Израелският анализатор и топ разузнавач Яков Кедми разказа кой всъщност е Адолф Хитлер и имал ли е шанс!

Pan.bg 20 май 2020 | 21:49 views (3690) commentaries(3)
img
pan.bg

Бившият шеф на израелската разузнавателна служба «Натив», военно-политически анализатор Яков Кедми, в интервю за Украина.ру говори за причините, довели до Втората световна война, както и защо нацистка Германия не е имала шанс за победа.

- Яков Йосифович, в официалната историография датата на началото на Втората световна война се счита за 1 септември 1939 г., но тези или други въоръжени сблъсъци са били и преди. Според вас от кой момент всъщност започна войната?

- Началото на Втората световна война не е епределено. Ако вземем предвид войната с Япония, то е 1931 г. - японската инвазия в Манджурия, или от 1937 г. - началото на войната между Япония и Китай.

- Възможно ли е било тази война да бъде избегната или поради геополитическата ситуация през онези години все пак би се случила така или иначе?

- Малко вероятно е войната да е била избегната. Германия си постави цели, които не биха могли да бъдат постигнати без война. Великобритания и цяла Европа виждаха войната като решение на въпроса за разгрома и разрушаването на СССР.

Япония видя във войната основния начин за постигане на своите стратегически цели. САЩ от своя страна се опитаха да завземат стратегическите пазари и да ограничат развитието на Япония с икономически средства и ембарго, като тласнаха Япония към единствения изход - войната.

- Кой според вас беше Хитлер: независима фигура или протеже на определени сили?

- Хитлер беше независима фигура. Но, както винаги в историята, мнозина се надяваха, подкрепяйки го, да се възползват от успехите му за собствените си цели, надявайки се, че ще успеят да го подчинят на своите политики и да избегнат враждебните му действия спрямо тях.

- Сега някои историци остро критикуват Договора за ненападане между Германия и Съветския съюз, а други - Мюнхенското споразумение от 1938 г. Възможно ли е да се каже, че някои конкретни действия на съветската или западната дипломация фактически развързаха ръцете на Хитлер и му дадоха усещане за безнаказаност?

- Всички действия на Запада допринесоха за войната. Но се надяваха, че ще е срещу СССР. На Съветското ръководство почти не останаха възможности да гарантира своята сигурност с никакви средства.

- А можеше ли изобщо Хитлер да удържи победа в тази война или това беше предварително загубена авантюра?

- Нацистка Германия практически
нямаше шанс срещу Съветския съюз. Дори с безпрецедентен късмет и съвпадение на обстоятелства през първите месеци на войната те не можеха да спечелят. Силите и възможностите на Германия, заедно с цяла Европа бяха твърде неравностойни срещу СССР. Но това се дължи само на невероятното развитие на СССР през 1929-1941г.

Източник: ukraina.ru /Кирилл Курбатов Снимка: ukraina.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  шофийор на самальот 21 май 2020, 07:28
   
  9
   
  0

  Яков Седми не казва нищо ново за Втората. Това са общоизвестни факти,които всеки горе-долу интелигентен и четящ човек знае.

 2. #2
  САМО НАПРЕД 21 май 2020, 10:33
   
  23
   
  2

  Отговор на коментар: #1

  А СПОРЕД МЕН ЯКОВ КЕДМИ ПРИЗНАВА ОСНОВНИЯТ ПРИНОС ЗА ПОБЕДАТА НА СССР,
  НЕЩО КОЕТО ДН€$ НЕ Е УДОБНО ЗА ЗАПАДА($ащ)!

  АЗ МИСЛЯ ,ЧЕ ГЕРМАНИЯ ИМАШЕ ГОЛЯМ ШАНС ЗА ПОБЕДА,АКО НЕ БЕШЕ СЕ ЗАБАВИЛА С НАПАДЕНИЕТО С ОКОЛО 40 ДЕНА ЗАРАДИ АНТИФАШИСТКИЯТ ПРЕВРАТ 1941г. В ЮГОСЛАВИЯ!

  ТЕЗИ 40 ДЕНА ВКЛЮЧИХА МОЩНИЯТ КЛИМАТИЧЕН ФАКТОР-ГЕНЕРАЛ ЗИМА!

  (СПОМНЕТЕ СИ ЛЕНИНГРАД - 900 ДЕНА БЛОКАДА,МОСКВА -НЕМЦИТЕ СА Я ВИЖДАЛИ С БИНОКЛИТЕ СИ ПРЕЗ 1941г,
  СТАЛИНГРАД Е МИНАВАЛ ОТ РЪЦЕТЕ НА ЕДНИТЕ В РЪЦЕТЕ НА ДРУГИТЕ 1942г.).
  НЕЩАТА СА БИЛИ НА КОСЪМ!

  P.S.

  А ГОСПОД Е РУСНАК!

  ПОНЯЛ ко$tОFF- ГАД?!?

  ПОЗДРАВ :

 3. #3
  Borei 29 май 2020, 20:03
   
  0
   
  0

  Изхода на войната са планирали на друго място!

  Без да омаловажавам геройството на Червената армия, Сталин преди войната е вкарал в затвора доста опитни и умни военослужещи, което е довело до много жертви след това на фронта. Управлявали са в средният команден състав предимно млади и неопитни.
  Не е имало и време да се обучават. Някои са вземани директно от селата и на фронта.
  Докато немската армия е била доста добре организирана.

  Кукловодите обаче решили, че е по-добре да смачкат Германия. Немската армия е имала доста силни технологии и някои оръжия, които даже и днес още ги няма. Камбаната, например! Ханебу 1 и 2... Ханс Камлер е бил човекът, отговорен за всичките тези тайни оръжия. Когато Хитлер се е надявал да включи най-после и тези оръжия, Камлер просто е изчезнал. И никой до ден днешен не знае, къде е отишъл тогава?
  Камлер го е предал, неизвестно защо! Може да са го прелъгали американците? Но и до ден днешен за него нищо не се пише... И на Нюрнбергският процес също нищо относно него! А е бил важен човек на Хитлер!

  Ама какво значение има днес това? Виждаме, че фашизмът и днес се опитва да завладее света! Този път по-хитро, с разни зарази и огромна дезинформация. На управленчески места в чуждите страни са поставени предатели, което силно им улеснява работата.
  И цял свят, като с магическа пръчка им се подчини.. Вече и милиарди им плащат за оръжието, с което искат да ни убиват!
  Перверзна работа. Да си платиш сам това, с което искат да те убият!!!
  Сега чакали "втора вълна"? Какво има да чакат, като сами са си я планирали???

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка