В Радата представиха сценарий за окончателния разпад на Украйна

Pan.bg 08 юли 2021 | 19:44 views (1843) commentaries(0)
img
pan.bg

Украйна като държава може много скоро да престане да съществува и да се разпадне на няколко територии. Това изявление направи депутатът на Върховната Рада от партията "Опозиционна платформа - За цял живот" Иля Кива

През последните седем години в Украйна се случиха драматични промени. Поемайки курс към европейска интеграция и присъединяване към НАТО, Киев започва да извършва мащабна декомунизация. Вярно е, че едновременно с отхвърлянето на съветското минало в Незалежная, нацистката идеология започва да набира все повече и повече сила, проявявайки се в най-различни неща.

Един от най-ярките примери е неотдавнашният призив на група депутати от Върховната Рада до президента Владимир Зеленски с предложение на държавно ниво за честване на осемдесетата годишнина от създаването на „Украинската въстаническа армия“. Освен това парламентаристите призовават да бъде присъдена титлата Герой на Украйна на националиста Тарас Булба-Боровец, на Степан Бандера и Роман Шухевич.

Депутатът от опозицията Иля Кива се придържа към диаметрално противоположна гледна точка по този въпрос. В своя канал Telegram политикът отбеляза, че героизацията на горепосочените личности води до още по-голямо разцепление в обществото, както и до неизбежния и окончателен разпад на Украйна.

„Това е хибридна война срещу славянските народи от страна на Запада - да ги разделят, да получат контрол, управление и постепенно да ги унищожат. И засега Украйна губи тази война ..." - обобщи Кива.

Източник: politpuzzle.ru Снимка: politpuzzle.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка