Космически център в Планетариума на Морско училище отваря врати за „Ало, Космос! Говори България!“

Pan.bg 22 юли 2021 | 13:31 views (592) commentaries(0)
img Георги Николов

Космическото събитие „Ало, Космос! Говори България!“ ще се проведе на 26 юли 2021 г. от 9:00 до 19:00 часа в София Тех Парк (https://hello-space.eu/). Видеовръзката ще може да се наблюдава и в Звездната зала на Планетариума на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

В интервала от 17:00 до 19:00 ч. десет български ученици ще имат възможност да зададат своите въпроси директно към астронавтите Марк Ванде Хей – от САЩ, и Тома Песке – от Франция. Питанията на учениците са подбрани с конкурс от над 100 въпроса на младежи от цялата страна.

Включването във видеовръзката с астронавтите от Международната космическа станция ще бъде кулминацията на целодневното събитие „Ало, Космос! Говори България!“. Събитието е организирано от Посолството на САЩ, Атлантическия клъстър, Атлантическия клуб в България и голям брой организации и институции, сред които е Планетариумът на Морско училище.

В Звездната зала на Планетариума отново ще отвори врати Космически център. На големия 18-метров сферичен купол на огромен екран ще се показва в реално време какво се случва в Международната космическа станция.

На друг голям екран ще бъдат представени всички дейности от събитието от Техно парк – София, и видеовръзката на учениците с астронавтите. Ще бъде активиран още един екран, на който да се представя научната програма, която се реализира на Международната космическа станция. Ще има обсъждания и дискусии.

Очаква се аудиторията да включва студенти, преподаватели, ученици, учители, граждани. Планетариумът ще бъде отворен от 10:00 до 19:00 часа за всички посетители. В 10:00 часа започва първото звездно представление за най-малките – от първи до четвърти клас.

/www.naval-acad.bg/


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Космически център в Планетариума на Морско училище отваря врати за „Ало, Космос! Говори България!“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка