Fox: Започнаха арести на имигранти за депортирането им

Pan.bg 14 юли 2019 | 21:00 views (368) commentaries(1)
img
news.bg


Арестите на нелегални имигранти с цел депортирането им започнаха в някои американски градове. Това съобщи в неделя Fox News, цитирайки източник в американската администрация.

Според него арестите започват в Ню Йорк и няколко други градове през нощта от събота до неделя. Ръководителят на Федералната служба за имиграция и митнически контрол (SITC) Матю Албенс от своя страна подчерта, че не счита думата "набези", използвана в медиите, за приложима към текущите операции.

"Ние предприемаме целеви мерки за принудително изпълнение срещу определени хора, които вече са прекарали деня в съда по дела за имиграция и на които е наредено да напуснат страната в съдебна заповед", ​​каза той по телевизията. "В момента нямаме друг избор, освен да отидем и да приложим тези законно издадени заповеди на миграционния съдия", подчерта Матю Албенс.

На свой ред президентът на САЩ Доналд Тръмп отбеляза в неделя на страницата си в Twitter, че голям брой престъпници са в центровете за задържане на имигранти на границата с САЩ. "Съжалявам, не мога да ги пусна в нашата страна", подчерта американският лидер. По-рано беше съобщено, че в началния етап служителите на СИТК планират да задържат най-малко 2 хиляди души в 10 най-големи града на страната.

В края на юни Тръмп предупреди, че американските полицейски служители скоро ще започнат да депортират милиони нелегални имигранти. Няколко дни по-късно той обяви, че набезите са отложени, защото управляващата републиканска партия се надява да сключи компромисно споразумение с демократите, предназначено да помогне за решаването на проблема с нелегалната имиграция и да затегне контрола на границата.

При сегашния ръководител на Белия дом борбата срещу нелегалните имигранти значително се засили. По време на кампанията за президентските избори през 2016 г. Тръмп обеща на своите поддръжници да следва по-строга имиграционна политика, както и да засилят граничния контрол. Той е убеден, че нелегалните имигранти, които са около 11 милиона от тях в САЩ, са престъпници.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  THUNDER 14 юли 2019, 21:27
   
  2
   
  0

  Нашите нали искат да подражават на американците.
  Те, ето им един чудесен пример.
  А, покрай афганци, пакистанци може да пробутаме и някой друг циганин за експорт. И едните и другите са чорлави, кафяви и смрадливи, няма кой да ни усети.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка