Със средства по "Програма за морско дело и рибарство": Напредва реконструкцията на Стария град в Несебър

Pan.bg 18 яну 2021 | 17:17 views (505) commentaries(0)
img Кметът на Несебър Николай Димитров инспектира дейностите по мащабната реконструкция на уличната мрежа в Стария град, която се осъществява с европейски средства, спечелени от местната администрация от „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.“ съвместно с „Местна инициативна рибарска група Несебър – Месемврия“ и по проект „МоНа: Паметници в природата – креативно съжителство“.

Градоначалникът, заедно с инж. Динко Войнов, началник на отдел „Инвеститорски контрол“, огледа две от завършени вече улици – „Хемус“ и „Тервел“ и проследи текущата работа по ул. „Ахелой“.

Дейностите по реконструкция на улиците са резултат от последователната политика на общината, насочена към запазване на автентичния облик на Стария Несебър и създаване на градска среда, хармонизираща със статута му на световна ценност.

Целта е пряко свързана с общата стратегия на Община Несебър за опазване на световната ценност и културно наследство /ПОУ на старинен град Несебър – 2012 г./ за оформяне на главните пешеходни трасета с настилки от периода на Възраждането.

В следващ етап ще започне реконструкцията на „Мена“ и „Рибарска“, а по-късно и на „Месамбрия“- частично.

Предвидените за реконструкция отсечки ще бъдат затваряни за движение поетапно, като ще бъдат извършени всички необходими дейности по организация и безопасност на движението.

Достъпът до домовете на живущите по тези улици ще бъде осигурен по обходни маршрути. Ремонтите ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и указателни табели.

Община Несебър и ресорните звена ще продължават да работят за постигне на по-привлекателна и автентична среда в древния град. /Община Несебър - www.nessebarinfo.com/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка