В Крим бяха разположени средства за свръхдалечна защита като РЛС "Ниобий-СВ"

Pan.bg 10 окт 2019 | 13:05 views (383) commentaries(1)
img
След разполагането от САЩ на системи за противоракетна отбрана в Румъния беше взето решение на територията на Кримския полуостров да бъдат разположени радиолокационни системи "Ниобий-СВ", с много голям радиус на обзор които да обхващат не само полуострова, но и южната част на Русия.
„Новите радари надеждно ще покрият Крим и целия юг на страната. Освен това има от какво да се прикрива, казват военните експерти. Например, така наречената зона за противоракетна отбрана, създадена от САЩ в Румъния и предназначена за защитата на Европа от „иранската заплаха“, е красива легенда, за да се прикрие разполагането на нападателни оръжия “, съобщава вестник "Известия".
Руските радари "Ниобий-СВ" са способни да откриват цели на разстояния до 500 километра и това се отнася дори за цели на голяма височина (максимална височина на откриване до 65 000 m), както и за цели, движещи се с почти хиперзвукова скорост (до Mach 4.4). Експертите обръщат внимание на факта, че разполагането на радиолокатори с голям обсег на действие в Крим е особено актуално след оттеглянето на САЩ от Договора за ДРСМД.

"Известия"
Снимка © : "Известия"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 10 окт 2019, 13:22
   
  3
   
  0

  Еми ето реакцията на лъжите на САЩ!

  ПРО в Румъния си е и нападателна система. И е ясно времето от Румъния до Русия е много малко.
  Много ясно е, че тези радари ще бъдат включени в автоматична система за ПРО/ПВО и при явни ракетни нападения от румънското "ПРО", ще се предприемат веднага мерки по унищожаването им, от страна на Русия!

  Няма да има време даже да се "питат" Шойгу или Путин! "Ядрените куфарчета" няма да има време да се отварят даже, понеже една ракета от Румъния за късо време е вече в Русия. И никой не знае, с каква бойна глава ще е?
  Американците вече упорито ни вкарват в разрушителна ТСВ!!!
  Изстрелването само на една такава ракета от Румъния към Русия ще предизвика войната САЩ/Нато - Русия!
  Путин много пъти им казваше и на САЩ, на Европа и на страните, като Полша и Румъния, да не създават такива инфраструктури, при които опасността от ТСВ се увеличава значително. НО кой да го чуе?
  Поляците се напикават нощем от страх, че Русия ще ги окупира! По-лошо ще стане сега! Русия ще ги изкорени от лицето на земята, ако една ракета от американското ПРО излети към нея!!! И няма да има време даже и да разберат, че САЩ са изстреляли първо тяхна ракета от полска територия и Русия просто е реагирала за защита!
  А и какво значение има след това? На планетата ще останат след това само хлебарките и плъховете да правят "нова цивилизация" :)!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker