NATO DEEP и Украйна планират следващите си съвместни дейности

Pan.bg 14 юли 2021 | 23:22 views (576) commentaries(0)
img Георги Николов

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, посети Военноморския институт към Националния университет „Одеска морска академия“ в Украйна. Началникът на ВВМУ е академичен ръководител на DEEP – Украйна, по военноморско обучение и подготовка и е част от координиращата група на NATO DEEP.

Целта на срещата в Украйна е определянето на сътрудничеството между флотския институт и DEEP за втората половина на 2021 г. Програмата на NATO DEEP за усъвършенстване на военното образование се изпълнява успешно в Украйна от 2013 г. Това е и най-голямата образователна програма, прилагана днес от Алианса сред страните партньори.

Програмата DEEP е специално разработена от учени и експерти и има за цел модернизиране и професионализиране на военните образователни институции в страните партньори. DEEP позволява на украинското военно висше образование да подобри професионалните умения на научно-педагогическия състав, като получава експертна консултантска помощ при разработването и подобряването на образователните програми, в съответствие с принципите и стандартите на NATO.

Срещата се проведе между главния координатор на NATO DEEP – Мариуш Солис, преподавателския състав на Военноморския институт и други представители на координиращата група. Обсъдено бе по-нататъшното усъвършенстване на военното образование във Военноморския институт, а именно повишаване на квалификацията на преподавателите по английски език и подобряване на практическото обучение чрез стажове на военни кадети.

/www.naval-acad.bg/


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


NATO DEEP и Украйна планират следващите си съвместни дейности

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка