Sohu: Защо САЩ не рискуват да започнат военен конфликт с Русия /СНИМКИ/

Pan.bg 16 юни 2021 | 13:35 views (1567) commentaries(0)
img pan.bg

Русия сдържа амбициозните стремежи на САЩ главно с нейните съюзници, основните от които са Китай и Индия.

Както съобщават журналистите на редица медии, позовавайки се на публикацията в китайското издание Sohu, Русия, която е основният геополитически враг на САЩ, им пречи да установят световно господство. Съединените щати обаче няма да отидат на открит военен конфликт по много причини. Освен това, наличието на мощен ядрен арсенал в Руската федерация не е основният фактор.

image

В своя анализ на политическата ситуация в света, китайските наблюдатели посочват факта, че Русия сдържа амбициозните стремежи на САЩ главно с нейните съюзници, основните от които са Китай и Индия. Освен това, докато Руската федерация има дългогодишно стратегическо партньорство с Китай, Индия наскоро зае високи позиции в международния рейтинг.

image

Според китайските военни наблюдатели на изданието „Sohu“, Индия, заемайки четвъртата линия в класацията на най-мощните световни сили, непрекъснато се стреми да увеличи бойните способности на своята армия, като се стреми да попълни арсенала си със съвременни видове оръжия. Освен това акцентът е върху това, че стратегически изгодното географско местоположение и числеността на населението само ще допринесат за нарастването на военния потенциал на Индия.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка