Легия "Раковски" потвърждава: В неделя - 30 септември, в 11 часа пред Военния клуб в София - среща с военнослужещите!

Pan.bg 29 сеп 2012 | 21:43 views (4949) commentaries(16)
img Председателят на легия "Раковски" - Иван Милов писа във военния сайт ПАН.БГ (Политика, Армия, Национална сигурност) и потвърди, че утре ще има среща на военни в 11 часа пред Централния военен клуб в София. Нека всички заинтересувани да присъстват!

С уважение: Преслав Панчелиев, създател на ПАН.БГ, военен журналист в списания КРИЛЕ и ОКЕАН


"Уважаеми колеги,
на всичките въпроси къде е председателя на Българска офицерска легия "Раковски", аз съм тук. Успях чак сега да седна зад клавиатурата, за да напиша нещо. Бях при колегите от гарнизоните. Аз както и колегата Росен Райчев заставаме тук, а и навсякъде, не анонимно, а с името си. Не съм си позволявал никога да обидя или засегна някого. Написаното от Росен са думите, които подкрепям аз и другите колеги!!!
За това направихме, от името на БОЛ "Раковски", към всички колеги и към тези които милеят за Българската армия, предложението утре неделя 30.09 да се съберат пред Военния клуб в 11 часа. Защо пред Военния клуб? Отговора е, че там е мястото където могат да се съберат всички колеги, за да обсъдим и вземем решение за това как да постъпим в създалата се ситуация. Военния клуб е най-обичайното място, в което можем да се съберем, той не е само за провеждана на конференции и презентации, той е на българските военнослужещи. С този довод поисках да ни се разреши използването на голямата зала и такова разрешение ни беше дадено. Утре след 11:00 часа влизайте направо в голямата зала. А, за да се проведе каквото и да е мероприятие на обществено място, е необходимо да се спази ЗАКОНА ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ. В него е указан начина, по който се получава разрешение за подобно мероприятие. Това е консултирано с юристи.
Благодаря на админа ПРЕСЛАВ за коректното администриране на сайта и форума!!!
Ако имате въпроси, мнения, предложения изпращайте ги на нашата поща bol.rakovski@abv.bg. Аз и колегите ще отговаряме до колкото можем. Ще ви помоля да бъдете коректни и да пишете вашите имена както го правим ние.
До утре!!!
Иван Милов - Председател на БОЛ "Раковски"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 16

 1. #1
  1 29 сеп 2012, 22:14
   
  0
   
  0

  алниците ... обсъждано е! Ще помислим ..." Е и каква полза от това? .... И най вероятно после ще има "Империята отвръща на удара"

 2. #2
  к-н Иванов 29 сеп 2012, 22:15
   
  0
   
  0

  Според мен е хубаво да се поискат срещи с Б.Б И Президента!Ако и това не помогне-на улицата,да видим дали Аню не го е страх от протести!

 3. #3
  ivanivanov 29 сеп 2012, 23:43
   
  0
   
  0

  Два въпроса към Милов:
  Какви точно са взаимоотношенията между министър Ангелов и г-н Милов?
  Министър Ангелов бил ли е на заплата към легията след пенсионирането му като военнослужещ?

 4. #4
  Unknown 29 сеп 2012, 23:57
   
  0
   
  0

  Абе Ванко, абе господин Милов, къде си бил при колегите по гарнизоните...

  Не се излагай бе приятел. Аз съм твърдо за това да имаме синдикат, който да ни защитава правата. Но вие работа за 2 ст. не вършете.

  Аман от подлоги на всяко ниво. Чак ме е срам, че хора като вас ни представляват.

 5. #5
  ОР 30 сеп 2012, 09:47
   
  0
   
  0

  И да е загубена кауза е по-добре да се отиде. Иначе така ще си седите като независими. Нали от вас нищо не зависи.

 6. #6
  Preslav 30 сеп 2012, 09:48
   
  0
   
  0

  И аз това казвам - по-добре да се отиде и да се почне отнякъде. Нека видят, че армията не стои на едно място.

 7. #7
  Висш военен 30 сеп 2012, 10:28
   
  0
   
  0

  Колеги не вярвайте и дума на легията. Те са предетели. Стига с тези разговори някъде на скрито. Време е да се действа открито пред медиите, пред обществото. И кой е дал право на легията да ме представлява мен и цялата изстрадала и изнемогваща Българска армия. Сега да чакаме и да си говорим, после без заплати и пенсия изхвърлени на улицата. Нали не искаме да ставаме клошари, защото работодателите като разберат, че сме били военни въобще не искат да ни видят. Да вземем съдбата си в наши ръце и да извоюваме правата си и достойни обещитения, разбира се и заплати. А синдикати, мисля, че не ни трябват, да ни предадат и те. Самите ние да се защитим. Когато сме обединени ние сме силата. И да не забравя, армията и полицията трябва да се подкрепят винаги, да действат съвместно и координирано. Нали на един народ служим, а не на една власт или унищожена държава.

 8. #8
  Пачо 30 сеп 2012, 12:31
   
  0
   
  0

  С парите които ще спестят от военните ще се плати на циганите за да гласуват. На тях никой не им е пипнал парите, които им се дават да крадат и да не работят, а само да се размножават.

 9. #9
  с. лейт. Ангел Александро 30 сеп 2012, 13:56
   
  0
   
  0

  Мъка братя!Страх деморализация и душевна пустота.
  Бях на сбирката на легията.Сигурно присъствахме 50 човека заедно с журналистите.
  Ясно че от друг град надали някой ще дойде но в софийски гарнизон служат поне 1000 офицери!!!!Ако за една сбирка на светло се събираме такъв процент- не ми се мисли ако някога тръбата наистина засвири и се наложи да защитавме страната....
  "Офицер значи мъжкар по професия" БОЖЕЕЕЕЕ!

 10. #10
  Наивник 30 сеп 2012, 15:45
   
  0
   
  0

  Напълно подкрепям взетите от военнослужещите решения за отказ от предложеното незначително увеличение на заплатите срещу цинични и неадекватни законови промени в условията за пенсиониране. Ако бъдат приети тези промени, те автоматично ще обрекат бъдещите съкратени от армията на мизерстване без пенсия и никакви социални помощи. Тези хора ще бъдат неконкурентно способни на трудовия пазар, защото са обучавани да изпълняват специфични функции без аналог в цивилния живот. Как тези хора ще се конкурират с прависти, икономисти, инженери и др. в Бюрата по труда? Никак. А кой може да гарантира на един майор или подполковник, току що навършил изискуемите 27 години осигурителен стаж, че ще служи още 9-10 години до навършване на 54. При този некомпетентен и послушен министър, който само съкращава и съкращава, няма никава стабилност и дългосрочна визия. Всички военнослужещи биха предпочели да се пенсионират сега при старите условия, отколкото да рискуват да останат на служба и за бъдат съкратени без право на пенсия след една или две години. А кой ще има неблагоразумието да кандидатства във военно училище при новите условия? НИКОЙ! Така ще бъде срината цялата система за национална сигурност и отбрана. Защо? Въпросът ми е към генералите, гласували предложението на министъра в Съвета по отбрана. Тези хора имат ли човешко достойнство и воинска чест? Какви генерали са без армия? Защо унижават и обричат на мизерия своите собствени подчинени - тези, благодарение на чийто принос са станали генерали? Защо позволяват да се променят генералните условия за служба в армията? Офицерите са приели да станат такива при първоначални гаранции за ранно пенсиониране след 20 години /после увеличени на 25 и 27/ и получаване на 20 заплати. Те са подписали договори при тези условия и никой не би трябвало да може да ги променя с лека ръка от днес за утре. Най-малкото трябва да има обществена дискусия и преходен период, в който всеки да има време да вземе най-доброто решение за себе си и семейството си. Моля всички граждани да проявят своята гражданска позиция по въпроса и да си спомнят кой помагаше при наводнението в Бисер, кой гасеше пожарите с риск за живота си, кой умираше и продължава да рискува живота си в Ирак и Афганистан. Нито е министърът, нито са генералите - тези, които гласуваха позорното решение на министъра. СРАМ!!!! Моля Ви, с общи усилия да не допуснем това да се случи наистина.

 11. #11
  военен 30 сеп 2012, 17:40
   
  0
   
  0

  Подкрепям в повечето неща "наивник". Наистина всички хора работещи в системата на МО като цяло са там, за да се дава онази част от националната сигурност наречена военна. Но не е само това. Всички са свидетели, че военнослужещите осигуряват не само военната, а и другите части на нашата "българската" сигурност. Да си спомнем действията в Сливенския балкан или в Лудогорието миналата зима, наводненията край Хасково и пожарите тази година. Навсякъде съществена роля за преодоляване на последствията и помощ на засегнатитите имаха действията на българските военни въпреки, че в медиите бяха поставени на заден, страничен план /ако изключим смешното поведение на един генерал/. Та мисълта ми е, че всички служители в системата на МО, включително и цивилните са там, за да се изпълнят основните дейности от военните на бойната линия, позицията, района или обекта за осигуряване националната сигурност. Ако ги няма военнослужещите кой ще заеме тяхната роля. Това е същественото. На военнослужещите, за да изпълняват своите функции, задачи и да подобряват подготовката си, им е необходима също сигурност, че няма определени фактори да ги отклонят от това. Всяко едно разклащане на дейностите свързани с военнослужещите, което не подпомага тяхната сигурност, разклаща и устоите на националната сигурност. Това е едната страна.
  Нека сега да погледнем и другата. Онова заради, което се случва всичко това - НОИ. Дупката на финансови средства (или дифицита), която по всякакъв начин се опитват да запълнят. Това също е сигурност, но за съжаление не добре ръководена и управлявана. Смятам, че зрънцето е именно там. Нека управляващите да се замислят в промени в системата на НОИ така, че хората, които са работили и са осигурявани преди да получават своята част като пенсии и девиденти, а не от тези, които работят след тях. Нека да не противопоставят една необходима сигурност на друга. Мнението ми е, че пенсиите на военнослужещите получавани от НОИ, следва да бъдат адекватни на останалите в размера им. Но държавата да осигури в лицето на ведомството - МО възможността и функционирането на собствени капиталови вложения за осигуряване на ведомствен (професионален) военен пенсионен фонд, чието управление да осигурява необходимите финансови средства за изплащането на онези възнаграждения на военнослужещите след времето на освобождаване от изпълнен период на служба. В момента високите начисления за осигуровки на военнослужещите се внасят в НОИ - "черна кутия", а там е и дупката на всички управляващи за източване. И още нещо нека се каже ясно, че военнослужещите не желаят това "мижаво" увеличение заплатите на цената на предложените от управляващите промени на техни права. Нека не забрявяме, че от 2003 до 2012 г. стажа, при които военнолужещите имат право на "пенсия" се е повишил със 7 години, а с правеното предложение ще се удължи на 15-17. години.

 12. #12
  неизвестен 30 сеп 2012, 18:34
   
  0
   
  0

  Колеги не се карайте по между си,тези които са подготвили капана с пенсиите точно това искат. ВЪПРОСЪТ Е защо докладната записка до министъра на отбраната със споменатите предложения не е от началника на отбраната, а от постоянния секретар на отбраната - ЗАЩОТО Е ПИСАНА ОТ ЦИВИЛНИ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА АНЮ, от такива които са си взели пълните придобивки.

 13. #13
  капитан 30 сеп 2012, 19:03
   
  0
   
  0

  Поздравявам ви за стойностните коментари, господа!Безумията, които се предлагат не помагат нито на армията, нито на служителите.Кой има позла от залежаване на военнослужещи без изглед за повече развитие в армията или изгонени от нея и водещи дела срещу довчерашния си работодател - държавата.Имам усещането, че тези хора гледат да икономистат някой милион за закупуване на нещо си от партньорите, да лапнат комисионните и да ритнат кросното.И каква манипулация и мазни кръчмарски предложения.Каквото и да става, трябва да запазим достойнство.Няма и година откакто ни вдигнаха стажа.Като са толкова некадърни пък, да вземат да си отиват, а не да приканват нас да направим това по неприемлив начин.Те поне са се подсигурили стократно до девето поколение.

 14. #14
  pishmana 30 сеп 2012, 19:52
   
  0
   
  0

  добреее! Това предложение към дяда аня и дянката е перфектно - няма закононарушение, няма нереални условия, няма нужда от допълнителни финанси - ха сега да ги видим как с гърчене ще се изклизмят (не, че не могат - то човек без достойнство не би трябвало да се смущава от това, че са го накарали да се изметне...)! Поздравления, Ванка!Пишете по- нататък какво - но своевременно, моля!(мене сякаш ми се ще да чуя позицията и на Президента - ей така, просто да си сверя часовника що за визия има...)

 15. #15
  civil 30 сеп 2012, 20:53
   
  0
   
  0

  Балъци! Показаха ви първо голямата пръчка, и после се радвате на малката. Каква е малката пръчка? На всички други ще им актуализират заплатите ( поне с инфлацията) само на вас не. Радвате се на стари придобивки.МИ честито

 16. #16
  todorb2000 30 сеп 2012, 21:11
   
  0
   
  0

  До Иван Милов
  Освен, въвеждането на възраст към пенсионирането на военнослужещите е необходимо да поискате още:
  1.Девоенизиране на длъжностите в армията т.е. отпадане на 24 часова служба на държавата, минаване на трудов договор на работа в армията от 8 часа. Армията не "работи през почивните дни";
  2.Даване на правото на стачка;
  3.Даването на право политически пристрастия т.е. членуване в политически партии
  4.Категоризиране на войнския труд, а не служба, както е досега.

  Очаквах тези "дивотии" на министъра, но виждам, че нашите генерали нямат гражданска позиция.

  Военнослужещият е на "работа" 24 часа, докато всички други имат трудов договор, и не са задължени да служат на работодателя си извънработното си време.

  Трябва да бъде забранено на генерали да стават министри.
  http://www.mod.bg/bg/doc/minister/interviews/20120929_Darik.pdf

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка