Милиардерът Рей Далио: Инвестирайте в Китай, ще се сдобиете с парче от следващата световна империя

Pan.bg 10 май 2020 | 11:43 views (1438) commentaries(0)
img
pan.bg

Възходът на Китай промени геополитическия и икономически пейзаж на света. Инвеститорът-милиардер Рей Далио съветва да заложим на това, че Поднебесната империя ще стане следващата световна империя.

Ако сега не инвестирате в Китай, тогава можете да пропуснете шанса да се сдобиете с парче от следващата световна империя, заяви в интервю основателят на Bridgewater, инвеститорът-милиардер Рей Далио.

„Не бихте ли искали да инвестирате в Холандия, когато беше световна империя?“ - експертът задава риторичен въпрос. „Не бихте ли искали да инвестирате в индустриалната революция по времето на Британската империя?“ Не искате ли да инвестирате в САЩ? Мисля, че има очевиден паралел с днешния Китай. "

През последното десетилетие обемът на китайския фондов пазар се утрои, а пазарът на облигации нарасна седем пъти, припомни инвеститорът. Той смята Китай за достоен конкурент на Съединените щати и препоръчва да се инвестира в двете страни.

„В тази надпревара трябва да заложите и на двата коня наведнъж, ако не искате да загубите“, съветва милиардерът. „Ако няма голяма война, тогава Китай ще се оправи. Ако настъпи война, тогава „Поднебесната империя и САЩ ще бъдат зле. "

Като напътствие към инвеститорите, Далио също очерта три ключови събития, които биха могли да окажат значително влияние върху пазарите. Първо, в момента, в който започва глобалната икономическа рецесия, централните банки няма да могат да понижават лихвите, а програмите за закупуване на активи ще загубят ефективност. Второ, рано или късно нарастващата пропаст между богати и бедни ще предизвика сериозен социален конфликт. И трето, борбата за световно господство между „претендента” Китай и „шампиона” САЩ също няма да остане без икономически последици.

Източник: profinance.ru Снимка: forbesimg.com

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка