Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/72/380772/b9452162ebe5c0b727dd6144bd7deb82_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 193

Борисов: Няма да се отнемат деца и да се дават на двойки от третия род

Pan.bg 15 май 2019 | 13:09 views (365) commentaries(6)
img fakti.bg


''Национална стратегия за детето 2019-2030 няма. На социалния министър възлагам сутрин като стане, на обяд и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма.'', заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, съобщи Novini.bg

''Във Фейсбук се подготвят протести срещу тази стратегия. Такава стратегия няма. Защо продължават да лъжат, не знам.'', добави той

''В стратегията, когато мине през всички обсъждания, категорично е ясно, че при нормалните семейства този въпрос не стои. Говорим за единични случаи, за които сме чували или сме ставали свидетели. Тази стратегия ще бъде приета, едва когато мине през всички обсъждания. Спекулация е, че социалните ще минат, ще ти вземат детето и ще го дадат на друга брачна двойка от трети род или нещо подобно, примерно.'', заяви Борисов.

''Виждате, че има достатъчно хора, които при афект посягат на свои половинки и деца. Ако е имало превенция, това да не се е случвало.'', подчерта премиерът.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Незнаен 15 май 2019, 14:09
   
  5
   
  0

  "...брачна двойка от трети род" е нещо като лост от три цяло и четиринайсти род, само че друго.

 2. #2
  Пекински паток 15 май 2019, 14:24
   
  8
   
  0

  Съжалявам но общата култура ,както при Пекинската патица и при тоя с паркинЗите най-неочаквано излага гепаджиите,което косвено доказва тяхната парвенющина и лаицизъм. Думата РОД има две значения. Първото е за общност от хора свързани с общ произход и кръвна връзка ,и е нещо различно от ПОЛ. Второто е граматиеска категория на съществителните имена и има семантична основа. Най-разпространеното деление е по линията одушевен-неодушевен предмет,но това не винаги е спазено в различните езици. В много езици разграничениятя ся повече - 3 или 4. В българския език има разделение на съществителните на мъжки,женски,среден и общ род...но такова чудо ТРЕТИ род няма. Чудя се как по света ще преведат тоя ТРЕТИ род на Боко,защото в такива широкоразпространени езици,като английския, тюркските езици,,тибето-китайските езици,угро-финските езици,картвелските,много от индианските и папуаските езици граматическа категория РОД няма,нежели ТРЕТИ род. Джендърите също биха били недоволни защото ако Боко с третия род е искал да каже трети пол,то...пак не е познал - джендърските полове не са 3,а 32.

 3. #3
  Незнаен 15 май 2019, 14:54
   
  6
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  Това е изключително ловък и хитър граматико-политико-дипломатически похват, който никой не разбира (подобно на самия ползвател). Сега дори най-грамотните от който и да е от 32-та пола не могат да го хванат в ксенофобия, защото не са се сетили да се нарекат и "родове", освен "полове".

 4. #4
  Ама ньъц 15 май 2019, 16:23
   
  3
   
  0

  Отговор на коментар: #3

  Е сега трябва да измислят социална роля на родовете. Чудя се как баш социалната инженерка на джендърството Джудит Бътлър не се е сетила. Нали тя е цяла професорка по риторика и сравнително литературознание в Калифорнийския университет. Ако ингелизите имаха род в езика си може би тая смръдла щеше да се сети...,ама ньъц.

 5. #5
  Не,не и не и за единичните случаи 15 май 2019, 20:58
   
  2
   
  0

  Поради каква причина едно отнето от калпаво семейство дете трябва да се даде точно в трето ,31-во,32-ро полово или третородово семейство ,както дълбокомислено се е изразил Теквун та дори да е по изключение? Откъде-накъде на нормалнополово дете ще му насаждат джендъри за родители та да му нахлузват социална роля?

 6. #6
  Пъкна 16 май 2019, 18:23
   
  1
   
  0

  Трети род - най-новото граматическо творение на Боко. Лингвиста на държавата пъкна като свинско мъдо в......

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка

eXTReMe Tracker