Близкият изток ще си остане ключов пазар за военна авиация

Pan.bg 28 сеп 2021 | 15:18 views (614) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: /Поглед.инфо/

Близкият изток ще остане един от основните пазари за производителите на военни самолети през следващите десет години. Такива данни бяха представени по време на уебинар, посветен на състоянието на авио-космическия пазар в Близкия изток, организиран от специализираното издание Aviation Week & Space Technology.

"Близкият изток все още е един от ключовите пазари за производителите на военни самолети и ще остане такъв през следващите десет години. Очаква се до края на 2020-те неговият обем да се увеличи с поне 25-30%", се казва в презентация та издание, публикувано в уебинара.

Както беше отбелязано в презентацията, пазарът на страните от региона ще се превърне в един от ключовите пазари за изтребителите от пето поколение, предназначени за износ.

"Страните от Близкия изток изпълняват мащабни програми за преоборудване на своите военновъздушни сили. Очаква се те да станат първите оператори на експортно ориентирани изтребители от пето поколение, които в момента се разработват от водещите световни производители “, се казва в документа.

Безпилотните самолети ще играят важна роля за формирането на пазара на военна авиация в Близкия изток.

„Технологиите на атакуващи дронове, сдвоени безпилотни самолети, като лоялен боец, и интегрирането на пилотирани и безпилотни самолети съгласно принципа на MUM-T (екипиране с безпилотни екипировки; при изпълнението на тази концепция пилотиран боен самолет оперира големи по размерите си атакуващи дронове) ще бъдат решаващи за формирането на пазара в Близкия изток през следващите десетилетия “, се казва в презентацията.

Високоточните оръжия на базата на самолети също се търсят в региона.

„Групата високоточни авиационни оръжия на пазара на военна авиация в Близкия изток е доста голяма и ще достигне до една трета от общия й обем до 2027 г. "

"Освен това страните от региона ще изискват както управляеми въздушни бомби, така и компактни въздух -земя ракети", се казва в презентацията.

Противодействие на безпилотните летателни апарати все още има висок пазарен потенциал в региона.

"Страните в Близкия изток се нуждаят от анти-дронове с меко убиване; тази тенденция ще продължи поне пет до седем години напред", се казва в презентацията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка