Warning: getimagesize(https://static.webvariant.com/imagebank/cache/190719071916-660x371.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

FAZ призова Запада да забрави за ДРСМО и да даде отпор на «руската агресия» на изток

Pan.bg 19 юли 2019 | 07:30 views (449) commentaries(0)
img https://pogled.info/svetoven/FAZ-prizova-zapada-da-zabravi-za-drsmo-i-da-dade-otpor-na-ruskata-agresiya-na-iztok.106766


/Поглед.инфо/ Западна Европа може да не се тревожи, че Русия ще нанесе ядрен удар с новите си ракети, тъй като „ядреното възпиране все още работи добре“, пише Frankfurter Allgemeine. По-вероятно е Москва да използва новото си оръжие като "защитен параван за неядрени и хибридни атаки в постсъветското пространство", предупреждава немското издание.

Отдавна няма никакво съмнение, че Руската федерация няма да си мръдне пръста за да спаси"епохалния" договор за елиминиране на ракети със среден и по-малък обхват, пише немският вестник Frankfurter Allgemeine.

"Москва просто не възнамерява да се отказва от новите си ракети със среден обсег, които са способни да доставят ядрени бомби практически във всички европейски столици", констатира авторът на статията Райнхард Везер.

В действителност в момента не се говори за спасение на Договора за РСМД, а за това, „какво ще се случи по-нататък“. Например, ще бъде ли удължен най-важният руско-американски договор за ограничаване на ядрените оръжия, СНВ-III, който изтича през 2021 г.?

Според журналиста на Frankfurter Allgemeine не бива да се надяваме особено на него - по-специално, поради "ирационалността" на ръководителя на Белия дом Доналд Тръмп.

Впрочем, успокоява Райнер Везер, Западна Европа може да не се тревожи, че Руската федерация ще нанесе атомна удар с новите си ракети, тъй като „ядреното възпиране все още работи добре“.

"По-вероятно е Кремъл да използва новото си оръжие като вид защитен параван за неядрени и хибридни атаки в постсъветското пространство", предупреждава авторът на статията.

Затова, според журналиста на немското издание, по-мощна подкрепа на страните-членки на Североатлантическия съюз на изток трябва да бъде част от "реакцията на Запада".

„Още по-важно е обаче да противодействаме на агресията предварително: да укрепим не членуващите в НАТО Грузия и Украйна, вместо да ги отслабим за сметка на проекти като „Северен поток 2“. И да реагираме на руските провокации не с изчакване - както често се е случвало преди - но бързо и ясно”, призовава Везер.

Превод: М.Желязкова
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker