Желязков обеща публичност на доклада за полетите

Pan.bg 12 юни 2019 | 18:13 views (259) commentaries(0)
img
news.bg


Транспортното министерство има за цел да се справи превантивно с всички възможни рискове, които носи увеличаването на броя, честотата и интереса към работата на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГД ГВА).

С всеки изминал ден летенето става все по-достъпно и желанието на хората е да летят с всички възможни средства. Когато одитът приключи, той ще бъде оповестен публично пред медиите, увери Желязков.

Транспортният министър припомни, че вчера е внесъл доклад в Министерския съвет и днес той е бил разгледан на редовното правителствено заседание, на което се обсъдили мерките, които следва да бъдат предприети в ГД ГВА.

Мерките касаят текучество на персонала, недостатъчно опитност на взетите и подобряване на дейностите с поднадзорните обекти.

Предстои да бъде подписано Споразумение за взаимодействие между Европейската агенция за авиационна безопасност, ГД ГВА и всички национални контролни органи на държавите членки. Чрез него ще се гарантира установяването и поддържането на високо ниво на безопасност в гражданското въздухоплаване в Европейския съюз.

Припомняме, в края на месец май министърът на транспорта Росен Жялязков възложи одит в Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГД ГВА).

Одиторите трябва да проверят изпълнението на контролните и регулаторни функции на главната дирекция, свързани с осигуряване на безопасността на гражданското въздухоплаване.

Предметът на проверката включва и изследване на капацитета за изпълнение на контролната и административнонаказателната дейност, функциите по сертифициране и надзор, както и управлението на работните процеси в администрацията.

Симеон Янев
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка