Георги Коритаров: Агресията на Русия в Крим има същата стойност на посегателство, каквато и епидемията, Западът не трябва да се поддава на цинизма на Путин

Pan.bg 28 мар 2020 | 09:32 views (360) commentaries(1)
img
faktor.bg


Георги Коритаров
28 MAR 2020

„Ситуацията с коронавируса е безпрецедентна и поставя не само Европа, но и целия свят пред много спешен порядък да се намери решение, което, няма да е преувеличено, ако кажем, че трябва да спаси човешката цивилизация. В същото време това е и един от големите поводи да се замислим върху смисъла от правила, международни норми и международно право, които агресията на Руската федерация срещу Украйна от 2014 г.

брутално наруши

Анексирането на Крим е нещо, което императивно наложи реакция на демократичния свят. Налагането на санкции беше мярката, макар и да не е пълен еквивалент, но в значителна степен компенсира не прилагането и неупотребата на сила, с която да бъде обуздана руската агресия и неутрализирана руската окупация. В този смисъл, санкциите, независимо от ситуацията с епидемията, са неотменими, защото те са наложени тъкмо, за да може цивилизацията и нейните съвременни принципи и порядки да бъдат съхранени. Да бъде показано по най-категоричен начин, че отнемането на чужди територии със сила е недопустимо. Това заяви пред Faktor.bg водещият на предаването „Свободна зона“ по ТВ Европа Георги Коритаров, по повод на искането на Владимир Путин за смекчаване на санкциите срещу Русия.

Агресията на Русия срещу Крим има същата стойност на посегателство, каквато и епидемията. В единия случай Кремъл осъществи това посегателство срещу украинския суверенитет и постави света пред необходимостта да реагира. Днес Covid-19 е поставил света пред императива да търси противодействие. Във всички случаи опитите да се използва епидемията, за да се подменя демократичният натиск срещу агресията са

цинизъм

Надявам се Западът да не се поддаде на този руски призив, призовава анализаторът.

На въпрос, дали Западна Европа може да използва ситуацията със световната пандемия за „шантаж“ срещу Москва и освобождаването на Крим срещу падане на санкциите, Коритаров заяви: „Западна Европа никога не би тръгнала на подобна стъпка, защо не виждам периметър, където може да се разиграе подобна формула. Владимир Путин води политика, която по-скоро сочи, че той ще взриви Русия, отколкото да изглежда унизен в очите на своите поданици.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  jeliazko3y 28 мар 2020, 12:09
   
  15
   
  3

  Скрий се бе смешник , кой праща помощ на Италия бе Русия или педерастите от Еврогейския съюз.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker