Потомци връчват юбилейни медали на ветерани

Pan.bg 12 май 2020 | 00:24 views (403) commentaries(0)
img otbrana.com
Полковник от запаса Иван Смарандов
Ветераните от Плевенска област получиха юбилеени медали от Министерството на отбраната „75 годии от Втоората световна война“. В град Плевен ги връчваме на ветерани, като посещаваме същите по домовете. Поради мерките за сигурност при тази пандемия поканваме близките от селищата да ни посетят и на тях им даваме заповед на министъра на отбраната за награждаване на ветераните с юбилеен медал и поименна грамота.
Синът на ветерана Иван Георгиев Кръстев Алекси Иванов от село Загражден, Община Гулянци Плевенска Област ни посети на 11.05. 2020г. и прие юбилейния месал и още същият ден ги връчи на ветерана. Алекси Иванов е потомък и член на СВВБ изпълни тази мисия с гордост. Той обгрижва баща си 8 години и заяви, че 98 - годишния ветеран трябва да удари стотака.
Преди две години ние от Областния съвет на СВВБ посетихме дома им в селото и ветеранът Иван Кръстев ни разказа за бойните действия при Драва, за военните хитрини при преминаването на реката. Когато му поднесох календара на СВВБ, той видя снимката на генерал Владимир Стойчев и каза „Той много ни уважаваше, ръкуваше се и разговаряше с нас обикновените“, като пръстите милваха снимката.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка