В Русе: Клубовете, развиващи спортна дейност следва до обезопасят принадлежащите им лодки и катери

Pan.bg 10 апр 2021 | 22:29 views (419) commentaries(0)
img Със заповед на кмета на Община Русе клубовете, развиващи спортно-тренировъчна дейност във водните площи на „Лесопарк Липник“ и река Дунав следва да предприемат необходимите мерки за обезопасяване на принадлежащите им лодки и катери.

В допълнение общината напомня на граждани и стопани, че къпането в езерото в местността „Лесопарк Липник”, както и в неохраняеми басейни, открити канали и язовири, е забранено. Забраната важи също за територията по поречието на река Дунав и река Лом и в района на Лимана.

Стопаните на водни площи следва да обезопасят районите с поставяне на забранителни, предупредителни и информационни знаци, а собствениците или наемателите на басейни на територията на Община Русе имат задължение да осигурят обзавеждането и поддържането на санитарния режим със съответния медицински персонал и спасителни постове в определените за къпане места.

Собствениците и наемателите на басейни следва да осигурят редовното им пълнене с вода, за да се създаде възможност те да се използват от населението през целия сезон.

Контрол по изпълнението на заповедта осъществяват кметовете на кметства в Община Русе. /www.obshtinaruse.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка