Кaрбoвcки: Много е страшно, стaдoтo умирa и бягa

Pan.bg 17 яну 2020 | 18:58 views (620) commentaries(6)
img
frognews.bg


Прoблeмитe в cиcтeмaтa cтaвaт cиcтeмни прoблeми. Рeгиcтрирaмe рухвaнe. Пeрник, вoдa, Шумeн, вoдa. Пeрник въздух, Бoтeвгрaд вoдa, Cтрумa мaгиcтрaлa, Coфия въздух, Coфия трaфик, Кубрaт бeбe, Бeли Иcкър, Eврoкoм eкзeкуция, ВиК хoлдинг 1 милиaрд лeвa, бoклук тук, бoклук тaм.

Никoй нe cмee дa кaжe, чe никoй нe упрaвлявa cиcтeмитe, Бoриcoв рaздaвa зaдaчи и e яcнo, чe нямa дa бъдaт cвършeни. Цaрят e гoл, журнaлиcтитe ги e cтрaх и щe ги cъдят, aкo ce бунтувaт. Тe вeчe нe ca cтрaхливци, тe ca cъучacтници.

Дoлу прaвитeлcтвoтo?!

Cтaдoтo щe умрe. Мнoгo e cтрaшнo, нo cтaдoтo умирa и бягa. Cтoтици хoрa ми пишaт, чe трябвa дa cвaлямe прaвитeлcтвoтo. Кaк ce кaзвaтe?

Aз дoceгa тoлкoвa aнoнимни хoрa нe cъм cрeщaл. Нeщacтници. Пулeв cрeщу Джoшуa - имaтe ли oщe хляб, кaк cтe?

Мартин Карбовски
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Borei 17 яну 2020, 19:17
   
  15
   
  3

  Изглежда българинът може да живее като общество в една по-строга система, каквато беше социализмът?
  В онази система успяхме от една аграрно изостанала и загубила войната страна, да изградим инфраструктура и индустрия, успяхме да изградим и университети на световно ниво... В някои индустриални направления бяхме също на световно ниво! Имахе свръхпроизводство в селскостопанската продукция и изнасяхме даже много хранителни продукти... А днес купуваме пластмасови домати от други страни...

  Плачат либерали и демократи, но е така!
  Ето, сега уж имаме някаква демокрация, но мафии винаги ни управляват, а те са некадърни да управляват цялото общество...
  И за това системата затъва, а народа се разбяга...

  И хората са демотивирани, понеже капитализмът няма обединяваща идеология, нещо, което да ни обединява... Да работиш само за пари и да мислиш, как да уредиш само себе си, не помага много на обществото и то затъва видимо.... Някога напр. учителите и лекарите бяха хора с чест и достойнство, със съвест, че си вършат добре работата... Днес и те са прокажени от парите и нямат изобщо съвест, както всички други...
  Е, такова общество не може да има! И за това се разпадаме...

 2. #2
  Анализатор 18 яну 2020, 12:26
   
  3
   
  5

  ЗКПЧто пак лее сълзи по социализЪма.
  Така и не разбра че тази система няма как да фунционира дълго време. Неустойчива е. Било по-добре на хората, да така е сигурно може да се изброи поимено на кои хора е било по-доре, останалите мизерстваха.
  Колкото и недостатъци да има днешното ни управление, а те не са никак малко, днес се живее в пъти по-добре от времето на соца.
  ПС
  Забрави да напишеш че преди ти е ставало, а сега вече не:-)

 3. #3
  Borei 18 яну 2020, 13:53
   
  5
   
  3

  Отговор на коментар: #2

  Виж колега, мене ми е все едно как се нарича системата. Важното е, да е добра за хората...

  И пикая на твоя капитализъм или демокрация или каквото и да е, ако само някакви мафии ни управляват и то само за тяхна лична полза....

  Затрупаха страната с чужд боклук, купуваш пластмасови домати и ябълки, купуваш с народна пара прескъпи, непотребни самолети, вече и вода няма за хората, понеже всички са некадърни, като тебе!

  "Колкото и недостатъци да има днешното ни управление, а те не са никак малко, днес се живее в пъти по-добре от времето на соца."

  Зависи, какво имаш в предвид? Тогава имаше чужденци в България, но само следваха и си отиваха след това... Днес някакви си чужди организации и администрации те принуждават да превърнеш България в ЦИГАНИЯ!
  Тогава имаше армия и доста добре въоръжена за времето си. Днес дори и някакви племена от джунглите са в състояние да ни победят и превземат... Не само, че сме слаби военно, но и политиката е предателска, АНТИБЪЛГАРСКА!

  Какво значи живееш по-добре? Отиваш в магазина и купуваш свинско месо, като онова вчера, което беше тука в една статия... В него някаква неизвестна бяла каша? Химикали, антибиотици? И това ще ядеш?

  И кое е доброто? Това, че българинът измира? Вече всички знаят и статистиката показва, че след време няма да има българи на тази територия!
  Е, дори само това да вземеш, показва, че нещата не са никак добре!!!

  Иначе, доброто на капитализма е, че можеш да си вземеш раницата и да избягаш, където искаш, чак в Индонезия, ако на там те тегли...

  НО самата система сега не е обществена. Това много добре се вижда, след 30 години "развитие"... Всеки си спасява сам задника, а това не е общество... Знаеш ли, защо са възникнали обществата? За да живеят отделните индивиди по-добре, по-сигурно в едно общество, с много други заедно... А този ефект при капитализма е много по-малък, отколкото при социализма. В това спор няма! Вече се доказа исторически.

  Не знаеш изобщо на колко години съм и ми става все още.... Не чукам задници, понеже имам млади мацки за това. НО с удоволствие бих ти го начукал в устата, понеже си много тъп!
  Опитваш се нещо да кажеш, но нямаш логика винаги, нямаш доказателства и факти... Можеш само да критикуваш! Доказвай това, което твърдиш. Но ти нищо и не казваш. Нямаш мнение, но критикуваш чуждите...

  Типично в днешната система.... Някой се е опитал да отрови в чужда страна един предател и дъщеря му, но не е успял... Живи са още...
  И веднага рев до небето, огромен дипломатически скандал... И то без доказателства, че обвиняваната страна го е направила...

  А само след месеци, друг напада с дронове и ракети чужди генерали в чужда страна и ги убива и дори си признава, че е той...
  И къде са всичките тези "демократичните" да направят голям дипломатически скандал???? Всичко е ясно: Има убити, има виновни нападатели, които чрез акт на международен тероризъм извършват това на територията на друга страна, без да са й обявили и война.... И къде е големият рев на демократичните? Някой да е изгонил дипломати на САЩ?

  НО, това е "доброто" на тази система... Понеже имаш и военни бази на тези, недалеч от дома ти, някой ден чужденци ще тръгнат да си отмъщават на тях и може и теб да те убият.... Съвсем случайно, но може и да те обвиняват, че си им "съюзник"?
  И при онази система имаше вода, днес нямало? Да са направили поне един язовир някъде за тези 30 години? Прилича на САЩ. Онези похарчили един трилион долара, а самолетът още не е готов... Тези тука похарчили милиарди за магистрала, но след 3 години свлачища и дупки в нея...

  И наистина имам желание да ти го начукам в устата, понеже си много тъп! Ако имаш хубава жена, може тя да плати за твоите грехове? Или си дърт и имаш дъщеря над 18 г.? Става и така! Ако някой ти плаща да критикуваш, нямаш достатъчно профил за това... Нито си добре образован, нито езици знаеш, нито познаваш двете враздуващи страни добре.... Напразно ти плащат! Но както всичко в тази система и критиците им са некадърни!!!

 4. #4
  Анализатор 18 яну 2020, 15:08
   
  2
   
  4

  ЗКПЧто се пени и ръси глупости на килограм.
  Демонстрира възпитание и етикет.

  Режими при соц-а имаше на всичко, вода ,ток, дори и храната беше като я "пуснат в магазина", е сигурно някои богоизбрани не са разбрали.
  Прекрасната ти соц система България фалира три пъти.Не ми обяснявай как всички били добре повечето мизерствахме.
  Демографската криза започва при соц-а и е проблем на всички развити общества.
  Групостите с базите важат със същата сила и за соц-а. Враговете на СССР бяха и наши врагове,

 5. #5
  САМО НАПРЕД 18 яну 2020, 16:29
   
  5
   
  0

  СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!
  45г.+30г.КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!!!

  СПЕШНО:

  БЪЛГАРСКА АНТИ-КОМУНИСТИЧЕСКА
  НАЦИОНАЛНО-ОСВОБОДИТЕЛНА РЕВОЛЮЦИЯ!
  НОВА КОНСТИТУЦИЯ!

  ДЕКОМУНИЗАЦИЯ, ЛУСТРАЦИЯ,НАРОДЕН СЪД!


  ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ Г€РБ$П и ДП$!

  БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ С ГЛАВНО "Б"!

  НЕ НА КОРУПЦИЯТА И МУТРИЗАЦИЯТА!
  НЕ НА ЗАДКУЛИСИЕТО И ЦИГАНИЗАЦИЯТА!
  СТИГА ОВЧЕДУШИЕ И ПЕДЕрадевщини!

  БЪЛГАРИЯ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА
  (БЕЗ румИн и Десъ,БЕЗ РАЗБОЙКу и карадайъ)

  ВЪН американската войска от БЪЛГАРИЯ!

  РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато!

 6. #6
  САМО НАПРЕД 18 яну 2020, 16:52
   
  4
   
  0

  Отговор на коментар: #4

  АНАЛ-ЛИЗАТОРЕ,КАТО АНТИ-КОМУНИСТ НАЦИОНАЛИСТ ЩЕ ТИ КАЖА СЛЕДНОТО:

  -СОЦА БЕШЕ ЕКСПЕРИМЕНТ,КОЙТО СЕ ПРОВАЛИ В СССР....,
  НА НАС БЕШЕ НАСИЛА НАЛОЖЕН И ИЗКУСТВЕНО ПОДДЪРЖАН,И СЕ СРУТИ отново ПО МОСКОВСКИ-КГБски МОДЕЛ....!

  ЗА НЯКОИ СЕ Е ЖИВЕЕЛО ПО-ДОБРЕ
  (ПОСРЕДСТВЕНИТЕ,СЕЛЯНДУРИТЕ,МЪРЗЕЛИВЦИТЕ,ЦИГАНИТЕ,ПАРТИЙНАТА ВЪРХУШКА...),

  ЗА ДРУГИ
  (ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА , СВОБОДОМИСЛЕЩИТЕ,ИНИЦИАТИВНИТЕ , КАДЪРНИТЕ,ПРЕДПРИЕМЧИВИТЕ И ДОСТОЙНИТЕ...)
  НИКАК НЕ СЕ ЖИВЕЕШЕ ДОБРЕ!

  НО ВАЖНОТО Е,ДА СЕ РАЗБЕРЕ СЛЕДНОТО:

  -ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НА ПРЕХОДА БЪЛГАРИЯ ОТНОВО СЕ ЛИШИ ОТ ПРАВОТО СИ ДА СИ ОПРЕДЕЛЯ САМА СЪДБАТА,И С ПОМОЩТА НА ПРОДАЖНИЦИ-ПРЕДАТЕЛИ (юдеи-Тарикати) СМЕНИХМЕ ЕДНА ЗАВИСИМОСТ С ДРУГА
  ($ащ -НОВИЯТ ГОЛЯМ БРАТ НИ КОМАНДВА ТОТАЛНО И УНИЩОЖИТЕЛНО!)

  -БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ДОКАЗАЛ ,ЧЕ НЕ Е ДОРАСЪЛ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ИМА НУЖДА ОТ НЯКАКВА ФОРМА НА ДИКТАТУРА -ДЕМОКРАТИЧНА,НАПРИМЕР ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА!

  И ИЗХОДЪТ СЪМ ГО ПОСОЧИЛ В #5,НО НАРОДЪТ Е МНОГО ПРОСТ ,ЗАСПАЛ И ОВЧИ,А ВРАГЪТ(ционизмът) НЕ СПИ!


  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ
  ционистите- $ащ,израел,англия.....!!!

  АДОЛФ БЕШЕ ПРАВ ЗА евреите,комунистите,мангалите и педалите!!!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker