ЕДНО РИСКОВО ФОТООКО: Вижте, какво остана от легендарния ресторант над морето "Трифон Зарезан" след свлачищата!

Pan.bg 24 юли 2016 | 17:00 views (4329) commentaries(0)
img Снимки - Pan.bg

В района на Варна има между 80 и 90 свлачища. Едно от тях, добило печална известност е това в местността Трифон Зарезан. През 2005 г. то се активизира отново поради комбинация от фактори, между които усиленото застрояване и липсата на канализация в района. Последваха различни планове за овладяване на свлачището и изграждането на двулентов път, малък парк, панорамна площадка, паркинг за 300 автомобила и т.н.
През м. април 2016 г. БНТ съобщи: "Има решение за свлачището "Трифон Зарезан". Ето и извадка от съобщението:

В Община Варна търсят пари за укрепването на активното свлачище "Трифон Зарезан". Идейното намерение не засяга имотите на собствениците, а само общински терени, което спестява най-малко 80 милиона лева. Ако бъдат намерени пари за проекта, който може да бъде реализиран само за 3 години, мястото ще се превърне в едно от най-посещаваните и атрактивни кътчета във Варна. 16 милиона лева са необходими, за да бъде укрепено все още активното свлачище и да бъде преобразен районът около него. Олег Колев - главен експерт "Свлачища и укрепване на територии" към Община Варна: "Укрепва се стената, която се пада в западната част с анкери и пилотна конструкция. Самата естакада стъпва на дълбокозалягащи пилоти вероятно някъде 40-45 метра. Под самата естакада ще има възможност да се направи паркинг, а използвайки морфологията на терена, която сега природата го е създала, правиме един амфитеатър с един минипарк".

С очакването и надеждата тези планове най-после да се приведат в изпълнение Pan.bg Ви предлага поредното фотооко от Варна - поредица от снимки на легендарния някога ресторант "Трифон Зарезан", който повече от 10 години е несправедливо...зарязан.

image

Рекламен символ на ресторанта в миналото - огромен макет на бъклица, скрита в буйната растителност. От бъклицата днес е останал само металния скелет с името

image

Последните лъчи на слънцето върху фасадата на ресторанта напомнят за старата му слава

image

Незнаен любител на графитите е оставил своя отпечатък на входа. Изглежда и той е разбрал старата истина, че всичко е само един "ФАРС"

image

Зад лозниците закачливо наднича..."Ах, морето!"

image

Носещи колони, широки сводове и голяма централна зала - в очакване на нови
гости


image

Остри натрошени стъкла препречват пътя към магията на морето

image

"Британия владее моретата!" е популярна крилата фраза от времето на най-голямото териториално разширение на Британската империя. В случая - "Британия" е далеч по-безобидната агенция за недвижими имоти, която очевидно е разполагала с офис на територията на ресторант "Трифон Зарезан"

image

Зовът на морето е неудържим! В далечината - брегът на Балчик, Каварна, Бялата лагуна и нос Калиакра

image

В съседство с "Трифон Зарезан" се намира още един легендарен ресторант - "Ветрената мелница". За него ще Ви разкажем в някой от следващите ни фото-репортажи

image

С поглед вперен в морето, върху оградата на някогашния ресторант "Ветрената мелница"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker