ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ посрещна участниците в оперативния сбор на командира на ВМС

Pan.bg 27 фев 2021 | 15:30 views (1295) commentaries(0)
img Георги Николов

На 25 февруари 2021 г. започна оперативният сбор на командира на ВМС, който тази година е на тема „Насоки в развитието на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България и произтичащите задачи пред ВМС“.

В рамките на сбора бяха изнесени доклади, свързани с развитието на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България, предизвикателства при изпълнение на задачите по развитието на способностите на италианските ВМС, актуални проблеми и перспективи за развитието на област Варна и област Бургас, както и за развитието на структурите на логистиката на ВМС.

В рамките на сбора бе посетен и ултрамодерният Учебен център по кибероперации във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, където на гостите бе изнесена презентация.

Учебният център по кибероперации разполага с четири многофункционални специализирани компютърни лаборатории с общо 52 работни места; една лаборатория за изследване и изучаване на компютърен хардуер – с 13 работни места; един специализиран кабинет за работа с класифицирана информация; една лекционна зала, предназначена за киберучения и тренировки – с 56 седящи места; една конферентна работна зала с обособени работни места за управление на симулациите при провеждане на компютърно подпомагани киберучения и тренировки и комуникационен център с комуникационно и сървърно оборудване за осигуряване на функционирането на информационните системи. /www.naval-acad.bg/


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ посрещна участниците в оперативния сбор на командира на ВМС

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка