Стационарната КИС отчете резултатна година

Pan.bg 27 яну 2014 | 01:54 views (7526) commentaries(6)
img в. БА
За 2014 г. се залагат постижими и реалистични цели


Отчитам резултатна година, имаше много работа и всички планирани мероприятия са изпълнени качествено и в срок. Това каза командирът на Стационарната комуникационна и информационна система (Стационарната КИС) полковник Емил Шошев по време на анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Стационарната КИС през учебната 2013 г. Сред присъстващите беше заместник-министърът на отбраната Неджми Али и временно изпълняващият длъжността заместник-директор на Дирекция „КИС” полковник Людмил Стоянов.
Полковник Шошев отбеляза, че учебната 2013 г. бе трудна и напрегната, но резултатите от работата са положителни и това дава повод да отчете годината като успешна. Като приоритет в работата, той посочи съхранението на придобитите способности за комуникационно-информационна поддръжка на БА и въоръжените сили. Полковник Шошев представи брифинг на тема „Структура, задачи и способности на Стационарната КИС и подчинените формирования”.
image
Заместник-министър Неджми Али сподели, че е респектиран от дейността на структурата. Оценката на ръководството на МО за Стационарната КИС е много висока, каза той. По думите му предстои предефиниране на целите не само у нас, но и в НАТО като цяло и трябва да се заложат постижими и реалистични цели. От свое име и от името на ръководството на МО заместник-министър Неджми Али благодари за усилията, които полага личния състав на Стационарната КИС.
Анализът беше представен от главния инженер на Стационарната КИС полковник Георги Георгиев. Основната цел през учебната 2013 г. е било осигуряването на устойчива комуникационна и информационна поддръжка на системата за командване и управление при изпълнение на пълния спектър от мисии и задачи на въоръжените сили.
Наложително е да се търсят нови способи за мотивиране на военнослужещите, за да се задържат в структурите на Стационарната КИС, се изтъква в анализа и се изброяват постиженията през 2013-а. Извършено е технологично обновяване на „Интернет информационната среда на БА”. Започна поетапното изграждане на единна работна среда на базата на Microsoft SharePoint и LYNC 2010. Предстои въвеждането на Microsoft System Center.
През 2013 г. над 60 военнослужещи от различни формирования на БА, планирани за участие в мисии, са преминали курс за обучение по система VSAT и ТЕТRA. Всекидневно е осигурявана комуникационно-информационната поддръжка на управлението на контингентите от БА в мисиите на EUFOR, КFOR, ISAF и други
многонационални съвместни оперативни сили.
Основният извод от анализа е, че въпреки намаления личен състав и проблемите, съпътстващи всекидневната дейност, управлението на Стационарната КИС, командирите (началниците) и щабовете (управленията) на подчинените формирования с дейността си успяха да съхранят достигнатите способности и Стационарната КИС е в състояние да изпълни поставените задачи.
След анализа полковник Шошев награди отличили се военнослужещи и цивилни служители. Той пожела на участниците в анализа да имат все така желание за реализация, амбиция в работата и стремеж към успеха.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  добре познат 27 яну 2014, 11:56
   
  0
   
  0

  И само едно лице тук позори цялата снимка и армията!

 2. #2
  до 1 27 яну 2014, 18:27
   
  0
   
  0

  И кое е това "позорящо лице" - пишете конкретно и аргументирано, МОЛЯ!

 3. #3
  добре познат 27 яну 2014, 19:01
   
  0
   
  0

  Лицето над полк.Шошев,точно над него!Който го познава,вероятно и знае за какво става дума!

 4. #4
  до1 27 яну 2014, 20:58
   
  0
   
  0

  А шошко не е ли без кавички

 5. #5
  доктор-анестезиолог 27 яну 2014, 23:37
   
  0
   
  0

  Всички офицери на снимката са достойни за уважение.Те са дали голяма част от живота си в интерес на Стационарната КИС.Техните семейства също са били подложени на несгоди и лишения,а децата им са учили 2-3 училища докато са сменяли гарнизоните.

 6. #6
  няма голяма и малка анест 28 яну 2014, 21:01
   
  0
   
  0

  Господин "доктор-анестезиолог" вие сте прав и наистена сте достоен Мъж! Адмирирам съждението ,Ви!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка