Две различни епикризи след една и съща очна операция

Pan.bg 18 окт 2019 | 22:35 views (299) commentaries(0)
img
frognews.bg


В документа пише, че 60-годишната пациентка е изписана на следващия ден. Лекуващият лекар е един, а подписът е на друг, когото Валя Костова никога не е виждала.

„Каза ми се, че имам перде и е наложително да бъде оперирано. Подложих се на такава операция и още същия ден ме изписаха. В крайна сметка ми се издаде една епикриза, в която всичко е описано, че е наред с мен”, обясни жената пред бТВ.

В документите й от прегледа преди операцията никъде не е описано, че има проблем със зеницата. Заради много силни болки няколко дни след операцията тя се връща в лечебното заведение. Тогава лекуващият лекар казва, че зеницата й е дефектна. На пациентката се издава втора епикриза за същата операция и със същия номер. В нея обаче е описан дефект в ириса, който липсва в първия вариант.

Според адвокат, винаги лекуващият лекар трябва да подпише. „Националният рамков договор поставя такова изискване, че издадената епикриза се подписва от лекуващия лекар и от началника на съответното отделение. Лекуващият лекар е този, който е полагал грижи за пациента”, посочи адв. д-р Мария Радева, специалист по медицинско право. Тя е категорична, че няма как да бъдат издадени две различни епикризи за една и съща хоспитализация.

Управителят на центъра д-р Веселин Даскалов казва: „Лекуващият лекар на г-жа Валя Костова е в отпуска. Ще се постараем да отговорим другата седмица”.

Контролните органи започват проверка по случая.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка