Политически експерт предрече началото на краха на САЩ

Pan.bg 04 юни 2020 | 23:48 views (2018) commentaries(8)
img
pan.bg
Политическият експерт Андрей Головачев (на снимката) смята, че съдбата на Римската империя е "приготвена" и за САЩ, която в крайна сметка се разпадна. На страниците на украинския портал Glavred специалистът изрази мнението, че е отминало времето, когато САЩ бяха се смятани за велика държава. Започвайки да „умира“ след разпадането на Съветския съюз, САЩ повтарят съдбата на всички суперсили, които загиват, след като достигнат своя максимум. В случая с Вашингтон процесът е започнал през 1991 г., отбелязва експертът. След изчезването на СССР САЩ всъщност започнаха да контролират целия свят. Нещо подобно се е случило и с Римската империя, която, след като побеждава Картаген във Втората пуническа война, завладява всичко в Средиземноморието. При управлението на Рим средната класа изчезва в тези територии, което впоследствие довежда до разпадането на империята. Ставайки световен хегемон, САЩ се "отпуснаха". В резултат на това американците в момента произвеждат едва половината от това, което консумират. В същото време, започвайки да работят за Вашингтон, бедните страни му осигуряват непрекъснато попълване на активите, което от своя страна позволи образуването на "нежелан" плебс. Днес САЩ вече не могат да контролират света както преди, но не са готови да се откажат от обичайния си начин на живот. Затова те се опитват да накарат целия свят да ги "храни", пише Головачев. Заявленията за демокрация, според експерта, сега също нямат нищо общо с настоящето състояние на нещата в САЩ. В страна, която се е превърнала в империя, класическата олигархия упражнява властта. Следователно разликата между богатите и бедните там е достигнала недопустимо ниво. Времето на Вашингтон изтича и на преден план излиза друга държава - Китай. Каква ще бъде съдбата й - времето ще покаже.
Л. Дойчинов
По информация на https://politpuzzle.ru
Снимка: https://ukraina.ru/sn
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Borei 05 юни 2020, 11:32
   
  18
   
  9

  Да пукнат бързо и безславно, ама ние балъците, защо още ги слушаме?

  Имали си някаква си "Световна Здравна Организация", която е частно имение на Бил Гейтс и "братя по секта", а ние ги слушаме и харчим пари за маски?

  Колкото по-бързо се скапят тези, толкова по-добре... С тях ще измрат и вирусите и пандемиите и 5G антените.... И чипирането ...

 2. #2
  Анализатор 05 юни 2020, 14:24
   
  8
   
  18

  Бягал при лекаря да ти смени хапчетата, че тези ти действат много зле

 3. #3
  Borei 05 юни 2020, 14:55
   
  13
   
  7

  Отговор на коментар: #2

  Виж кой е " много зле"?
  "..Бягал при лекаря..." ???

  Бъркаш времена, пишеш постоянно с много грешки на Български, дори и в едно единствено изречение... И си тръгнал да ме учиш?

  Когато успеш това да го напишеш И на още 6 езика без никакви грешки, тогава мога да ти обърна някакво внимание... НО, умственият ти багаж не се справя за сега даже и с Българският, така че няма изгледи изобщо :)!!!
  Да не си учил в САЩ с негрите :)???

 4. #4
  Същото 05 юни 2020, 17:25
   
  10
   
  4

  Щатите строят същото утопично безрасово и безетническо общество ,какво 74 години се опитваше да построи и СССР. И Вавилон,и Египет,и Рим са пробвали мулти-култи и накрая са се срутвали като Вавилонска кула. Проблемът не е свързан с обществения строй,а стои на генетично и цивилизационно ниво и затова всички социални инжернери се провалят. Единствено Китай не се е провалял защото досега винаги и претопявал навлеклити му се по-ниско цивилизовани етноси.

 5. #5
  Анализатор 05 юни 2020, 17:55
   
  9
   
  12

  Китайците имат не малко провали.
  Днешен Китай има общо с поднебесната Империя колкото и днешна Италия с Римската Империя.

  Всяка империя има своя възход и паднеие. Така че рано или късно САЩ също ще залезе.

 6. #6
  САМО НАПРЕД 05 юни 2020, 18:11
   
  16
   
  3

  Отговор на коментар: #5

  РАНО,РАНО,НИКАКВО КЪСНО....!:))

 7. #7
  САМО НАПРЕД 05 юни 2020, 19:15
   
  10
   
  2

  Отговор на коментар: #5

  ГОЛЯМ БОЙ ЩЕ ПАДНЕ!

 8. #8
  И прилики,и разлики 16 юни 2020, 10:22
   
  3
   
  0

  Отговор на коментар: #5 За Италия е вярно,че варварите са претопили за 1000 години римляните и затова идва безпросветното Средновиковие. Китайското Средновековие настъпва след 1500-та година,когото Китай се управлява от дивите монголи.Има упадък 5 века,но за разлика от Италия китайският етнос досега винаги претопява и абсорбора варварите,тоест китайския етнос и традиции не са се размили и претопили.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка