Столетник, ветеран от Втората световна война, празнува юбилея си

Pan.bg 20 май 2020 | 23:55 views (339) commentaries(0)
img otbrana.com
Otbrana.com
Днес, ветеранът от Втората световна война редник от запаса Ахмед Льотев от с. Маломир празнува в добро здраве 100-годишния си юбилей. Столетникът посрещна празника в компанията на съпругата си, една от дъщерите си, внука си и представители на държавната и местна власт.
По повод 100-годишният юбилей, със заповед КН-001/08.05.2020 г. на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, ветеранът бе награден с юбилеен медал “75 години от Втората световна война” и почетна грамота, връчени от капитан Герган Джиновски от Военно окръжие – Шумен.
От името на областния управител проф. Стефан Желев поздравителен адрес бе връчен на рожденика от г-н Петко Шаренков - зам.-областен управител. Той пожела на рожденика най-вече да бъде здрав и да се радва на близките си още дълги години.
Редник Ахмед Льотев получи поздравителни адреси от шестте народни представители от Шуменския избирателен район, включително и от г-жа Нигяр Джафер – заместник-председател на 44-тото Народно събрание на РБ и ръководствата на ПП ГЕРБ-Шумен, Общинска организация на ВМРО-БНД – Шумен, ПП ДПС и Общински съвет на БСП-Шумен и.
От община Върбица столетникът получи поздравителен адрес, подаръци и голяма торта, връчени лично от инж. Мердин Байрям - кмет на Върбица.
Г-жа Минка Атанасова – директор на СУ “Св. Паисий Хилендарски” гр. Върбица и възпитаници на училището поднесоха на рожденика поздравителен адрес, подаръци и цветя. Редник Льотев получи поздравителен адрес и от ОБУ ”Св.Св. Кирил и Методий” с.Бяла река. Специално за стотния си юбилей ветеранът получи рисунка от двама седмокласници от училището.
Началникът на Военно окръжие - Шумен - подп. Георги Георгиев подари на редника от запаса екземпляр на книгата на академик Георги Марков - “Голямата война и българският меч над Балканския възел 1914-1919” с лично послание и колаж със снимки. Г-жа Петранка Маринова връчи на столетника подарък от името на Областният съвет на Съюза на ветераните от войните на България.
Ахмед Льотев е роден на 20 май 1920 г. в с. Цветино, община Велинград, област Пазарджик. От 1978 г. живее в с. Маломир общ. Върбица. Участвал е във Втората световна война, като санитар. Преди да замине за фронта се жени за съпругата си Айше, с която живее щастливо и до днес. За тях се грижат една от дъщерите им и единият им внук. Днес столетникът
се радва на 2 дъщери, 6 внуци и 11 правнуци, съобщават от Военно окръжие ІІ степен – Шумен.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка