Какво означават червените отметки на скоростомера на автомобила /СНИМКИ/

Pan.bg 23 фев 2020 | 11:26 views (899) commentaries(0)
img
auto.blitz.bg


Със сигурност много шофьори са обръщали внимание на това, че на някои скоростомери има загадъчни червени отметки.

Какви ли не удивителни версии по отношение на темата има в интернет. Всъщност, както почти винаги, всичко е много просто и ясно.

Преди да стигнем до обяснението, трябва да се изясни за какъв скоростомер на автомобил става въпрос: модерен чуждестранен автомобил или стар съветски.

Съветски коли

На скоростомерите на съветските машини червените щрихи се виждат доста често. Те са означавали едно и също във всеки модел, а именно максималната допустима скорост за всяка предавка.

Така на скоростомера има три маркировки, защото по онова време скоростните кутии все още са били 4-степенни. Най-често червените ленти са поставени на деленията 40, 60 и 100 км / ч.

Трябва да се спомене, че на съвременните руски автомобили няма нищо подобно. Освен това там не се поставят червени отметки по подобие на онези, слагани в произвежданите в другите страни.

В нашето съвремие червените деления се наблюдават главно при произвежданите в Европа автомобили - Германия, Франция и Италия. Така че за какво служат те?

Съвременни автомобили

За разлика от съветските автомобили, червените разделения на скоростомерите на чужди автомобили изобщо не показват максималните скорости на предавката, а максимално допустимите скорости на шофиране в определени участъци според правилата на пътното движение.

Освен това, в зависимост от страната на производство, маркировките на циферблата могат доста да се променят, както и броя на деленията. /auto.blitz.bg


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Какво означават червените отметки на скоростомера на автомобила /СНИМКИ/

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker