Слави: Няма прошка за вас! Днес е първият ден от началото на края ви

Pan.bg 22 яну 2020 | 20:19 views (554) commentaries(0)
img
blitz.bg


Шоуменът остана разочарован от решението на ВКС да откаже регистрация на "Няма такава държава"

Шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му се заканиха след решението на Върховния касационен съд (ВКС) да откаже регистрацията на "Няма такава държава" като партия.

В предаването си Трифонов и колегите му потвърдиха, че започват учредяването на партия "Има такъв народ", в логото на която нямало да се използват цветовете на българския флаг, за да няма отново проблеми със съда.

"Няма прошка за вас! Днес е първият ден от началото на края ви", заканиха се те.

По време на излъчването на вчерашното предаване всички сценаристи направиха язвителен коментар на решението на съда.

"Това е един от пътите, в които се почувствах като измамен, прецакан, после помислих, че съм измамен от една държавна институция, която трябва да спазва буквата на закона", коментира Иван Станев.

А Слави Трифонов допълни: Законът е най важното нещо, за да има правила и за да живеем заедно като хора, особено от съда"

Припомняме, че мотивите за решението на съда бяха, че при учредяването на "Няма такава държава" има нарушение на чл. 5 от Закона за политическите партии.

"Самото формално използване на съществените елементи и цветове на националния герб и знаме, в комбинация, която обуславя значително сходство с тях, също съставлява нарушение на чл. 5, ал. 1, пр. 1 от ЗПП. С тази практика, безусловно споделяща се от настоящия съдебен състав, СГС се е съобразил, като е приел, че за нарушаване на забраната на чл. 5, ал. 1, пр. 1 ЗПП е достатъчно внушението на използвания символ да е силно, а не символът да е напълно идентичен със знамето“, казаха от ВКС.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker