Мерки за намаляване на престъпността в гетата

Pan.bg 14 фев 2020 | 12:35 views (176) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Красимир Каракачанов описа бели петна по картата на България

„Гетата са места, където България вече отсъства. Трябва да дадем бъдеще на децата си, на възрастните хора. А това не става с бездействие! Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с поредната доза новини за безчинства на лица от малцинствата в страната.
Именно заради станалите ежедневие нападения, побоища, грабежи, изнасилвания и убийства от маргинализирани елементи Каракачанов изготви и внесе в Министерския съвет Концепция за цялостното справяне с несоциализираните (маргинализираните) маси.


В позицията още се казва, че два клана от представители на малцинствата се били в Розино, след което полицията открива цял арсенал и задържа 30 души. От печално известния пазарджишки квартал пък идва новина за поредно насилие над медици. Това са случки от последните два дни. „Без значение какво се случва в страната – едно е сигурно: проблемите, възникващи от несоциализираните маси, продължават. Продължава и времето, в което правителството игнорира концепцията за интеграция на несоциализираните общности, която е готова от почти година и внесох в МС още през юли 2019 г. Вече повече от половин година, без ясни мотиви, тази концепция събира прах по нечии бюра, докато убийствата, грабежите и изнасилванията не спират“, твърди Красимир Каракачанов.
В позицията си той припомня за случая на Алекс от Бяла, който загуби живота си, защото отказа да даде цигара на представител на маргинализирана група, на когото преди това съдът намали пет пъти присъдата – от 20 на 4 години.
„Категоричен съм, че каквато и полицейска мощ да бъде мобилизирана, колкото и да променяме законите, докато не започне промяна в модела на т.нар. интеграция, социалното изключване на тези хора ще продължи. А с него и техните безчинства. България може да има различни проблеми, но основният е, че има вече бели петна по картата – гетата са някаква друга реалност. Гетата са места, където България вече отсъства. Всеки загубен месец е загубен месец за страната“, твърди военният министър.
Той заявява, че приема за основна цел на своето участие във властта приемането на концепцията за справяне с проблемите сред несоциализираните и призовава това да се случи възможно най-скоро, за да има перспектива и бъдеще на децата и да се осигурят спокойни старини на възрастните хора, които са основен обект на тези набези.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker