Повече композиции и по-удобни връзки в новия график за движение на влаковете

Pan.bg 15 дек 2019 | 11:04 views (287) commentaries(0)
img
dnevnik.bg


Увеличен брой на пътническите композиции по някои направления, както и значително подобрени връзки на влаковете в някои от основните възлови гари предвижда новият график за движение на влаковете, който влиза в сила от днес, съобщих от БДЖ. Бързият влак "Чайка", който се движи от София до Бургас и обратно през Подбалканската жп линия вече ще се движи всеки ден и ще изминава разстоянието в едната посока за по-малко от шест часа.

По направленията София-Перник-София, София-Лъкатник-София и Пловдив-Асеновград-Пловдив в работните дни композициите ще се движат на по-малки интервали. С влизането в сила на новото разписание се запазва ежедневното движение на директния международен влак от Истанбул за София, както и международната връзка София- Крайова, която се осъществява със сутрешния влак София-Видин и обедния Видин-София.

Догодина превозът на пътници ще се извършва с общо 579 влака, от които - 14 международни бързи влака (като 2 от тях ще се движат само през летния сезон), 77 бързи влака (4, от които ще се движат само в определени дни от седмицата), 135 пътнически влака и 353 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат само в определени дни от седмицата или определени периоди от годината.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка