. #16
  1 29 сеп 2012, 18:16
   
  0
   
  0


 17. #17
  Bai Ivan 29 сеп 2012, 18:34
   
  0
   
  0

  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=970612

 18. #18
  Ум Белия Делфин 29 сеп 2012, 20:00
   
  0
   
  0

  Таом съм!
  Да видим колко офицери в БА ги пускат жените да отидат.Ако не я напълним тази зала значи сме пълни мишки и си заслужаваме всичко....

 19. #19
  Муканин 29 сеп 2012, 20:26
   
  0
   
  0

  Чувствам се горд и утре съм там! Свирчовците са се изпокрили и не ни убеждават колко сме грешни, неграмотни т.е. немили недраги плебеи. Гневът на мравките плаши велможите! Щях да използвам слова високопарни но верни, слова отдавна забравени и некорелиращи с подлизурството. Не са необходими. Благодаря на бога, че все още има МИСЛЕЩИ И ДОСТОЙНИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ В ТАЗИ АРМИЯ. А мижитурките, да се самообеждават колко велики министри ги водят и какво светло бъдеще им обещават. Ама друг път и за други хора! Добро да е утрето. До утре!

 20. #20
  ПИТАЩ 29 сеп 2012, 20:56
   
  0
   
  0

  Имам въпрос. Журналисти ще има ли? Според мен е задължително.

 21. #21
  pishmana 29 сеп 2012, 20:57
   
  0
   
  0

  ха така! ама ако е възможно, занапред организирайте по-от рано, моля.

 22. #22
  байчепик 29 сеп 2012, 21:05
   
  0
   
  0

  Да поканим Наплатанова която ще отрази"обективно"всичко което бъде казано!

 23. #23
  Н 29 сеп 2012, 21:08
   
  0
   
  0

  ... може и наплатанов, още "по-обективно" ще бъде!

 24. #24
  q 29 сеп 2012, 21:15
   
  0
   
  0

  До тук разбрах че представителя на легията се появи 2 пъти във форума и се оказа ,че в 17:58 провери-прочете линка към статиятя пуснат в 17:20 а новината е пусната от "дневник" в 14:20,интервюто по"дарик" е било още по-рано.Не трябваше ли до сега да каже какви са техните виждания и идеи,и какво свършиха? И какво ще решаваме ние след като вече е договорено.И какво следва(какви са вариантите) след договореното?

 25. #25
  Preslav 29 сеп 2012, 21:39
   
  0
   
  0

  Г-н Милов, разбира се че може да пишете и да отговаряте на въпросите тук.
  Дали утре може да присъстват и медии? Поне ние мислим да дойдем, но ако е строго секретна срещата...


 26. Warning: Illegal string offset 'post_text' in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 206
 27. #26
  байчепик 29 сеп 2012, 21:40
   
  0
   
  0

 28. #27
  новия 29 сеп 2012, 21:44
   
  0
   
  0

  Ще се появи Наплатанова ,ама после Николайчо Русев ще види самолет през крив макарон.А председателчето на БОЛ що не се пенсионира като мажеше ,ами сега го боляло за армията ,глупости,боли го че не е могъл да си вземе още нещо ли?Всички от шапката на армията сте смешници,никой не се интересува от хората по бойните части,дето носят дежурствата.Та питам Ви господа "загрижени" знаете ли какво е да пътуваш 8г.на стоп за работа ,да си носиш храна,която често я връщаш,защото нямаш време и да ядеш,да си плащаш за да служиш и накрая да те изритат като куче.Е благодаря за такива грижи.Слезте на земята и вижте до какво сте ни докарали.

 29. #28
  dena 14 окт 2012, 17:05
   
  0
   
  0

  С какво нашите военни са по-различни от останалите работещи/служещи,та да не е задължително да се пенсионират като такива?А защо ,тогава, да не могат да работят и допълнителна работа като другите работещи?И какво като НЯМАТ ПРАВО да стачкуват-могат да направят военен преврат!!!Жалко,че това,което ни държи в търпеливо примирение в нормалния живот,важи с пълна сила и за армията ни,иначе да му мислят управляващите!А те май хич не се замислят.....Аню Ангелов от началото на своето управление до този момент не е показал никаква заинтересованост да защити военослужещите-като че ли за нещо постоянно им отмъщава.....

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка