Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/STRYAMA.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 193

Новият бюджет ще забави реформата в армията

Pan.bg 29 окт 2011 | 09:31 views (1967) commentaries(0)
image" alt="img" /> Новият бюджет ще забави реформата в армията

50 милиона са необходими за обезщетения на предвидените за съкращения през следващата година и близо 88 милиона за предислоциране на поделения.

Спирдон Спирдонов (otbrana1957@abv.bg)

По всичко личи, че Планът за развитие на Въоръжените сили до 2014 г. няма да издържи непокътнат и една година. Неочакваното неполучаване на очаквания бюджет за 2012 г. ще наложи поправки. Министърът на отбраната Аню Ангелов прогнозира днес по БНТ подобна промяна, но уточни, че тя няма да бъде радикална. Замисля се преглед на документа, който може да промени грифика на закриването и предислоцирането на някои войскови поделения. Има вариант изпълнението на планирането за 2012 г. да се отложи за 2013 г., когато министърът се надява, че ще има повече средства.

В приетите от правителството в края на миналата година и влязъл в сила в началото на тази план се посочва, че формированията на тактическо ниво основно ще се преструктурират през 2012 г. През първото полугодие на 2013 г. основно ще се преструктурира бригада „Логистика”, като складовете и базите за съхранение на въоръжение, техника и материални средства се консолидират в единна структура.

За първото полугодие на 2014 г. е предвидено разформиране на складове и бази за съхранение на въоръжение, техника и материални средства, като част от тях ще се разформират след освобождаването (реализиране или утилизация) на материалните средства.

За реформата в армията през следващата година правителството разчете в плана 147, 317 445 млн. лв. От тях за обезщетения на освободените от армията - 49, 489 985 млн.лв. и за предислокация на поделения – 87, 624 879 милиона. Очевидно тези средства недостигат.

Министър Ангелов не е готов да каже кои реформи ще се забавят, какво точно ще бъде оставено за по-нататък. Това предполага, че и той е бил изненадан от проектобюджета. От думите му стана ясно, че министърът се надява Народното събрание да го чуе и да гласува по-висок военен бюджет от този, който залага Симеон Дянков.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker