За пръв път от години Луковмарш не се състоя

Pan.bg 23 фев 2020 | 07:46 views (309) commentaries(3)
img
bgnesagency.com


Луковмарш не се състоя благодарение на действията на прокуратурата, която в началото на февруари предприе активни действия срещу групите, разпространяващи антисемитска пропаганда и готвещи организирането на Луковмарш.

Върховният административен съд издаде заповед, с която забрани провеждането на сборището. Полицията уведоми организаторите за решението на съдебните власти.

Около пилоните на НДК, откъдето по традиция тръгваше маршът, днес имаше засилено полицейско присъствие и ограждения. Никъде не се виждаха радикални елементи.

Вместо това националистите се събраха пред къщата на генерал Христо Луков на улица „Тракия“ №1, където почетоха паметта на своя кумир. Заради връзките си с Третия райх ген. Луков е една от най-спорните личности в нашата най-нова история. Луковмарш е смятан за неонацистка проява от редица експерти, неправителствени организации, историци и др. Страната ни често е била критикувана от чужбина заради допускането на тази проява. /БГНЕС


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


За пръв път от години Луковмарш не се състоя

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Borei 23 фев 2020, 08:33
   
  6
   
  1

  Грешно е да се забранява!
  Тези, които го организират и участват, са много малко. Не са достатъчно силни, че да има опасност от България за другите!
  И второ, като САЩ толкова са били "разтревожени", че този наш генерал, бил свързан с Третият райх, защо пък те изчистиха досиетата на германските военни учени и инжинери след ВСВ и ги взеха на работа веднага в САЩ, да им разработват ракетни оръжия?

  Това не трябваше ли също да е забранено? Значи за тях може, а за България не? А и нашето е само някаква си демонстрация, нищо особено!

  Докато фашистките инжинери и конструктори на Хитлер са разработвали оръжия за САЩ и то СЛЕД войната!

 2. #2
  САМО НАПРЕД 23 фев 2020, 12:02
   
  9
   
  1

  ТОВА Е НАШАТА КУРОКРАЦИЯ-КОМАНДВАТ НИ
  юдеите -$ащ!

  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ
  ционистите- $ащ,израел,англия.....!!!

  АДОЛФ БЕШЕ ПРАВ ЗА евреите,комунистите,мангалите и педалите!!!

 3. #3
  volxov5 23 фев 2020, 19:05
   
  5
   
  0

  Дивизионът на майор Луков е на позиция край Кюстендил. Офицерът е сам, без войници. Срещу позицията и срещу града напредва сръбски батальон. С четири оръдия самотният воин започва неравен бой срещу 400-500 сръбски бойци. Тича от оръдие на оръдие, зарежда, прицелва се и стреля.
  Видели трогателната сцена, трима овчари от близките села идват на помощ и започват да му подават снаряди. Точният мерник на артилериста възпира пехотната атака. Стрелбата продължава цяла нощ и сърбите не успяват да превземат позицията. На другия ден е подписано примирието. Границата е очертана. Кюстендил остава в България. Полковникът, командвал сръбската пехота, не може да повярва, че е бил спрян от един-единствен човек – майор Христо Луков.

  И кои са убийците на тоз достоен генерал...Когато
  винаги я пишат с Име и фамилията Виолета Якова ,но крият презимето и .Бохор

  А тя е еврейка

  Родилась 2 июня 1923 года в городе Дупница в бедной сефардско-еврейской семье. Детство и юношество провела в Софии, где работала портнихо

  Дата смерти 18 июня 1944.....21 год


  p.s

  Малко предистория


  `````


  Няма автентични документи, че генералът е бил настроен антиеврейски, но червенеещи организации на неблагодарни за спасяването си евреи десетилетия приплакват, че ген. Луков бил антисемит. Доказателства? Няма. „Вервайте ми…” Всъщност генералът е бил член и на управата на някакво англо-еврейско дружество, но кой да ти помни такива „дреболии”?

  „Какъв „антисемит“ е Луков, когато от еврейската консистория го поздравяват с телеграма и той им отговаря с уважение през 1937 година, публикувано е в „Еврейски вести”! Това по времето, когато в Германия се вихри антисемитизъм! И когато Луков е министър на войната! Кога е станал Луков антисемит? В гроба си? На Оня свят?”, пише Даниела Горчева.

  Още по-убедителен в спомените си е полковник Андрей Андреев: „Луков бе погнусен от жестокото преследване на евреите у нас, които той определяше като добри и лоялни български граждани… Той беше успял да отклони тази отвратителна дейност (да се правят погроми срещу евреите), като им беше казал (на легионерите), че това е работа на правителството, което се е нагърбило с една не само непопулярна, но и отречена от народа задача – да се гонят евреите.”

  Г-н Ардити заявява: „Има партийни движения и народи, за които лъжата е основа на тяхната пропаганда. От „Шалом“ твърдят, че ген. Луков е подкрепял депортацията на евреите от новите земи.

  Да проверим фактите: Луков е убит от съпротивата на 13 февруари 1943 г.,

  а споразумението Белев-Данекер е подписано на 22 февруари. МС одобрява Постановление 127 на 2 март, а депортацията започва на 10 март. Т.е. горе-долу месец след смъртта на ген. Луков.

  Депортацията е била строго секретна държавна тайна. Според моите изследвания Лиляна Паница разкрива тайната пред Буко Леви на 8 март. Луков приживе не е могъл да знае за депортацията, камо ли да я „подкрепя“ мъртъв!… Сигурно от „Шалом“ мислят, че е възкръснал?!? Наричам това лъжа в името на политически интереси.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker