Какви ще са последствията от използването на "Посейдон" срещу САЩ?

Pan.bg 29 май 2020 | 09:14 views (1863) commentaries(4)
img
pan.bg
Капитан I-ви ранг в оставка Василий Дъндикин нарече безпилотния подводен апарат "Посейдон" решаващият руски аргумент в случай на ответен удар срещу потенциалния противник. Разговори за целесъобразността от разработването на такива оръжия са се водели още по време на раждането на ядрения подводен флот. Създателят на водородната бомба академик Андрей Сахаров излязъл с идеята да се създаде свръхмощно торпедо, което би могло да се използва край бреговете на Съединените щати в случай на потенциален конфликт. Той предположил, че експлозията на 3-Mt заряд ще доведе до чудовищно унищожение. Идеята на известния физик е продължена в съвременна Русия, отбелязва Дандикин в интервюто си за ФАН. Ключовата разлика е само в това, че "Посейдон" не е обикновеното торпедо, за което говори Сахаров, а уникално подводно средство, оборудвано с мощна бойна глава. В същото време способността да се придвижва на километрова дълбочина и да развива такава скорост, че е практически невъзможно да се прехване, прави този дрон наистина страшно оръжие. "Всъщност това ще бъде решаващият аргумент на страната ни в ответния удар, който ще последва, ако Русия претърпи атомна бомбардировка", подчертава експертът. Прави впечатление също, че Русия няма намерение да използва "Посейдон" за нанасяне на превентивен удар. Експертът припомня, че военната доктрина на Руската федерация предполага възможността да се използва ядрено оръжие единствено като отговор. Този нюанс е от голямо значение, тъй като в САЩ подобната доктрина включва използването на такова оръжие и за нападение. Поради тази причина важността на новото подводно средство е много трудно да се преоцени. „Нашият "Посейдон" при всяка ситуация ще бъде в състояние да предаде „посланието си“на потенциалния противник. Мегатонните заряди, които ще се взривят край бреговете на Съединените щати, не само ще нанесат огромни щети, но и ще причинят чудовищно цунами, което ще смие всички крайбрежни градове“, обобщава Дандикин.
Л. Дойчинов
По информация на https://politpuzzle.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Borei 29 май 2020, 10:13
   
  26
   
  4

  "Прави впечатление също, че Русия няма намерение да използва "Посейдон" за нанасяне на превентивен удар. "

  Абсолютно глупаво и погрешно твърдение!

  САЩ са страна, която разбира само от силови методи и насилие... Когато им кажеш това, то те стават още по-нагли и започват да те тероризират със санкции, с всякакви други методи, включително една комплексна хибридна война!

  По-доброто решение е:

  Поставяш 10 "Посейдона" с по най-малко 100 Мегатонов заряд на дежурство, на постоянна бойна готовност, разпределени цели по големите крайбрежия на САЩ и им казваш:
  - Опитайте се да ни тероризирате с каквото и да е било и получавате тези "подаръци"! От вас нищо няма да остане!!!

  Ама насъсквате цяла Европа против нас и забранявате на международни компании да работят по договорите на "Северен поток-2", изпращаме заповед и "Посейдоните" ви унищожават! Опитвате се да ни превземете Северният морски път - същото!
  Ама поставяте ПРО в Румъния и Полша, пак същото... Няма да ви чакаме повече да ни унищожавате политически, икономически, духовно и с каквито и да е идиотски, други методи да използвате...

  Само такъв тон, ще накара САЩ да са "приятелски настроени" и да се държат човешки с другите по света!!!

  За какво иначе сте го разрабортвали този "Посейдон"? Смисъл от него никакъв, ако ви ръждясва по поделенията...
  Поставяте го на масата за преговори и извивате с него врата на сатанистите!!! За какво ви е иначе?

 2. #2
  Бай Руско 29 май 2020, 17:59
   
  3
   
  18

  Ашколсун бе Борейчо. Ако те е прочел таварищ Путя, още утре ще те назначи на мястото на Лавров или военния министър. Ама си голям тъпанар и сигурно няма да стане.

 3. #3
  Borei 29 май 2020, 18:26
   
  14
   
  3

  Отговор на коментар: #2

  Сигурно имаш право в някои неща, понеже мозъкът ти е колкото на дъждовен червей!

  В един примитивен свят може и всеки тъпанар, като тебе дори, да стане комисар по Европейските етажи на умрялият ЕС!
  Чул ли си, че онази глупачка, Урсула фон дер Лайен, председател на някаква си комисия, хвърля над 7 милиарда евро за идиотски ваксини, за борба с вирус, който до сега не е убил нито един човек? Преди това, години наред, тази унищожи немската армия. Кой ненормалник може да си представи, че жена, доктор по гинекология, може да бъде министър на отбраната?

  Ето, в такъв примитивен свят живееш, за това си толкова проЗт!!! Не си виновен, че си примитивен, системата те е направила такъв!

 4. #4
  Бай Руско 04 юни 2020, 20:33
   
  1
   
  2

  Умните хора ще преценят кой е по-прост, но не в този сайт.Може и да ти плащат за фантасмагориите които пишеш, но няма да заработиш много с такива простотии. А и какво ли ти разбира главата от стратегии.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка