Експерти: Нямаме нужда от нови енергийни мощности, Козлодуй е ядрено бунище

Pan.bg 12 юни 2019 | 18:17 views (697) commentaries(1)
img frognews.bg


При гаранцията за АЕЦ „Белене“ ние ще плащаме. Това означава задължително изкупуване на ел. енергия на гарантирани цени. Периодът е много дълъг. АЕЦ „Белене“ ще бъде 4 пъти по-скъпа от АЕЦ „Козлодуй“. Това каза Мартин Димитров по БТВ.

5 и 6-ти блок могат да работят до 2040-та година. Германия се отказа от ядрената енергетика. Не ни трябва нова мощност. Дори докладът на БАН не показва недостиг на електроенергия. Нека г-жа Петкова да даде документи през годините какви количества ядрен отпадък са извозени от Козлодуй. В момента ние ползваме само половината от производствените мощности. Ние имаме огромни количества мощности, но няма кой да ги купи. Други производители предлагат енергия на ниски цени. Питайте какви „стотинки“ даваме за консултанти.

Проф. Георги Касчиев също се включи в разговора: Има сеизмичен риск. Няма нужда този факт да се отрича. За да се намали риска, имаше баластрова възглавница. Оказва се голям гьол. Тази възглавница бе наводнена. Тя бе оградена от водонепроницаеми завеси. Всичко това бе зарязано безотговорно и престъпно. Не се полагат грижи да се разбере нейното състояние. Нека да се изиска оценка от експертната общност да установят може ли да се изграда ядрен блок на тази деградирала площадка. Или всичко да започне отначало.

В момента няма кой да купи еленергията ни. Вбесяват ме книжните експерти. Един заяви, че това бил най-сигурният ядрен проект. Е как го разбра? Проектът на този реактор е стар. Той не е най-добрият. Заблуждава се населението. Лъже се. Тази безотговорност се изразява навсякъде. Площадката на Козлодуй е ядрено бунище. Изнесени са 27 тона, а трябваше 50 тона отработено ядрено гориво. А парите ги няма. Централите на Украйна предлагат още по-ниска цена за енергията, която продава. Всичко ще лъсне, когато се видят колко са активите на „Белене“. Никой няма да дойде за черните ни очи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Serious SAM 12 юни 2019, 21:20
   
  5
   
  0

  Поредната "експертна" словесна еякулация... Държава, която няма нужда от енергийни мощности се е обрекла да бъде суровинен придатък на силните на деня. Кажете " експерти" след 2040 година от къде ще купуваме ток? С какво заместват Германия , Япония и САЩ закриваните ядрени мощности? Да не би с централи на въглища? (Да). Еколозите, къде стеее? Централите в Укропия скоро ще дават и без пари. Като проститутките им. Но те ще залязат преди Козлодуй. Поради абсолютна липса на поддръжка и финансиране и намесата на френдовете от "Устингхаус" (фалиралата). Защо "екпертите" не казват че използването на ядреното гориво на "Уестингхаус" превръща всеки съветски реактор ( точно като тези в Укропия) в потенциален Чернобил? Откъде ги вземате тези "експерти" и кой им плаща да ръсят врели-некипели

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка