Обръщение на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по случай 8-ми март

Pan.bg 08 мар 2021 | 19:38 views (354) commentaries(0)
img Мили дами,

Приемете моите най-сърдечни поздрави и пожелания по случай 8-ми март – Международен ден на жената. Ден за всеобщо признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

Вие заслужено сте заели своето пълноправно място във всички сфери на обществения живот. Но това, което Ви прави специални и незаменими, далеч надхвърля качествата и успехите Ви в професионалната сфера. Приемете нашата признателност и уважение за безкрайната Ви отдаденост, с която отстоявате традициите и духа на българското семейство, за силата, с която ни подкрепяте в трудните моменти.

Честит празник на всички жени офицери от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“! Благодаря Ви, че отдавате сила и енергия да защитавате родината ни и да издигате престижа на нашата институция. Благодаря Ви, че Вие достойно заемате своето място в строя. Благодаря Ви за Вашата решителност, отговорност и целите, които си поставяте.

Честит празник на всички дами преподаватели от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“! Благодаря Ви за високия професионализъм и отдадеността, с които затвърждавате авторитета на българското военноморско образование. Вие сте поели изключително тежката задача – да изградите специалисти и експерти, които да бъдат признати в световен мащаб.

Честит празник на всички дами – старшини, матроси и цивилни служители! Благодаря за Вашата дисциплинираност, отговорност и умения за работа в екип.

Позволете ми да се обърна и към жените, обучаващи се във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Благодаря за Вашият интелигентен избор, благодаря за това, че сте толкова дейни и гордо представяте институцията, в която се обучавате.

Три от нашите момичета бяха отличени с приз „Студент на годината 2020“ :

– Курсант мичман Десислава Вълчева, пети курс, специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“, бе удостоена с приз в направление „Сигурност и отбрана“. Мичман Вълчева има принос и призови места в над 20 спортни и научни мероприятия.

– Курсант главен старшина Ева Георгиева, четвърти курс в специалност „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“, бе отличена с подгласна награда в направление „Студент доброволец“, а от Министерството на отбраната тя получи и грамота и плакет за издигане престижа на военните специалности в Република България. Курсант главен старшина Георгиева доброволно се включи в медицинския екип на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ при борбата с ковид пандемията.

– Студент Катерина Русева, трети курс в специалност „Логистика“, бе отличена с подгласна
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
награда в направление „Студент доброволец“. Тя се занимава с доброволчество към различни организации и институции и участва в организирането и осъществяването на различни събития на територията на град Варна и областта.

Горд съм да споделя с Вас, че две дами, обучаващи се във ВВМУ, заеха първо и осмо място в класацията „10-те най-добри спортисти на 2020 г“, в която участват спортисти и отбори от всички военни формирования. Първо място зае курсант старшина II степен Филотея Димитрова, която е многократен медалист от военни шампионати по плуване. Осмо място зае курсант старшина I степен Мария Ангелова, също отличил се шампион по плуване, с множество призови места на военните шампионати.

Съвсем наскоро женският гребно – ветроходен отбор на ВВМУ се представи достойно в 65-ата регата „Трети март“.

Мили дами,

От сърце Ви благодаря за постигнатите успехи, за усилията, които ежедневно полагате за утвърждаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Бъдете здрави, позитивни и щастливи, заобиколени винаги с обичта и вниманието на любимите хора!

Честит празник!

Флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Обръщение на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по случай 8-ми март

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка