Бойко Борисов за Пантерите: Ще правят лупинги, ще гонят подводници, а са без никакво въоръжение. И защо са ни "Кугър" и "Спартан" - кого ще нападаме?

Pan.bg 23 ное 2011 | 19:06 views (17869) commentaries(9)
img Изключително негативно, но и много точно се изказа българският премиер Бойко Борисов пред КРИБ - най-голямата бизнес организация в страната ни. Той говори за схемите и за сделките със "Спартан"-ите, белгийските фрегати, "Пантер"-ите и "Кугър"-ите.
Изненадващо бе неговото откритие, че само България разполага с хеликоптери "Пантер" и че те са произведени само за нас. В момента над 10 държави също притежават френският вертолет. Бойко Борисов индиректно критикува Тройната коалиция за сделката, като ги иронизира, че за тях било много важно хеликоптерите да "правят лупинг" и да се борят с подводниците. Само че, както заяви българският премиер вертолетите не са въоръжени, така че няма как да служат за борба с подводници. Остава отворен въпросът защо МО няма да закупи нужното им въоръжение и защо още като пристигна първият "Пантер" министърът на отбраната се похвали, че вертолетът ще служи именно за това - борба с подводници.
Българският премиер изрази и учудването си защо България е закупила толкова "Спартан"-и и "Кугър"-и като запита: "Кого ще нападаме, с кого ще се бием"? БА наистина няма нужда от толкова техника, но тук идва въпросът дали Бойко Борисов е запознат с това, че "Кугър"-ите не са въоъръжени, а "Спартан"-ите са военнотранспротни самолети, също без въоръжение.
Бойко Борисов обърна и внимание на белгийските фрегати закупени от България. Тук премиерът поне бе прав.
Накрая българският премиер съвсем обиди френската и италианската техника, като заяви, че е по-добре да въоръжим и модернизираме самолети от гражданската авиация, отколкото да имаме скъпи вертолети и самолети.
По този начин Бойко Борисов повтори изказването на министъра на отбраната Аню Ангелов, който преди няколко дни заяви, че ако той можеше, щеше да модернизира Ми-17, а не да купува "Кугър"-и.
Ето и неговото изказване тук:
http://www.pan.bg/view_article-1-7434-Ministyr-Angelov-Bih-predpochel-da-modernizirame-Mi-17-otkolkoto-da-imame-Kugyr.html
В речта на Бойко Борисов се забелязват някои технически неточности, но като цяло изводите му са много точни и би трябвало да
се замислим върху това защо наистина бяха закупени 12 "Кугър"-а и 3 "Спартан"-а, след като имахме налична техника, която трябваше само да модернизираме...
Остава и друг отворен въпрос - след като Бойко Борисов обвини банките, Тройната коалиция и българските представители на фирмите-производителки за новата техника, дали няма да има разследване на сделките със "Спартан"-ите, "Пантер"-ите и "Кугър"-ите, за
да излезе на бял свят истината, че самолетите и вертолетите, както и резервните части са купени на нереално високи цени...

Ето и цялото му изказване:


image

Царете на схемите

"Те са царе на схемите, аз съм убеден, че вие като бизнесмени не можете да вникнете и да направите такива схеми. Да де, но тя схемата така е направена, че застрахователната компания, понеже България не е страна с риск, не я застрахова и директно отива в Министерството на икономиката на Германия. Сега като й носят на канцлера Меркел бюджета, там записани 150 млн. за България. Защо, защото българите не искат да си платят. Дали тя ще ги извади да ги плати за България, питайте ме. И какъв е натискът върху нас, айде сега и лихвите платете, айде и главницата, само че откъде да ги вземем."

Еврооблигации

"Казват, емитирането на еврооблигации е хубава сделка. Може и да е хубава. Аз разбирам, ако народът е казано, от това сме спечелили примерно 1 млрд. евро и с тях сме... дали сме построили магистрала, дали сме построили завод, дали сме построили еди какво си и да го покажат."

Фрегати без агрегати

"Имаме още 82 млн. да платиме "Пантери"-те, тая година, 2012-та, за да приключиме с всичките теи хеликоптери. Пак брилянтна схема, не можете да я измислите. Даваме авансово пари, за да разработят хеликоптерите, ние сме толкова богати в България, че даваме на големите заводи в Европа да направят иновации, да произведат нещо, което го нямат френската полиция, френската армия, те нямат такива хеликоптери. Правят лупинги. Това за българите е изключително важно. Един хеликоптер да прави лупинг и да се бори с подводниците. Много е важно, като напънат по Черно море подводниците и ние да ги...само че те не са купени с въоръжение, така че ние ще летиме, но немаме торпеда за тех. Просто уникално. Белгийски фрегати без агрегати – две години, докато сега ги платихме, та ги купихме. Две години работи 24 часа. Може ли от вас некой да си купи, която да не я гаси, щото не иска да си купи да я включи към тока, към пристанището съоръжението. И тея хиляди конски сили двигатели бухат по 24 часа мазут..."

"Пантери", "Кугъри", "Спартани"

"...За да ви кажа просто, защото е много важно за бизнеса да знаете схеми. Даваме авансово пари, сключваме с една банка, да не ни се обиди банката, тогавашното правителство, разбира се, договор, който договор позволява на банката директно от бюджета държавния на Министерството на отбраната да си взима парите. Щото тогава са казали "може да дойде некой друг и може да започне да пита: "Що сте взели толкова "Пантери", "Кугъри", "Спартани" и какво ли не? Кого ще нападаме, как ще се биеме"? Бойни хеликоптери.., а в същото време по аерогарите стоят десетки, стотици да не кажа, самолети, които, ако малко ги преправят, сиреч в навигацията, могат да свършат същата работа. Па когато станеме икономически силни, ще купиме и "Фантом"-и, ще купим каквот трябва, всичко..."

Разликата между България и Африка

"Те да направят схема и сега банката, без да ни пита "имате ли, немате ли", директно си вади парите и приключва. Добре ли е направено? Дай Боже, всички ви пожелавам да намерите страни, в които като инвеститори да ви поканят тамошните премиери, да ви закичат с некоя българска банка, директно да си взимате парите от техния бюджет, истински го пожелавам на целия български бизнес. Трябва да ви кажа, че никога няма да направят това никъде по света, включително, може би и в Африка, което е правила България."
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Евала 23 ное 2011, 19:42
   
  0
   
  0

  Машала Бойко! Много си прав! Ако сега обаче раследваш и сегашните сделки на МО и Ангелов относно резервните части на Кугър и Спартан... ще си глътнеш граматиката...И ще установиш къде отиват парите от бюджета, във всеки случай - не за бонуси на военните.


 2. Warning: Illegal string offset 'post_text' in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 206
 3. #2
  h.k. 23 ное 2011, 20:20
   
  0
   
  0

 4. #3
  steven1969_bg 23 ное 2011, 21:15
   
  0
   
  0

  Майко мила!На тоя ако остане може и наистина да ни купи Фантоми...И Сейбъри,и месершмити...И Блерио може....

 5. #4
  ФОКОН 23 ное 2011, 23:26
   
  0
   
  0

  Просто няма смисъл да се коментира.Имам чувството,че от 20 години България се ръководи от пълни ИДИОТИ.Няма политическа класа в ЦЕЛИЯ СВЯТ,която по такъв неглижиран начин, нещо повече - по такъв просташки начин да се е отнасяла към въоръжените си сили. Все едно, че там работят някакви навлеци, които само печелят пари от бюджета и тежат на всички. Това ежедневно намекване и ръзсъждение на куп случайни индивиди показва, че политиците ни са пълни, завършени ИДИОТИ и хора, които много си повярваха.. А същевременно са едни обикновенни наивници и гъзолизци.С кого сме щели да се бием, моля ви се!? Абе ТЪПАЦИ загубени, другите държави, като Гърция, която въпреки фалита си не пипна армията, Франция, Белгия, Полша, Португалия, Испания, Албания, Румъния - С КОГО ЩЕ СЕ БИЯТ, ТА ПОДДЪРЖАТ ТАКИВА АРМИИ, а? Просто там политиците не са случайно попаднали в системата ОВЧАРИ, като нашите тук. Това е. Бих искал да кажа на българските политици, че колкото повече се гъзите, колкото повече се мазните, колкото повече показвате какви национални предатели сте, колкото повече показвате какви изпърдяни консуматори сте - толкова повече ви се хилят в грозните муцуни, и толкова повече им ставате ПРОТИВНИ на тези хора, "уж западните ви съюзници". Защото те мноооого добре знаят какви миризливи ку.ви и магарета стоят срещу тях. Едни духовно слаби и подли душици, подлоги, които никой не взема насериозно.Питам ви аз, нещастници - ами ако не сте преценили правилно, ами ако "благодарение" на вас само след няколко години се окажем пред трудно положение на границите си, пред военен конфликт, например, тогава какво? Вие,СЛУЧАЙНИЦИ как ще отговаряте, или според вас това е невъзможно? ДАЛИ??? Тогава, преди да сте избягали, и ние да отидем на фронта за да защитим отечетвото си, трябва да ви отрежем главите, защото са били прекалено тъпи и подли. Разбирате ли защо другите стратегически лидери по света поддържат и уважават армията си? България се ръководи от една случайна клика, която живее само за да пълни ЯКО канализацията...Колко жалко за този добър и умен народ, както го нарече и "премиерът ни"

 6. #5
  Evgeni Hristov 23 ное 2011, 23:31
   
  0
   
  0

  И аз това се питам.

 7. #6
  DDT 24 ное 2011, 09:06
   
  0
   
  0

  "Бойни хеликоптери.., а в същото време по аерогарите стоят десетки, стотици да не кажа, самолети, които, ако малко ги преправят, сиреч в навигацията, могат да свършат същата работа. Па когато станеме икономически силни, ще купиме и "Фантом"-и, ще купим каквот трябва, всичко..." На какво ли не се наслушахме от политици, но това (за сега)е върха на сладоледа. Все едно, че слушам Тато от 80-те години. Пък и защо ли се учудвам - нали му е ученик. Иначе, макар и по доста просташки начин, казва големи истини, но стига е дрънкал само популистки, а да вкара в затвора виновниците - било то политици, било някои "експерти" от МО. Точно такива сделки и много други безсмислени харчове сринаха доверието на хората към армията и нейните т.н. генерали.

 8. #7
  никой 24 ное 2011, 11:24
   
  0
   
  0

  То вече на всички е ясно какъв безнадежден невежа е премиера по тези и други въпроси, както и коментиралите в негова защита по-долу. Айде, вече хората дето хабер си нямат, а само си мислят че разбират приложението на закупената техника да спрат да говорят глупости и да се занимават там с каквото разбират. Да оставят тези неща на хората дето могат и знаят за какво да ползват закупената техника. А премиера никой не го е карал насила да влиза във власта, а не сега да изпъква с глупостите си по разни медии, за да изпъква пред хората като прясно лайно в рядка кал. Искаше власт приказваше глупости, обвини всички за невежеството си и сега дори не знае от къде да я подхване та взе да търси под вола теле, защото няма да може да си изпълни като всички преди него, че и по-зле обещанията, които даде. Пицата дето я приказваха не само стана още по-малка от като са на власт ами е на път съвсем да изчезне. Всички знаят, на кой се отчитат босовете на подземният свят и защо няма осъдени от тези, които гръмко залавяше власта в началото на мандата си. Същите гадни продажници са като всички преди тях дори и по гадни, защото настройват хората едни срещу други, за да изместят вниманието от собствената си некадърност.

 9. #8
  командос 24 ное 2011, 16:49
   
  0
   
  0

  Доживяхме премиерът Б.Б. най-сетне да вземе отношение по най-важните въпроси на отбраната. От стройното му изложение става ясно, че е много напред в материята и е усвоил най-важното - най-добрата отбрана е нападението. Ето защо човека иска, ако е необходимо да воюваме с някого, да пригодим транспортната авиация като ударна. Ако някой до тук не е разбрал, че бойковият брътвеж е пълно бузумие, сега го казваме ясно - пълно безумие! Очевидно Аню Ангелов му е предоставил експертното си мнение. Бойко, хеликоптерът "Кугър" ще направи лупинг, когато ти направиш лупинг с пожарникарския шланг. Хеликоптерът я потопи подводницата, я не, но ти с маркуча ще успееш! Ако не успееш, изпрати Аню! Той вече нашите подводници ги потопи успешно!


 10. Warning: Illegal string offset 'post_text' in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 206
 11. #9
  южняк 24 ное 2011, 17:32
   
  0
   
  0

 12. #10
  Умник Пандо 24 ное 2011, 20:42
   
  0
   
  0

  Искаме разследване, а не хубави приказки. Тези неща ги знаем много добре.

 13. #11
  Тихомр Антонов 25 ное 2011, 17:40
   
  0
   
  0

  Добре де, за толкова време като министър председател, едва сега ли видя това, което всички виждат, и го пишат на всякъде. Ако и да не разбира от авиация, поне азбуката не научил ли, че да погледне какво коментират другите за идиотизма на сделките, и за това кой взима хубавите пари.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка