Съдът в Бургас реши украинец да бъде предаден на властите в родината си

Pan.bg 21 фев 2020 | 17:06 views (223) commentaries(0)
img
news.bg


Съдът в Бургас реши украинец да бъде предаден на властите в родината си. Обвиняемият се издирва в Украйна за убийство.

Припомняме, че той е бил обвинен затова, че е убил и залял с киселина своя съгражданка в Херсон. Той беше задържан на 27 януари. Жертвата е била изпълнителен директор на Изпълнителния комитет на Общинския съвет в гр. Херсон, Украйна. Самото посегателство е било осъществено на 31 юли 2018 г., а смъртта на К. Х., вследствие на изгаряния върху 40 % от телесната й повърхност, е настъпила на 04 ноември 2018 г.

Според българския Наказателен кодекс, подобно престъпление се наказва между 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Престъплението, за което се преследва Олексий Л., не се смята за политическо и не е военно престъпление. "Няма основания и доказателства да се приеме, че лицето ще бъде подложено в Украйна на насилие, изтезание или на жестоко, нечовешко или унизително наказание или, че не са гарантирани правата му, свързани с провеждането на наказателно преследване съгласно изискванията на международното право" казва в мотивите си Окръжен съд - Бургас. В Република България срещу Олексий Л. няма данни да е било водено и прекратено наказателно производство и няма постановена влязла в сила присъда, подлежаща на изпълнение.

Решението на Окръжен съд - Бургас подлежи на обжалване и протест в седемдневен срок пред въззивна инстанция.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker