Шефът на "Пирогов" проф. Балтов се разграничи от Радев

Pan.bg 07 апр 2020 | 16:42 views (481) commentaries(2)
img
ПИК.БГ

Директорът на "Пирогов" бе категоричен, че се разграничава от опити да се ползва болницата за политически цели цели.

"Разграничавам се категорично от всякакви подобни твърдения. Казах пред всички,че държавата се грижи за медиците и ни е осигурила всичко необходимо. Борим се ежедневно с най-тежките случаи.

Ние не взимаме никаква политическа страна в случая и смятаме, че болницата е, за да лекува болни.

Дори обсъждахме на нашия щаб - в „Пирогов“, и споделихме на срещата с Радев своите впечатления от лечението върху болните. Бяхме категорични пред него, че мерките, свързани с дистанцирането и строгите правила, дават своя резулта и твърдо застанахме зад това, че само тази посока е вярната. Мерките трябва да са твърди и в никакъв случай в момента не може да се говори за отслабването им.

Другото, което обсъдихме, е за лекарските екипи, които работят и че е изключително важно да се съхрани тяхното здраве и заявихме, че сме взели решение да бъдат тестувани всички колеги в "Пирогов". Не е ставало дума за тестуване на служители от НСО изобщо, а само за персонала на "Пирогов" и никой друг", категоричен беше проф. Балтов на въпрос дали е ставало дума в новата им лаборатория да се взимат проби на служители от НСО.

"Ние имаме план за тестване само на нашите медици. Това ще стане след Великден, когато се очаква повече болни хора да се лекуват при нас. Затова е важно да имаме един скрининг и да изследваме целия персонал. Уточнявам отново, че говорим само за персонала в "Пирогов", а не за НСО", заяви шефът на "Пирогов".

Той обясни, че медиците и хората на първа линия, които поемат спешните пациенти са в постоянен риск, тъй като не знаят кой е заразен и кой не.

"Излязох да изпратя Радев, както повелява протоколът. Не мога да отговарям за неговите думи. Категорично заставам зад твърдите мерки на щаба и правителството. Работим неуморно с тях повече от месец и спасяваме човешки животи.

За политическите неща не мога да се бъркам на президента Радев. Изпратих го по протокол и нищо повече", заяви проф. Балтов и уточни, че вратите на "Пирогов" са отворени за всеки българин.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Borei 07 апр 2020, 17:14
   
  8
   
  5

  Ами хубаво, дръжте хората затворени, спрете цялата индустрия и целият обществен живот в страната!

  И на края идва въпросът, а ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ СПАСЯВАТ ХОРА, ЗА ТАКЪВ ЖИВОТ???

  При който всеки си седи в къщи, скоро няма даже и храна да има и военните или полицията те контролират и те глобяват, ако си излязъл и 5 метра от дома си?????

  Не е изобщо политическа игра!!!!
  Дори и в "най-тъмните" "социалистически диктатури", не сме били затваряни така под военна диктатура!!!!

  НО, за разлика от сега, тогава и децата в училищата даже знаеха, как да се скрият в мазето на училището и как да легнат, че да останат живи при нападение на страната с ядрени ОМП... Армията тогава беше идеално подготвена и за нападение с такова оръжие, каквото днес е вируса!!!!

  Лечение на хората ДА! НО, НЕ на диктатурата!

 2. #2
  САМО НАПРЕД 07 апр 2020, 18:02
   
  8
   
  11

  А кой БЕШЕ този ПЕДЕрадев.....?

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker