Посланикът на Турция у нас разкри ще пусне ли Ердоган бежанците

Pan.bg 16 окт 2019 | 20:43 views (331) commentaries(0)
img
blitz.bg


България не трябва да се притеснява от засилване на миграционния натиск по южната си граница, увери д-р Хасан Улусой

Турция ще продължи да спазва споразумението с Европейския съюз за бежанците, а България не трябва да се притеснява от засилване на миграционния натиск по южната си граница. В това увери посланикът на Турция у нас д-р Хасан Улусой.

Дипломатът коментира и ролята на България в диалога с Европейския съюз, преди утрешната среща на върха в Брюксел, на която се очаква да се обсъжда турската военна операция в северна Сирия.

„Нашият съсед, приятел и съюзник България ни разбира много добре, приемаме това със задоволство. С България имаме действащо тясно сътрудничество в почти всяка една област, включително в борбата с тероризма и сигурността.

Българската страна е за поддържане на диалога между Турция и Европейския съюз и не е настроена позитивно по отношение на евентуални санкции спрямо Турция. Изказваме своята благодарност, тъй като това е разумният подход“, каза Улсой пред БНТ.

„След Съвета по сигурността е отправен призив за прекратяване на операцията, която Турция води. И едно от притесненията е, че би се създала хуманитарна криза, която би създала миграционен натиск.

Всъщност е тъкмо обратното, благодарение на тези операции, хуманитарните кризи намаляват и чрез прочистване на тези райони от терористи, ще се даде възможност на доброволен принцип и по един сигурен начин, между един и два милиона бежанци да се завърнат в своята родина, което ще доведе до намаляване на миграционния натиск“, допълни той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка