Армията, в т.ч. военната ни авиация, не са поле за партийно-политически амбиции

Pan.bg 13 юни 2021 | 16:00 views (638) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: Otbrana.com

„Ние от СОСЗР, които знаем какво е военна клетва, твърдо заставаме зад думите и усилията на командира на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев, които говорят само за национално достойнство. От тях не идват съмнения за удовлетворяване амбициите на тесни групи от хора, били те партии или неправителствени организации.

Призивът ни е за уважение към хората с пагони. Нека тези, които идват на власт, не забравят героичната гибел на майор Валетин Терзиев и думите на неговия командир!“ Това се посочва в нарочна декларация на ръководството на военно-патриотичната организация.Декларация

Българската армия, в т.ч. военната ни авиация, не бива да бъдат поле за партийно-политически изказвания и амбициии. Това е дълбокото разбиране на ръководството и членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР). Поводът за нашата декларация са именно коментарите и медийните изяви в последно време с ясно изразени намерения за постигане на политически цели и загърбването на националната кауза. Много често на първа линия в тази недостойна кампания излизат политици, които в близките години назад имаха възможност да решават проблемите на хората и техниката в армията, но го правеха дотолкова, доколкото им позволяваха партийната гледна точка и дисциплина.

Изказвайки съболезнования към семейството и близките на загиналия пилот-изтребител майор Валентин Терзиев, не можем да не изпитваме гордост от героизма на един български воин в мирно време. Нима не е героизъм в тези ограничения на подотовка на военните ни авиатори, да изпълниш поставената задача, дори с цената на собствения си живот! Няма никакъв героизъм, обаче, в това от телевизионните студия да омаловажаваш труда на хората, които пак в споменатите условия летят, за да изпълняват конституционните си задължения. И да искаш, едва ли не, да вдигнем ръце и да чакаме други да пазят родното ни небе.

Ние от СОСЗР, които знаем какво е военна клетва, твърдо заставаме зад думите и усилията на командира на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев, които говорят само за национално достойнство. От тях не идват съмнения за удовлетворяване амбициите на тесни групи от хора, били те партии или неправителствени организации.

Призивът ни е за уважение към хората с пагони. Нека тези, които идват на власт, не забравят героичната гибел на майор Валетин Терзиев и думите на неговия
командир!

Генерал от запаса Златан Стойков, председател на СОСЗР
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка